• 1403/06/28 - 13:40
  • - تعداد بازدید: 254
  • - تعداد بازدیدکننده: 246
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
دومین همایش سالانه دانش اعتیاد؛ تازه‌های درمان اعتیاد و چالش‌های آن در ایران

9 هزار مرکز درمان اعتیاد در کشور فعالیت می‌کنند

مدیرکل درمان و حمایت‌های اجتماعی ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: در کشورمان 9 هزار مرکز درمان و کاهش آسیب داریم و یک میلیون و 600 هزار نفر به صورت خود معرف در این مراکز تحت درمان هستند.

9 هزار مرکز درمان اعتیاد در کشور فعالیت می‌کنند

به گزارش خبرنگار وبدای دانشگاه، مجید قربانی مدیرکل درمان و حمایت‌های اجتماعی ستاد مبارزه با مواد مخدر در "دومین همایش سالانه دانش اعتیاد؛ تازه‌های درمان اعتیاد و چالش‌های آن در ایران" گفت: قدمت اعتیاد به 5 هزار قبل از میلاد مسیح باز می‌گردد، آمارهای جهانی نشان می‌دهد در سال 2023 بیش از 300 میلیون نفر حداقل یک بار تجربه مصرف مواد مخدر را داشته‌اند.

وی ادامه داد: بر اساس این آمار، 500 هزار نفر بر اثر مصرف مواد فوت کرده‌اند و 60 میلیون نفر به صورت جدی درگیر مصرف مواد مخدر هستند.

 

مدیرکل درمان و حمایت‌های اجتماعی ستاد مبارزه با مواد مخدر تصریح کرد: در کشورمان 9 هزار مرکز درمان و کاهش آسیب داریم و یک میلیون و 600 هزار نفر در این مراکز تحت درمان هستند. این افراد به صورت خود معرف به این مراکز مراجعه می‌کنند.

قربانی افزود: ستاد مبارزه با مواد مخدر در سال 68 و بنا به ضرورت تشکیل شد و حدود 17 وزارتخانه ،سازمان و تشکل‌های رسمی با این ستاد همکاری دارند. با این وجود مشکل اعتیاد همچنان باقی است.

 مدیرکل درمان و حمایت‌های اجتماعی ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: هر یک نفر معتاد باعث درگیر شدن 10 نفر دیگر نیز می‌شود که این افراد شامل خانواده، پلیس، دستگاه قضایی، نظام سلامت و ... است و سالانه 240 میلیارد تومان صرف می‌شود.

90 درصد اقدامات برای درمان اعتیاد حول محور دارو است

وی با اشاره به اینکه عمده درمان اعتیاد در کشورمان دارویی است، اظهار کرد: این حجم بزرگ از اقدامات نمی‌تواند به تنهایی توسط یک سازمان اجرایی شود.اعتیاد تنها با درمان دارویی قابل درمان نیست، اما 90 درصد اقدامات در این حوزه حول محور دارو است.

مدیرکل درمان و حمایت‌های اجتماعی ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: برای درمان اعتیاد و استفاده از روشهای نوین در این حوزه، به دنبال استفاده از هوش مصنوعی هستیم. نیازمند بازبینی پروتکل‌ها و روندهای درمانی بر مبنای علمی هستیم.

 

علی غلامی رئیس کانون کشوری پزشکان درمانگر اعتیاد در این همایش گفت:  مراکز درمان ترک اعتیاد بدون وابستگی به بودجه دولتی فعالیت می‌کنند و به کشور سود می‌رسانند، اما عده‌ای به دنبال تعطیلی این مراکز هستند.

وی ادامه داد: مدیریت و نظارت بر مراکز درمان اعتیاد در وزارت بهداشت بر عهده مرکز پیوند است که جای تعجب دارد.

انتهای پیام/

 

 

  • گروه خبری : اخبار
  • کد خبر : 31069
خبرنگار

رضا پیرهادی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

عبارت خود را درج و جهت جستجو

تغییر اندازه فونت:

تغییر فاصله بین کلمات:

تغییر فاصله بین خطوط:

تغییر نوع موس:

تغییر نوع موس:

تغییر رنگ ها:

رنگ اصلی:

رنگ دوم:

رنگ سوم: