• 1402/08/06 - 08:11
  • - تعداد بازدید: 225
  • - تعداد بازدیدکننده: 225
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه
رئیس نظام پزشکی کشور :

جایگاه توانبخشی در نظام سلامت دیده شود / درصدد اصلاح ضرایب در خدمات کاردرمانی هستیم

رئیس نظام پزشکی کشور در خصوص جایگاه کاردرمانی در نظام پزشکی کشور گفت: باید جایگاه توانبخشی در نظام سلامت دیده شود ، سیاست های کلی سلامت ابلاغی مقام معظم رهبری در این زمینه توانبخشی، عمیق و ارزشمند است اما عدم عملکرد برخی متولیان باعث ایجاد مشکلاتی می‌شود و باید جایگاه توانبخشی در حاکمیت دولتی دیده شود.

دکتر محمد رئیس‌زاده رئیس نظام پزشکی کشور در خصوص جایگاه کاردرمانی در نظام پزشکی کشور ، در مراسم افتتاحیه بیست و چهارمین کنگره کاردرمانی کشور (چهارشنبه سوم آبان ماه )گفت: خوشبختانه در حوزه کاردرمانی در سطح کشور، افراد توانمند و پیگیر فعالیت می‌کنند و ۵۹ خدمت مشمول پوشش خدمات بیمه‌ای در نظام سلامت است.

وی ضمن تشکراز دکتر ناصحی رئیس سازمان بیمه سلامت در راستای پوشش بیمه ای خدمات توانبخشی، افزود: امیدواریم سایر بیمه‌گران نیز تعهدات سازمانی خود را انجام دهند تا با توجه به نیاز روزمره خدمات توانبخشی، شاهد حداکثری پوشش بیمه‌ای افراد باشیم.

دکتر رئیس زاده گفت: یکی از پنج رشته آینده‌دار در حوزه بهداشت و درمان، کاردرمانی است و در سال ۲۰۳۰ نیز بین ۴۰ تا ۶۰ درصد شاهد رشد و توسعه رشته خواهیم بود.

‌ وی با توجه به اهمیت جایگاه کاردرمانی در نظام پزشکی بیان کرد: علیرغم اهمیت کاردرمانی و خدمات ارزشمند کاردرمانی هنوز جامعه و سایر رشته‌های تخصصی با کاربرد موثر کار درمانی آشنا نیستند و این مهم نیازمند کار جامع رسانه‌ای است.

رئیس سازمان نظام پزشکی کشور اظهار داشت: در جایی که یک تا سه درصد متولدین با نقایص حرکتی متولد می‌شوند و سال های گوناگون زندگی را با مشکلات حرکتی و ...سپری می کنند، اگر جامعه با بحث کاردرمانی و بازتوانی آشنا باشد و این گروه‌ها و خانواده هایشان، مطلع از خدمات کاردرمانی باشند و از آن بهره بگیرند، شاهد نتایج خوبی خواهیم بود و فرد طی سال‌های زندگی، استقلال فردی و بازتوانی خواهد داشت.

وی گفت: در حال حاضر ۳۷۸۰ عضو کاردرمانی در نظام پزشکی عضویت دارند که از این میان ۷۷۰ نفر مجوز پروانه گرفتند و از این میان ۱۱۶ دفتر در تهران و سایر دفاتر خارج تهران است و این موضوع جای بحث دارد که چرا ۳۰۰۰ نیرو رغبتی به ایجاد دفاتر ندارند که بخشی از این موضوع به ملاحظات اقتصادی برمی‌گردد که باید آن را مدنظر قرار دهیم و امیدواریم در کنار فعالیت کاردرمانگران در مراکز مختلف، با تاسیس دفاتر نیز شاهد ارائه خدمت حداکثری داشته باشم.

رئیس سازمان نظام پزشکی کشورافزود:  با توجه به‌ افزایش شاخص امید به زندگی در کشور که یکی از شاخص‌های موفقیت‌آمیز در نظام سلامت است باید به بحث سالمندی نیز توجه شود و با توجه به آمار رو به رشد سالمندی کشور، باید کیفیت زندگی سالمندان و اصلاح تعرفه برای خدمات کاردرمانی و حمایت و پوشش بیمه‌ای برای سالمندان لحاظ شود.

وی در ادامه گفت: در صدد اصلاح ضرایب در خدمات کاردرمانی هستیم و با توجه به کمبود بخش‌های کاردرمانی در بیمارستان‌های جامع و مراکز جامع درمانی باید ملاحظاتی را داشته باشیم.

رئیس پزشکی رئیس سازمان نظام پزشکی کشور در ادامه با توجه به رشد روز دنیا در حوزه تکنولوژی و جایگاه هوش مصنوعی در حوزه سلامت گفت: باید از سوی انجمن علمی، مواجهه کاردرمانی با هوش مصنوعی همگام با دنیا پیش رود.

رئیس سازمان نظام پزشکی کشور خواستار انسجام رشته‌های توانبخشی، هم افزایی و همدلی گروه‌های توانبخشی برای رفع نیاز جامعه هدف شد.

وی افزود: بند اول سیاست‌های ابلاغی سلامت بیانگر جایگاه معاونت آموزش، پژوهش و درمان است اما متأسفانه در حوزه توانبخشی، معاونت نداریم و این موضوع نیازمند نگاه حاکمیتی است و باید جایگاه توانبخشی در نظام سلامت دیده شود وعدم عملکرد برخی متولیان با توجه به نگاه عمیق سیاست های ابلاغی باعث ایجاد مشکلاتی می‌شود و باید جایگاه توانبخشی در حاکمیت دولتی دیده شود.

رئیس سازمان نظام پزشکی کشور در پایان گفت: در حوزه بهداشت و درمان سراسر دنیا و با توجه به سوگندنامه پزشکی، جامعه بهداشت و درمان باید حافظ جان همه باشد و امروز شاهد جهان با چیزی فراتراز نسل کشی و جنایت بی مرز کودکان و زنان و افراد غیرنظامی در غزه هستیم و امیدواریم جامعه جهانی بهداشت و درمان، واکنش خود را نسبت به این موضوع نشان دهد،  جنایت بی‌ مرز مقابله بی‌مرز می‌خواهد و وظیفه همه ماست که از یاد شهدای مظلوم غزه باشیم.

در بیست و چهارمین کنگره کاردرمانی کشور به یاد شهید فرزاد نامی کاردرمانگر و شهید مدافع سلامت که در ایام کرونا در بالین بیماران به فیض رفیع شهادت نائل آمد ، تندیسی به رسم یادبود به استادان پیشکسوت عرصه کاردرمانی کشور اهدا شد و از سه تن است کار درمانگران که در تهیه در نگارش کتاب مرجع کاردرمانی نقش آفرینی کردند تقدیر و تشکر شد .

گفتنی است 24 امین  کنگره کاردرمانی ایران،توسط انجمن علمی کاردرمانی ایران با همکاری بورد تخصصی کاردرمانی و حمایت دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی، از 3 تا 5 آبان 1402 در مرکز همایش های بین المللی کتابخانه ملی ایران برگزار شد.

 

انتهای پیام /

تهیه و تنظیم خبر : گلرخ

  • گروه خبری : اخبار
  • کد خبر : 27416
خبرنگار

مدیر سیستم

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

عبارت خود را درج و جهت جستجو

تغییر اندازه فونت:

تغییر فاصله بین کلمات:

تغییر فاصله بین خطوط:

تغییر نوع موس:

تغییر نوع موس:

تغییر رنگ ها:

رنگ اصلی:

رنگ دوم:

رنگ سوم: