• 1397/10/13 - 14:03
  • - تعداد بازدید: 6489
  • - تعداد بازدیدکننده: 45
  • زمان مطالعه : 8 دقیقه
به گزارش پایگاه خبری و اطلاع رسانی روابط عمومی ؛

برگزاری نشست " پیشگیری از آسیب های اجتماعی: ترجمان سراج (سامانه رصد آسیب های اجتماعی) به مداخله "، در دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی

نشست علمی " پیشگیری از آسیب های اجتماعی: ترجمان سراج (سامانه رصد آسیب های اجتماعی) به مداخله "، به همت واحد ترجمان دانش دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی، با همکاری معاونت پیشگیری از آسیب های اجتماعی سازمان بهزیستی و با حضور متخصصان، صاحبنظران و مسئولان حوزه رفاه و سلامت اجتماعی در دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی برگزار شد.

    نشست علمی " پیشگیری از آسیب های اجتماعی: ترجمان سراج (سامانه رصد آسیب های اجتماعی) به مداخله "، به همت واحد ترجمان دانش دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی، با همکاری معاونت پیشگیری از آسیب های اجتماعی سازمان بهزیستی و با حضور متخصصان، صاحبنظران و مسئولان حوزه رفاه و سلامت اجتماعی در دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی برگزار شد.


    به گزارش خبرنگار وبدای دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی، در این نشست که مسئولان سازمان بهزیستی کشور، سازمان امور اجتماعی وزارت کشور، ستاد مبارزه با مواد مخدر، شهرداری تهران، و ریاست، معاونان، مدیران و جمعی از کارکنان دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی شرکت داشتند، دکتر"حسن رفیعی"  مدیر گروه آموزشی مدیریت رفاه اجتماعی این دانشگاه، گزارش طرح ملی " رصد آسیب های اجتماعی در کشور" را ارائه داد و اساتید و مسئولان حاضر در این نشست، نظرها و پیشنهادهای خود در ارتباط با این طرح را مطرح کردند.


    پیش از ورود به مباحث علمی و طرح تحقیقاتی انجام شده، دکتر" امیرمسعود عرب" رئیس دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی با اشاره کوتاهی به رسالت متفاوت این دانشگاه با سایر دانشگاه های علوم پزشکی کشور، گفت: دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی، در سال 1371 برای فعالیت در سه حوزه (توانبخشی، سلامت روان و سلامت اجتماعی) تاسیس شد و فرآیند آن در 26 سال گذشته معطوف به همین حوزه ها بوده و تنها دانشگاه در کشور است که به مسایل اجتماعی به صورت تخصصی می پردازد و گروه های آموزشی و مراکز تحقیقاتی مرتبط با آن در این دانشگاه فعالیت دارند.


   دکتر عرب افزود: این سه حوزه فعالیت دانشگاه از حوزه های چند بعدی و چند وجهی است و نمی توان در حوزه سلامت اجتماعی فعالیت کرد و با سازمان های فعال در این حوزه، ارتباط نداشت.


   رئیس دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی با اشاره به توانمندی اعضای هیات علمی و اندیشمندان شاغل در این حوزه، آمادگی دانشگاه برای همکاری با ارگان های فعال در این حوزه مانند وزارت رفاه، سازمان بهزیستی و جمعیت هلال احمر را اعلام کرد.


   وی همچنین با تاکید بر اینکه باید با نگرش علمی به مشکلات اجتماعی نگاه کرد، گفت: دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی این آمادگی را دارد تا از طریق گروه های آموزشی و مراکز تحقیقاتی، و برگزاری اینگونه محافل که در توسعه و بالندگی فعالیت های علمی و کاهش آسیب های اجتماعی موثر بوده، کمک کند.


*****


   دکتر" حسن رفیعی " معاون امور اجتماعی دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی و مدیر گروه آموزشی مدیریت رفاه اجتماعی این دانشگاه، با ابراز امیدواری از نتیجه این نشست که منجر به مداخله پیشگیرانه از آسیب های اجتماعی در کشور بشود، از همکاری مسئولان و کارشناسان معاونت پیشگیری از آسیب های اجتماعی سازمان بهزیستی کشور در اجرای طرح ملی " رصد آسیب های اجتماعی در کشور" تشکر کرد.


   وی با اشاره به اینکه کارشناسان سازمان بهزیستی در نظر داشتند که در این طرح ملی، به تحولات خود آسیب و همچنین، تحولات تعیین کننده های آسیب بپردازیم، گفت: با توجه به این دو مقوله، روند چرخشی " تحلیل وضعیت، تعیین مشکل، تعیین علت، طراحی مداخله پیشگیری، اجرای پیشگیری، پایش و ارزشیابی " مدنظر قرار گرفت.


   بگفته دکتر رفیعی، نوع این مطالعه، پیمایش مقطعی (توصیفی – تحلیلی) بوده و تمام شهروندان 15 تا 60 ساله در سه شهر از 31 استان کشور (جمعا 93 شهر و 279 روستا) در سال 96 را در نظر گرفته است.


   وی افزود: حجم نمونه حدود 130 هزار نفر بود و نمونه گیری، به روش سهمیه ای انجام شد و " خشونت خانگی مانند همسرآزاری، و فساد، رشوه گیری، اعتیاد ، از جمله متغیرهای این تحقیق بود.


    وی با ارائه تمامی اطلاعات، آمار و ارقام بدست آمده بتفکیک استان و قابل مقایسه استان ها با یکدیگر، در نهایت، بر " ضرورت استمرار، ضرورت انتشار، ضرورت بهبود سازمان جمع آوری داده ها، ضرورت کاربرد نتایج ، اولویت بندی آسیب های اجتماعی استان ها، اولویت بندی تعیین کننده های آسیب های اجتماعی اولویت دار هر استان ، طراحی مداخلات پیشگیرانه معطوف به تعیین کننده ها و ارزشیابی مداخلات (موجود یا جدید )، تاکید کرد.


*****


    در ادامه این نشست، مسئول دفتر پیشگیری از آسیب های اجتماعی معاونت پیشگیری سازمان بهزیستی کشور، مدیر گروه آموزشی مددکاری اجتماعی دانشگاه علامه طباطبایی، رئیس مرکز توسعه پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی کشور، چند تن از اساتید حوزه علوم اجتماعی دانشگاه های کشور و چند کارشناس سازمان بهزیستی و سازمان اجتماعی وزارت کشور، نظرها و پیشنهادهای تخصصی خود را ارائه دادند.


نظرها و پیشنهادهای متخصصان، صاحبنظران و مسئولان شرکت کننده در این نشست متعاقبا اطلاع رسانی می شود.


انتهای پیام/


تهیه و تنظیم خبر: نعیمی پور


  • گروه خبری : اخبار
  • کد خبر : 13460
کلمات کلیدی
عبارت خود را درج و جهت جستجو

تغییر اندازه فونت:

تغییر فاصله بین کلمات:

تغییر فاصله بین خطوط:

تغییر نوع موس:

تغییر نوع موس:

تغییر رنگ ها:

رنگ اصلی:

رنگ دوم:

رنگ سوم: