به گزارش پایگاه خبری - اطلاع رسانی روابط عمومی:
انتخاب محصول کمک درمانی افراد مبتلا به اتیسم در رویداد ایده آزاد/ نیاز این محصول به سرمایه گذاری برای ورود به بازار
اولین محصول هسته فناور انار سفید (مستقر در مرکز رشد دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی) در سومین رویداد ملی « ایده آزاد »، از میان ۱۶۰ ایده رسیده به دبیرخانه و ۳۹ ایدهی رسیده به مرحله پایانی، انتخاب شد.
اولین محصول هسته فناور انار سفید (مستقر در مرکز رشد دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی) در سومین رویداد ملی « ایده آزاد »، از میان ۱۶۰ ایده رسیده به دبیرخانه و ۳۹ ایدهی رسیده به مرحله پایانی، انتخاب شد.
به گزارش وبدای دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی بنقل از دفتر توسعه فناوری سلامت، محصول هسته فناور انار سفید، با نام « بسته افزایش مهارت پیشان »، متناسب با ویژگیهای افراد با اختلال طیف اتیسم توسط دکتر فرشته یاقوتی روانشناس و درمانگر اتیسم طراحی شده و اثربخشی آن بر ارتقای مهارتهای اجتماعی و شناختی این افراد در پژوهشهای مختلف به اثبات رسیده است. و هم اکنون با تمام ویژگی های کمک درمانی جهت افراد با اختلال طیف اتیسم، در مرحله جذب سرمایهگذار و آماده تولید و ورود به بازار میباشد.
براساس این گزارش، بسته افزایش مهارت پیشان، بر اساس نظریه یادگیری مشاهدهای و با تلفیق روش الگودهی و داستانهای اجتماعی طراحی شده است. پیشان نام کاراکتر اصلی مجموعه انیمیشنهای این بسته است که در کنار سایر ابزارها از جمله: کتاب کار، عروسکهای دستی و انگشتی، پازل، کارتهای مصور داستان و ماسکهای هیجانی، کودک و خانواده را درگیر فرآیند مهارت آموزی میکند. همچنین این بسته در یک دفترچه راهنمای اختصاصی برای والدین افراد اتیسم است.
این گزارش همچنین حاکیست، بسته افزایش مهارت پیشان در چهار بخش « خودآگاهی، تقویت تماس چشمی، صحبت کردن/ درخواست کردن و دوست یابی » طراحی شده است. و در این بسته کمک درمانی علاوه بر بهمپیوستگی اجزا، قابلیت استفاده مجزا از هر ابزار نیز وجود دارد. علاوه بر اینکه تمام کودکان میتوانند به عنوان یک سرگرمی و بسته مهارت افزا از آن استفاده کنند، کودکان مبتلا به اختلال اتیسم نیز به طور اخص ابزاری جهت سرگرمی و توانبخشی در اختیار خواهند داشت. همچنین این محصول نیاز خانواده در رفت و آمد به کلینیک و هزینههای کلینیک و مربی کارآزموده را کاهش میدهد و یک بسته خانوادهمحور میباشد.
این گزارش به طور خلاصه مزایای تولید این بسته را به این شرح دستهبندی کرده است:
ü شیوع بالای اتیسم و نیاز مبرم این افراد به توانمندسازی(بر اساس جدیدترین آمار 1 در 54 کودک و متاسفانه حدود 700 هزار مبتلا در کشورمان ایران)
ü عدم وجود ابزار تخصصی برای آموزش این کودکان
ü هزینه های بالای توانبخشی برای این کودکان (ماهیانه بین 3 تا 5 میلیون تومان) این بسته هزینه های خانواده را به میزان زیاد کاهش میدهد و همچنین نیاز به رفت و آمد به کلینیک را کاهش می دهد.
ü این بسته توسط درمانگران و همچنین توسط خانواده قابل استفاده است و لزوما خانواده نیازمند فرد متخصص نیست.
ü از مسائل بزرگ این کودکان عدم توانایی استفاده از آموخته ها در محیط های گوناگون و به عبارتی کلینیک محور بودن آموزشهاست؛ درحالیکه این بسته با ویژگی خانواده محور بودن، و همچنین تمرینات چندبعدی و جلب مشارکت تمام اعضای خانواده توانسته است آموخته ها را به محیط های مختلف قابل تعمیم نماید.
ü علاوه بر کودکان با اختلال طیف اتیسم، تمام کودکان با ضعف در مهارت های ارتباطی و اجتماعی، و خانواده هایی که تعامل مناسبی با کودکان خود ندارند، میتوانند از این بسته استفاده کنند و سود ببرند.
ü علاوه بر دو گروه ذکر شده در بالا، این بسته برای تمام کودکان بدون اختلال دوره پیش دبستانی نیز به عنوان یک بسته مهارت افزا قابل استفاده است.
ارتباط با ما: Yaghooti.f@gmail.com
@anaresefid_asd
گفتنی است؛ آیین معرفی برترینهای سومین رویداد ملی «ایده آزاد» اسباببازی روز ۳۰ مهر ۱۳۹۹ با حضور تولیدکنندگان، طراحان و مسوولان کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان برگزار شد.
هسته فناور انار سفید مستقر در مرکز رشد دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی از مرداد ماه 1399 فعالیت خود را با هدف توانمندسازی افراد با اختلال اتیسم آغاز کرده است.
انتهای پیام/
تهیه و تنظیم خبر: حلاج – نعیمی پور