به گزارش پایگاه خبری و اطلاع رسانی روابط عمومی ؛
اولین نشست ستاد اردوهای جهادی دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی برگزار شد
اولین نشست ستاد اردوهای جهادی دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی روز گذشته (یکشنبه) با حضور دکتر" تاج فرد" مشاور معاون فرهنگی – دانشجویی وزیر بهداشت و دبیر ستاد مرکزی فعالیت های جهادی دانشگاهیان این وزارت، و مسئولان ذیربط در دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی ازجمله ، معاون فرهنگی – دانشجویی ، مدیر فرهنگی ، مسئول دبیرخانه مشارکت های اجتماعی ، رئیس بسیج جامعه پزشکی و مسئول اجرایی بسیج جامعه پزشکی دانشگاه برگزار شد.
اولین نشست ستاد اردوهای جهادی دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی روز گذشته (یکشنبه) با حضور دکتر" تاج فرد" مشاور معاون فرهنگی – دانشجویی وزیر بهداشت و دبیر ستاد مرکزی فعالیت های جهادی دانشگاهیان این وزارت، و مسئولان ذیربط در دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی از جمله، معاون فرهنگی – دانشجویی ، مدیر فرهنگی ، مسئول دبیرخانه مشارکت های اجتماعی ، رئیس بسیج جامعه پزشکی و مسئول اجرایی بسیج جامعه پزشکی دانشگاه برگزار شد.
به گزارش وبدای دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی، دکتر" حسن شاکری " معاون فرهنگی – دانشجویی دانشگاه در ابتدای این نشست ضمن خیرمقدم به شرکت کنندگان، از اهمیت فعالیت های جهادی گفت که طی سالها مسئولیت آن بر دوش بسیج جامعه پزشکی و بسیج دانشجویی دانشگاه بوده است.
وی با اشاره به فلسفه تشکیل ستاد اردوهای جهادی در دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی که ایجاد تمرکز بر فعالیت هاست، افزود: با تشکیل این ستاد ، پشتیبانی ها بهتر شده و مشارکت همه افراد در این گونه فعالیت ها جلب خواهد شد تا بتوانیم ذکات دانش خود را در خدمت به نیازمندان و هموطنان در مناطق کمتر برخوردار بکار بگیریم.
دکتر شاکری همچنین اظهارداشت: جهاد، اقدامی پسندیده است و بگفته خداوند، بزرگترین جهاد، جهاد با نفس است که غلبه بر آن ، نقش سازنده داشته و با خدمت به محرومان ، روح جلا یافته و خیرات و برکات بسیار خواهد داشت.
******
مشاور معاون فرهنگی – دانشجویی وزیر بهداشت و دبیر ستاد مرکزی فعالیت های جهادی دانشگاهیان این وزارت، با اشاره به آیات و روایات در اهمیت جهاد، از کلام رهبری و توصیه های ایشان در ضرورت جهاد و تکلیفی که بر همگان واجب است ، گفت.
دکتر" تاج فرد" با تشکر از بسیج جامعه پزشکی که از سال 1382 فعالیت های جهادی را آغاز کرد و همچنان ادامه می دهد، چگونگی تشکیل ستاد اردوهای جهادی دانشگاهیان را براساس فعالیت های جهادی دکتر هاشمی وزیر بهداشت و خواست ایشان بر ساماندهی فعالیت های جهادی در نظام بهداشت و درمان ذکر کرد.
وی با تشریح سابقه تشکیل ستاد اردوهای جهادی دانشگاهیان وزارت بهداشت که شامل اعضای هیات علمی ، دانشجویان و کارکنان دانشگاه های علوم پزشکی کشور و دانشگاه های تحت پوشش وزارت بهداشت می شود، گفت که در اولین قدم پس از تشکیل ستاد مرکزی ، با برگزاری هشت اردوی اولیه در چهار منطقه مختلف کشور، نقاط ضعف و قوت اردوها مشخص شد و با دستیابی به 85 درصد اهداف ، آئین نامه ستاد تهیه شد.
تاج فرد افزود: طی یک سال و نیم گذشته ، با برگزاری 323 نشست در 56 دانشگاه برای چگونگی تشکیل این ستاد در دانشگاه ها ، تعداد 749 اردوی جهادی در سراسر کشور برگزار شده است.
وی با اشاره به ضرورت جذب حداکثری از 200 هزار دانشجوی دانشگاه های علوم پزشکی کشور و بکارگیری این پتانسیل از نیروهای جوان و پرانرژی در اردوهای جهادی، گفت: تا کنون علاوه بر ستادها ، 45 کانون مستقل برای فعالیت های جهادی در دانشگاه های تحت نظارت وزارت بهداشت تشکیل شده است.
دبیر ستاد مرکزی فعالیت های جهادی دانشگاهیان وزارت بهداشت تصریح کرد: مسئولیت مدیریت و سازماندهی فعالیت های جهادی در بخش دانشجویی ، می تواند به کانون های دانشجویی مرتبط با این فعالیت ها ، مانند هلال احمر، سلامت یا خیریه نیز سپرده شود همانطور که تا کنون در برخی از دانشگاه های علوم پزشکی کشور به این شکل انجام شده است.
دکتر تاج فرد، با بیان ساختار ستاد فعالیت های جهادی دانشگاه ها و اعضای تشکیل دهنده آن ، گفت: این ستاد در تمامی دانشگاه ها ، متشکل از ده عضو از بخش های مرتبط و به ریاست معاون فرهنگی – دانشجویی دانشگاه ها و دبیری مدیر فرهنگی هر دانشگاه تشکیل می شود.
وی با توجه به اینکه تشکیل این ستاد نباید هزینه اضافی برای دانشگاه ها داشته باشد، افزود: معاونت امور اجتماعی در دانشگاه ها می تواند هزینه اردوها را از طریق ارتباط با خیران سلامت و جذب کمک های آنان ، تامین کند و معاونت بهداشتی دانشگاه ها نیز با توجه به نیازهای بهداشتی هر منطقه ، نقاط محروم و خدمات مورد نیاز که می تواند هدف اردوهای جهادی باشد را مشخص کند.
دکتر تاج فرد، با معرفی سامانه ثبت اطلاعات مربوط به ستاد مرکزی فعالیت های جهادی دانشگاهیان وزارت بهداشت ، به اعضای ستاد اردوهای جهادی دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی توصیه کرد ، اطلاعات مربوط به اردوها و فعالیت های جهادی خود را با دقت و با اطلاعات کامل در این سامانه ثبت کنند تا در ارزیابی فعالیت دانشگاه ها ، مشکلی پیش نیاید.
وی ، با سفارش به عدم برگزاری اردوهای برون استانی ، دانشگاه ها را موظف به برگزاری اردوهای جهادی در محدوده استان های خود کرد و تشکیل کانون های تخصصی در دانشگاه ها برای ارائه خدمات خاص تخصصی به نیازمندان را لازم دانست.
وی همچنین، سیاست های کلی ستاد مرکزی فعالیت های جهادی دانشگاهیان را تشریح کرد که " برگزاری اردوهای ویژه سلامت ، آموزش بهداشت با هدف پیشگیری از بیماریها و غربالگری با هدف شناسایی مبتلایان به بیماری های شایع " ، از جمله آنهاست.
دکتر تاج فرد در پایان سخنانش ، " راه اندازی سامانه هوشمند ، تدوین شیوه نامه اجرایی فعالیت های جهادی ، برگزاری کارگاه ها و کلاس های آموزشی برای خدمت دهندگان و برنامه ریزی جهت انجام طرح های سراسری و ملی با استفاده از توانمندی فعالان جهاد سلامت " را از برنامه های آتی ستاد مرکزی فعالیت های جهادی دانشگاهیان وزارت بهداشت ذکر کرد.
******
در ادامه این نشست ، دکتر" شاهرخی " رئیس بسیج جامعه پزشکی دانشگاه علوم بهزیستی وتوانبخشی، از اجرای طرح شهید رهنمون و هدفگذاری ارائه خدمات این دانشگاه در چهار منطقه کمتر برخوردار استان تهران گفت که از سال 96 آغاز شده و درشش ماهه اول امسال ، 24 اردو به صورت هفتگی برگزار شده است.
وی همچنین برای ارائه خدمات دندانپزشکی در اردوهای جهادی دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی، خواستار کلینیک سیار دندانپزشکی شد.
" محمد پناه " مدیر اجرایی بسیج جامعه پزشکی دانشگاه نیز از اجرای اردوهای جهادی در قالب طرح شهید رهنمون در چهار منطقه " چهاردانگه، خزانه بخارایی، تقی آباد شهرری وصالح آباد" و ارائه انواع خدمات رایگان توانبخشی ، و آموزش و پیشگیری، روانپزشکی ، روان شناسی و مشاوره به اهالی نیازمند این مناطق گفت.
دکتر" توکلی " مسئول دبیرخانه مشارکت های اجتماعی دانشگاه نیز از تدوین برنامه توانبخشی و بسته ها وپروتکل های مورد نظر با مشارکت مراکز تحقیقاتی دانشگاه، جذب خیران، آموزش نیروها، تهیه کانکس ویژه توانبخشی با رعایت استانداردهای موجود گفت.
دکتر" آزادی " از معاونت درمان و توانبخشی دانشگاه ، خواستار بررسی نقاط قوت وضعف اجرای اردوها و چگونگی حل مشکلات افراد درگذرزمان شد، ضمن آنکه برقراری ارتباط بین بخشی درستاد اردوهای جهادی را در شناسایی مشکلات و ارجاع آنها به واحدهای تخصصی مربوطه، موثر دانست.
" فلاح " مسئول امور عمومی دانشگاه ، آمادگی این بخش برای هرگونه پشتیبانی لازم از ستاد اردوهای جهادی دانشگاه را اعلام کرد.
" انصاری " مدیر امور فرهنگی دانشگاه نیز ابراز امیدواری کرد که بتواند دراین راستا ، از تجربه های دانشگاه های دیگر استفاده کرده و خدمات ارزنده ای ارائه بدهد.
انتهای پیام /
تهیه و تنظیم خبر: نعیمی پور - طیبی