• 1399/07/05 - 18:06
  • - تعداد بازدید: 2586
  • - تعداد بازدیدکننده: 117
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
استاد و محقق دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی؛

همه کودکان کم شنوا در قرن 21، بدون « معلولیت شنوایی »، به بزرگسالی می رسند

عضو هیات علمی و مسئول کمیته مطالعات کم شنوایی و ناشنوایی دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی با اعلام لزوم شناسایی همه کودکان کم شنوا در بدو تولد، تاکید کرد که اگر از بدو تولد، همه کودکان کم شنوا شناسایی شوند، برایشان سمعک تجویز شود و توسط یک گروه از متخصصان تحت آموزش های مناسب (که اصطلاحا "مداخله زودهنگام خانواده محور" نامیده می شود) قرار بگیرند، کودک کم شنوا عملکردی عینا همسالان شنوای خود خواهد داشت.

   عضو هیات علمی و مسئول کمیته مطالعات کم شنوایی و ناشنوایی دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی با اعلام لزوم شناسایی همه کودکان کم شنوا در بدو تولد، تاکید کرد که اگر از بدو تولد، همه کودکان کم شنوا شناسایی شوند، برایشان سمعک تجویز شود و توسط یک گروه از متخصصان تحت آموزش های مناسب (که اصطلاحا "مداخله زودهنگام خانواده محور" نامیده می شود) قرار بگیرند، کودک کم شنوا  عملکردی عینا همسالان شنوای خود خواهد داشت.


    دکتر « گیتا موللی » در گفت وگو با خبرنگار وبدای دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی، با اشاره به بروشورهای آموزشی منتشر شده به مناسبت هفته جهانی ناشنوایان، افزود: هم اکنون که علم پزشکی و توانبخشی پیشرفت کرده، آموزش های تخصصی و استفاده زودهنگام از سمعک سبب شده است تا همه کودکان کم شنوا در قرن ۲۱ بدون «معلولیت شنوایی» به بزرگسالی برسند.


    وی همچنین تصریح کرد: اصول ده گانه مداخله زودهنگام یا گایدلاین مداخله زودهنگام برای کودکان کشورمان بومی سازی شده تا با سبک زندگی و فرهنگ ما ایرانیان همخوانی داشته باشد. بروشورهای آموزشی مرتبط با این اصول ده گانه به مناسبت هفته جهانی ناشنوایان (هفته اول مهرماه) در کانال مربوط به پویش ملی « آگاه سازی جامعه نسبت به کم شنوایی و ناشنوایی »، که در فضای مجازی راه اندازی شده، قابل مشاهده است.


(لینک مربوط به بروشورها و کانال پویش ملی آگاه سازی جامعه ...  در آخر خبر درج شده است)


    دکتر موللی با اشاره به اینکه کم شنوایی و ناشنوایی، شایع ترین اختلال مادرزادی است، افزود:  طی سه سال گذشته، با فعالیت پویش ملی « آگاه سازی جامعه نسبت به نقش تشخیص و مداخله زودهنگام  کم شنوایی و ناشنوایی » که همزمان با هفته جهانی ناشنوایان و به همت دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی و انجمن پروانه ها (والدین کودکان کم شنوا و ناشنوا) برگزار شده، اطلاع رسانی هرچه بیشتر به مردم و خانواده ها برای پیشگیری از تولد نوزادان با کم شنوایی و ناشنوایی و لزوم تشخیص و مداخله زودهنگام برای بهبود کیفیت زندگی این کودکان، هدف گذاری شده است.


   این استاد و محقق دانشگاه با اشاره به اینکه حدود 50 درصد کم شنوایی ها قابل پیشگیری است، تاکید کرد: یکی از مهمترین عوامل کم شنوایی در همه کشورها، ازدواج های فامیلی است. بطوری که 60 تا 70 درصد کودکان کم شنوا حاصل ازدواج های فامیلی هستند ، حتی اگر فرد کم شنوایی در آن خانواده و یا فامیل وجود نداشته باشد، ژن منتقل شده، سبب تولد نوزاد کم شنوا می شود، درصورتی که اگر آگاه سازی در جامعه گسترش یابد، خانواده ها از مشاوره های پیش از بارداری استفاده می کنند و با اقدامات پیشگیرانه،  از تولد نوزاد مبتلا به کم شنوایی یا ناشنوایی جلوگیری خواهند کرد.


    وی به بیماری های ژنتیکی، سندرمی و حوادث، بعنوان دیگر عوامل کم شنوایی اشاره کرد و افزود: آنچه که در کم شنوایی بسیار حائز اهمیت است، نقش اقدامات پیشگیرانه و همچنین " تشخیص و مداخلات زودهنگام در بدو تولد " است که بسیار ساده می باشد، و  در عین حال، در سرنوشت و آینده تحصیلی و فعالیت اجتماعی کودک بسیار تاثیرگذار است.  


    این عضو هیات علمی دانشگاه تصریح کرد: اگر در بدو تولد، تشخیص بموقع انجام شود و برای نوزاد، سمعک استفاده کرده و آموزش های مناسب براساس اصول علمی به والدین داده شود، این نوزاد می تواند رشد طبیعی داشته و بمانند همسالان شنوای خود، زبان آموزی داشته و خواندن و نوشتن بیاموزد.


(لینک مربوط به بروشورها و کانال پویش ملی آگاه سازی جامعه ... ):


بروشور شماره یک


بروشور  شماره2


بروشور شماره3


یروشور شماره 4


بروشور شماره 5


بروشور شماره 6


بروشور شماره 7


لینک پویش




  • گروه خبری : اخبار
  • کد خبر : 17365
کلمات کلیدی
عبارت خود را درج و جهت جستجو

تغییر اندازه فونت:

تغییر فاصله بین کلمات:

تغییر فاصله بین خطوط:

تغییر نوع موس:

تغییر نوع موس:

تغییر رنگ ها:

رنگ اصلی:

رنگ دوم:

رنگ سوم: