• 1402/10/05 - 09:29
  • - تعداد بازدید: 387
  • - تعداد بازدیدکننده: 381
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
به گزارش پایگاه خبری و اطلاع رسانی روابط عمومی:

5 دی ماه (روز ملی ) کاهش اثرات بلایای طبیعی / روز شمار هفته کاهش اثرات بلایای طبیعی

13 اکتبر روز پنجم دی ماه مصادف با واقعه زلزله بم در تقویم رسمی کشور روز ملی ایمنی در برابر زلزله نامگذاری شده‌است، پژوهشگاه بین المللی زلزله شناسی و مهندسی زلزله با توجه به ضرورت آگاه سازی و ارتقای فرهنگ عمومی در برابر زلزله با پیشنهاد نامگذاری این روز به عنوان «روز ملی ایمنی در برابر زلزله» فرصتی را فراهم کرد تا هر ساله با برگزاری برنامه ها و فعالیت های آموزشی و ترویجی متنوع در این روز، ضمن گرامیداشت یاد و خاطره چند ده هزار قربانی این فاجعه تلخ، زمینه ارتقای آگاهی عمومی و شاخص های ایمنی در برابر زمین لرزه در کشور فراهم شود.


به گزارش خبرنگار وبدای دانشگاه، به نقل از دفتر بین المللی کاهش اثرات بلایای طبیعی، 13 اکتبر مصادف با 21 مهرماه(روز بین المللی) و 5 دی ماه (روز ملی ) کاهش اثرات بلایای طبیعی می باشد، مقابله با نابرابری برای آینده ای تاب آور مستلزم درک بهتر تاثیر نابرابری و مواجهه با مخاطرات وتاثیر آن در توسعه تاب آوری است، فقر نابرابری و تبعیض ازعلل و پیامدهای فزاینده خطر بلایا هستند نابرابری شرایطی را ایجاد می کند که علاوه بر افزایش مواجهه مردم در برابر بلایا، آنها را آسیب پذیرتر می کند. علاوه بر این پیامدهای ناشی از بلایا بر فقیرترین افراد و کسانی که بیشترین مواجهه را با مخاطرات دارند تأثیر مضاعفی داشته و در نتیجه نابرابری را تشدید می کند، به همین دلیل کاهش آسیب پذیری در برابر بلایا مستلزم پرداختن به این ابعاد است.

دفتر بین المللی کاهش اثرات بلایای طبیعی هر ساله روز ۱۳ اکتبر مصادف با ۲۱ مهر را "روز جهانی کاهش اثرات بلایای طبیعی" اعلام نموده و هرساله شعاری به منظور سازماندهی اقدامات کشورها ارائه می نماید که امسال نیز شعار "مقابله با نابرابری برای آینده ای تاب آور" را عنوان نموده است.

نابرابری شرایطی را ایجاد می کند که علاوه بر افزایش مواجهه مردم در برابر بلایا، آنها را آسیب پذیرتر می کند. علاوه بر این پیامدهای ناشی از بلایا بر فقیرترین افراد و کسانی که بیشترین مواجهه را با مخاطرات دارند تأثیر مضاعفی داشته و در نتیجه نابرابری را تشدید می کند، به همین دلیل کاهش آسیب پذیری در برابر بلایا مستلزم پرداختن به این ابعاد است.

بر اساس پیش بینی های فعلی آب و هوا تا سال ۲۰۳۰، ، جهان با حدود ۵۶۰ مخاطره در سال مواجه خواهد شد، تخمین زده می شود تا سال ۲۰۳۰ به دلیل تأثیرات تغییرات آب و هوایی و بلایای طبیعی  ۳۷.۶ میلیون نفر به افرادی که در  فقر شدید زندگی می کنند، افزوده خواهد شد،  در «بدترین سناریو» تا سال ۲۰۳۰ تغییرات اقلیمی و بلایا، ۱۰۰.۷ میلیون نفر را به فقر سوق خواهد داد.

 از طریق برنامه‌ریزی دقیق و هماهنگ که برای کاهش مواجهه و آسیب‌پذیری افراد در برابر آسیب‌ها طراحی شده است،می توان قدرت مخرب مخاطرات را مهار کرد یا به عبارت بهتر می توان از تبدیل شدن آنها به فاجعه جلوگیری نمودبه منظور ایجاد درک بهتر تاثیر نابرابری  و مواجهه با مخاطرات و همچنین تهیه برنامه‌های تاب آوری، سرمایه‌گذاری‌های بیشتر به منظور جمع آوری و استفاده از داده‌های تجمیع شده الزامی است.

 

روزشمار هفته کاهش اثرات بلایای طبیعی

1402/7/21        1402/10/5       کاهش عوامل آسیب پذیری در راستای تاب آوری

1402/7/22        1402/10/6       ادغام SDH در برنامه های نظام سلامت در جهت تاب آوری جامعه

1402/7/23         1402/10/7   سیاست های جوانی جمعیت در جهت آینده ای تاب آور

1402/7/24        1402/10/08       پیشگیری/سازگاری با تغییر اقلیم در جهت تاب آوری

1402/7/25         1402/10/9   برنامه ریزی مشارکتی در جهت تاب آوری

1402/7/26        1402/10/10    تاب آوری مبتنی بر خودمراقبتی با استفاده از ظرفیت سفیران سلامت

1402/7/27        1402/10/11      آموزش و فرهنگ سازی برای آمادگی و پیشگیری در جهت تاب آوری

مقابله با نابرابری برای آینده ای تاب آور مستلزم درک بهتر تاثیر نابرابری و مواجهه با مخاطرات وتاثیر آن در توسعه تاب آوری است

 

  • گروه خبری : اخبار
  • کد خبر : 28836
خبرنگار

جعفر دخیلی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

عبارت خود را درج و جهت جستجو

تغییر اندازه فونت:

تغییر فاصله بین کلمات:

تغییر فاصله بین خطوط:

تغییر نوع موس:

تغییر نوع موس:

تغییر رنگ ها:

رنگ اصلی:

رنگ دوم:

رنگ سوم: