• 1398/08/14 - 19:05
  • - تعداد بازدید: 4616
  • - تعداد بازدیدکننده: 106
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه
به گزارش پایگاه خبری و اطلاع رسانی روابط عمومی؛

استانداردهای ملی حوزه توانبخشی، با همکاری اعضای هیات علمی دانشگاه علوم بهزیستی تدوین خواهد شد

مدیرکل دفتر تدوین استانداردهای ملی سازمان استاندارد ایران در نشستی با رئیس دفتر توسعه فناوری سلامت وزارت بهداشت، رئیس دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی، معاون تحقیقات و مدیران حوزه فناوری این دانشگاه، خواستار همکاری اعضای هیات علمی و متخصصان این دانشگاه جهت تدوین استانداردهای ملی حوزه توانبخشی شد.


   مدیرکل دفتر تدوین استانداردهای ملی سازمان استاندارد ایران در نشستی با رئیس دفتر توسعه فناوری سلامت وزارت بهداشت، رئیس دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی، معاون تحقیقات و مدیران حوزه فناوری این دانشگاه، خواستار همکاری اعضای هیات علمی و متخصصان این دانشگاه جهت تدوین استانداردهای ملی حوزه توانبخشی شد.


   به گزارش خبرنگار وبدای دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی، مهندس " آزیتا خضرایی " به دعوت مدیر توسعه فناوری سلامت دانشگاه علوم بهزیستی و با همراهی دو تن از کارشناسان مدیریت مربوطه جهت تبادل نظر پیرامون چگونگی تدوین استانداردهای ملی مربوط به ویلچر و عصا، در این نشست شرکت کرده بود که در جریان دغدغه های متخصصان و فناوران حوزه توانبخشی در ارتباط با عدم وجود استانداردهای ملی برای تجهیزات توانبخشی قرار گرفت و راهکارهای استفاده از امکانات سازمان ملی استاندارد ایران را برای رفع مشکلات در این خصوص، ارائه داد.


    وی با اشاره به قانون جدید استاندارد کشور که در سال 1396 بازنگری و تصویب شد، گفت: به غیر از خدمات بهداشتی، درمانی و دارویی، هر آنچه را که بتوان ارتقای کیفیت داد، باید استاندارد داشته باشد و قطعا سازمان ملی استاندارد ایران به تنهایی قادر به انجام این وظیفه سنگین نیست و لذا، تمامی دستگاه های اجرایی موظف شدند که برای توسعه استاندارد، نسبت به تدوین استانداردهای مربوط به حوزه فعالیت خود اقدام کرده و برای تائید نهایی، به سازمان ملی استاندارد ایران بفرستند.


   مهندس خضرایی تصریح کرد: در همین راستا، سروسامان دادن به استانداردهای حوزه توانبخشی، نیاز به همکاری متخصصان و کارشناسان دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی دارد تا با نظرات تخصصی و کارشناسی، بتوان به این مهم پرداخت.


   وی افزود: سازمان ملی استاندارد ایران می تواند در دو حوزه " تدوین استانداردهای ملی " و " مشارکت در تدوین استانداردهای بین المللی "، از توانمندی علمی و تخصصی اعضای هیات علمی، فناوران و محققان دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی استفاده کند.


   وی به رتبه 21 ایران در میان 163 عضو سازمان بین المللی استاندارد اشاره کرد و گفت: این رتبه نشانگر جایگاه ایران در عرصه تدوین استانداردهاست و حضور فعال ایران در این عرصه بسیار حائز اهمیت است چرا که اگر تجهیزاتی دارای استاندارد بین المللی باشد، ما هم می توانیم از همان استاندارد استفاده کنیم.


   مدیرکل دفتر تدوین استانداردهای ملی سازمان استاندارد ایران گفت: تدوین استانداردهای ملی به سه شیوه انجام می شود، 1- پذیرش استانداردهای منطقه ای و بین المللی که موجود است. 2- در مواقعی که استانداردی وجود ندارد و می بایست از دانش متخصصان داخل کشور برای تدوین استانداردها استفاده کنیم. 3- استانداردهایی که نیاز به بازنگری و منطبق کردن آنها با شرایط  امروز جامعه دارد.


   مهندس خضرایی پیشنهاد داد که با توجه به تدوین 33 هزار و 500 استاندارد طی 90 سال فعالیت سازمان ملی استاندارد ایران،  و اینکه حدود دو هزار مورد از این تعداد استاندارد، مربوط به حوزه مهندسی پزشکی است، متخصصان دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی در اولین گام از این همکاری، نسبت به اولویت بندی برای بازه زمانی کوتاه و بلندمدت اقدام کنند و اولویت ها را با استانداردهای حوزه مهندسی پزشکی مورد بررسی قرار دهند تا شاید مواردی بصورت مشترک در هر دو حوزه مهندسی پزشکی و توانبخشی، کاربرد داشته باشد.


   وی با اشاره به اینکه 34 کمیته ملی با موضوع های مختلف در سازمان ملی استاندارد ایران فعالیت می کنند، افزود: درصورتی که با بررسی استانداردهای حوزه مهندسی پزشکی، به مواردی از استانداردهای حوزه توانبخشی دست نیابیم، می توان نسبت به انجام مراحل قانونی تشکیل کمیته ملی خاص حوزه توانبخشی در سازمان ملی استاندارد کشور، اقدام کرد تا این کمیته تخصصی بتواند نسبت به تدوین استانداردهای خاص حوزه توانبخشی اقدام کند.


    وی همچنین آمادگی سازمان ملی استاندارد ایران را برای برگزاری دوره های آموزشی " نحوه نگارش استاندارد و روش اجرایی آن "، جهت آشنایی هرچه بیشتر اساتید و متخصصان دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی و همچنین، برگزاری دوره آموزشی جهت دانشجویان این دانشگاه برای آشنایی با موضوع " استاندارد " در قالب حتی دو واحد درسی، اعلام کرد.


    مهندس خضرایی در ادامه، ضمن تشکر از حضور دکتر وطن پور رئیس دفتر توسعه فناوری سلامت وزارت بهداشت در این جلسه، افزود: با توجه به لزوم همکاری و هماهنگی بیشتر با اداره کل تجهیزات پزشکی وزارت بهداشت، اداره کل تدوین استانداردهای ملی از تعامل بیشتر با این اداره کل استقبال می کند.


    گفتنی است که پیش از سخنان مدیرکل تدوین استانداردهای ملی سازمان استاندارد ایران، دکتر حسین وطن پور رئیس دفتر توسعه فناوری سلامت وزارت بهداشت، رئیس دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی و معاون تحقیقات این دانشگاه نیز سخنانی در این زمینه ایراد کردند.


انتهای پیام/


تهیه و تنظیم خبر: نعیمی پور

  • گروه خبری : اخبار
  • کد خبر : 15455
کلمات کلیدی
عبارت خود را درج و جهت جستجو

تغییر اندازه فونت:

تغییر فاصله بین کلمات:

تغییر فاصله بین خطوط:

تغییر نوع موس:

تغییر نوع موس:

تغییر رنگ ها:

رنگ اصلی:

رنگ دوم:

رنگ سوم: