به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی؛
اقدامات جدید معاونت درمان دانشگاه برای تامین و ارتقای سلامتی پرسنل و دانشجویان
معاون درمان و توانبخشی دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی در پی آغاز به کار درمانگاه " دکتر وامقی " دانشگاه، از برنامه های این معاونت در تامین و ارتقای سلامتی دانشجویان، پرسنل و حتی خانواده های آنان خبر داد.
معاون درمان و توانبخشی دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی در پی آغاز به کار درمانگاه " دکتر وامقی " دانشگاه، از برنامه های این معاونت در تامین و ارتقای سلامتی دانشجویان، پرسنل و حتی خانواده های آنان خبر داد.
دکتر فریدون لایقی معاون درمان در گفت وگو با خبرنگار وبدای دانشگاه، علاوه بر چگونگی فعالیت روزانه درمانگاه دانشگاه، از " ارائه خدمات تخصصی پزشکی با تعیین وقت قبلی، تشکیل پرونده سلامت برای پرسنل، اجرای برنامه های عمومی واکسیناسیون، و آموزش کمک های اولیه پزشکی به پرسنل " به عنوان برنامه های معاونت درمان طی روزهای آینده گفت.
** درمانگاه دانشگاه، خدمات عمومی پزشکی، اورژانسی و خدمات تخصصی به پرسنل و دانشجویان ارائه می دهد
معاون درمان درباره چگونگی فعالیت درمانگاه دکتر وامقی دانشگاه گفت: به دلیل حضور همه روزه پرسنل و دانشجویان در دانشگاه، بخصوص با شروع ترم جدید، وجود درمانگاهی برای رسیدگی به مشکلات دانشگاهیان بویژه دانشجویان، یک ضرورت بود.
دکتر لایقی با اشاره به چند اتفاق غیرمنتظره پزشکی برای پرسنل و دانشجویان، که سبب شد بیمار بصورت اورژانسی، به بیمارستان اعزام شود، افزود: نیاز به امکانات اولیه پزشکی در داخل دانشگاه، باعث شد که ما مرکزی را برای اقدامات اولیه ضروری داشته باشیم تا بتواند موارد اورژانسی را هم پوشش بدهد.
وی ادامه داد: لذا، درمانگاه با همت همکاران در معاونت های درمان و توسعه مدیریت و حمایت ریاست دانشگاه آماده شد، تا این فرصت برای پرسنل و حتی خانواده های گرامی آنان و دانشجویان فراهم شود و بتوانند مشکلات اورژانسی و غیراورژانسی خودشان را با پزشک مستقر در درمانگاه مطرح کنند.
وی از دیگر تسهیلات درمانگاه برای دانشجویان نیز گفت: پزشک و پرستار هر روز به صورت دائم در درمانگاه حضور دارند و علاوه بر ارائه خدمات رایگان پزشکی به دانشجویان، داروخانه کوچکی در درمانگاه دایر می شود تا داروی مورد نیاز دانشجویان، بصورت رایگان در اختیارشان قرار بگیرد.
دکتر لایقی افزود: علاوه بر پزشک عمومی، برنامه داریم متخصصانی که در دانشگاه فعالیت دارند، طبق برنامه زمانبندی شده و با تعیین وقت قبلی، برحسب نیاز یک یا دو روز در ماه را در درمانگاه حضور داشته باشند، مثل متخصص ارتوپدی، جراح مغز و اعصاب، جراح دست که خود بنده هستم، متخصص طب فیزیکی و توانبخشی، نورولوژیست و ... در درمانگاه مستقر شوند تا بتوانند نیازهای پرسنل و حتی خانواده های گرامی و دانشجویان دانشگاه را رفع کنند.
وی در مورد هزینه های درمانی در درمانگاه نیز گفت: پرسنل با استفاده از بیمه پایه و بیمه تکمیلی می توانند از خدمات درمانی درمانگاه استفاده کنند، اما برای دانشجویان ویزیت پزشک و خدمات درمانی بصورت رایگان ارائه می شود.
وی در پاسخ به سئوالی مبنی بر اینکه درمانگاه مجهز به چه تجهیزاتی است؟، گفت: درمانگاه در حد بخش اورژانس بیمارستان رفیده تجهیز شده است. و در واقع، همه وسایلی که بتواند در اقدامات اولیه اورژانسی بکار گرفته شود، در درمانگاه دانشگاه قرار داده شده است تا بمحض بروز مشکلی برای پرسنل یا دانشجویان، بتوانیم اقدامات اولیه را در درمانگاه انجام داده و پس از ثابت شدن وضعیت بیمار، او را به مرکز درمانی اعزام کنیم.
** تشکیل پرونده سلامت برای پرسنل، و پیگیری مشکلات سلامتی آنان در برنامه معاونت درمان است
معاون درمان دانشگاه همچنین " تشکیل پرونده سلامت برای پرسنل دانشگاه " را از دیگر برنامه های این معاونت ذکر کرد و گفت: در غربالگری سلامت پرسنل که به مناسبت هفته دولت انجام شد، متوجه قندخون و فشار خون بالا در میان پرسنل شدیم که خودشان از این مشکلات بی اطلاع بودند و لذا تصمیم گرفتیم، پرونده سلامت برای پرسنل داشته باشیم تا کنترل های اولیه و حتی انجام آزمایش ها را با بیمارستان رفیده هماهنگ کنیم و با نمونه گیری در درمانگاه و ارسال آن به آزمایشگاه بیمارستان رفیده و دریافت جواب آزمایش ها، از وضعیت سلامتی پرسنل با خبر شده و اقدامات درمانی مربوطه پیگیری شود.
دکتر لایقی تصریح کرد که پرونده سلامت بسیار کمک کننده است تا بتوانیم افرادی که دارای شرایط حساس بوده و از ریسک بالای ابتلا به بیماری ها برخوردارند، غربالگری و اقدامات لازم جهت پیشگیری از بیماری ها را برایشان انجام بدهیم.
** برنامه های عمومی واکسیناسیون از طریق درمانگاه دانشگاه اجرا می شود
معاون درمان دانشگاه در ادامه، دیگر برنامه های این معاونت را بیان کرد و گفت: ما در معرض پیک های مختلف کرونا هستیم و واکسیناسیون عمومی لازم است، ضمن آنکه واکسن آنفلوآنزا که هر ساله با توجه به شرایط فصلی برای افراد بسیاری که در معرض خطر ابتلا به این بیماری هستند، تزریق می شود، می تواند از جمله برنامه های معاونت درمان باشد و اینکه پرسنل دانشگاه را برای تزریق واکسن به بیمارستان رفیده بفرستیم همواره با مشکلاتی همراه بود که در حال حاضر با وجود درمانگاه در داخل دانشگاه، می توانیم برنامه واکسیناسیون را نیز در دانشگاه اجرا کنیم.
** آموزش عمومی پرسنل دانشگاه برای فراگیری اقدامات اولیه در مواقع اضطراری، آغاز شده است
دکتر لایقی همچنین گفت: مساله بعدی، آموزش عمومی پرسنل است که از روز گذشته با برگزاری کارگاه آموزشی احیای قلبی و عروقی در دانشگاه، برنامه آموزش پرسنل آغاز شده است تا اقدامات اولیه و ضروری را همه پرسنل فرا بگیرند و در مواجهه با موارد اورژانسی، بتوانند با ساده ترین اقدامات، جان بیماری را از مرگ نجات بدهند.
بگفته وی، در کشورهای پیشرفته دنیا، همه افراد، این اقدامات را یاد می گیرند و ما هم با برگزاری کارگاه های آموزشی، تلاش داریم تا پرسنل دانشگاه نیز با موارد اولیه اورژانسی آشنا شوند و ان شاالله این برنامه را گسترش خواهیم داد.
** نصب جعبه های محتوی لوازم کمک های اولیه و اورژانسی در محل دپارتمان ها و ساختمان های دانشگاه
معاون درمان دانشگاه، همچنین نصب جعبه های محتوی لوازم کمک های اولیه و اورژانسی در هر دپارتمان آموزشی و ساختمان های دانشگاه را از دیگر برنامه های این معاونت برشمرد و افزود: جعبه های کمک های اولیه برای موارد اورژانسی آماده و در محل دپارتمان آموزشی و ساختمان های دانشگاه نصب شده است تا در صورت بروز مشکلی در هر یک از این محل ها، در همان لحظات ابتدایی حادثه، لوازم مورد نیاز مانند باند، گاز استریل، چسب، بتادین و ... در دسترس همکاران باشد و بتوانند از این لوازم برای اقدامات اولیه استفاده کنند.
وی تاکید کرد: ما به عنوان معاونت درمان، مسئولیت داریم که مراقب سلامتی کلیه پرسنل و دانشجویان دانشگاه باشیم و این اقدامات برای تسهیل در این خصوص است که بدون حمایت رئیس دانشگاه و همکاری همه معاونان، امکانپذیر نبود و مطمئنا در این مواقع، داشتن ایده کافی نیست و خوشبختانه هیات رئیسه یک دست و هماهنگ با یکدیگر، باعث هم افزایی در امور شده است.
انتهای پیام/
تهیه و تنظیم خبر: نعیمی پور