• 1399/09/11 - 10:26
  • - تعداد بازدید: 2809
  • - تعداد بازدیدکننده: 114
  • زمان مطالعه : 7 دقیقه
به گزارش پایگاه خبری و اطلاع رسانی روابط عمومی؛

برگزاری نشست مشترک مدیران آموزشی دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی و وزارت بهداشت

نشست مشترک مدیران امور آموزشی دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی روز دوشنبه با حضور دبیر شورای آموزش علوم پایه پزشکی، بهداشت و تخصصی، دبیر شورای گسترش دانشگاه های علوم پزشکی، سرپرست مرکز خدمات آموزشی و رئیس مرکز امور هیات علمی وزارت بهداشت، و همچنین ریاست دانشگاه علوم بهزیستی، معاونان آموزشی و فرهنگی – دانشجویی، و مدیران بخش های آموزشی این دانشگاه برگزار شد.

   نشست مشترک مدیران امور آموزشی دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی روز دوشنبه با حضور دبیر شورای آموزش علوم پایه پزشکی، بهداشت و تخصصی، دبیر شورای گسترش دانشگاه های علوم پزشکی، سرپرست مرکز خدمات آموزشی و رئیس مرکز امور هیات علمی وزارت بهداشت، و همچنین ریاست دانشگاه علوم بهزیستی، معاونان آموزشی و فرهنگی – دانشجویی، و مدیران بخش های آموزشی این دانشگاه برگزار شد.


   به گزارش خبرنگار وبدای دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی، دکتر حمیدرضا خانکه رئیس دانشگاه در ابتدای این نشست با اشاره به پیشنهاد دکتر حقدوست معاون آموزشی وزیر بهداشت که به تازگی از دانشگاه علوم بهزیستی بازدید داشته است، استفاده از راهنمایی مدیران آموزشی وزارت بهداشت برای پیشبرد اهداف و برنامه های آموزشی دانشگاه را لازم دانست.


  وی جایگاه خدمات توانبخشی را به عنوان سطح سوم خدمات نظام سلامت تشریح کرد و با مغفول خواندن این بخش از خدمات سلامت، گفت: با تغییرات اجتماعی و اقتصادی، و هرم جمعیتی همه کشورها که روز به روز، شاهد کاهش فرزندآوری، افزایش جمعیت سالمندان و آسیب پذیری اقشار مختلف هستیم، نیاز جامعه به خدمات توانبخشی، سلامت روانی و سلامت اجتماعی بیش از پیش مورد توجه قرار می گیرد.


   رئیس دانشگاه علوم بهزیستی، این دانشگاه را منحصربفرد در میان دانشگاه های زیرمجموعه وزارت بهداشت معرفی کرد و افزود: هیچکدام از دانشگاه های کشور، خدمات علوم توانبخشی، رفاه اجتماعی و سلامت روان را در یک مجموعه و در تعامل چند رشته با یکدیگر و با رشته های وزارت علوم  ندارند.


   دکتر خانکه با اشاره به اشتغال به تحصیل 60 درصد دانشجویان در مقاطع تحصیلات تکمیلی، گفت: ساختار دپارتمان محوری این دانشگاه که براساس نیاز در آموزش و تحقیقات، مشارکت چند رشته و چند دپارتمان را در کنار یکدیگر و همچنین تعامل با رشته های وزارت علوم را امکانپذیر کرده است، دانشگاه علوم بهزیستی را دارای شرایط  خاصی نشان می دهد که نیاز به توجه ویژه مدیران وزارت بهداشت دارد.


   وی به فعالیت دو بیمارستان تخصصی روانپزشکی و توانبخشی تحت پوشش این دانشگاه اشاره کرد و از عدم پوشش کامل بیمه ها از خدمات و هزینه های اقامت دائم حدود 600 بیمار روانی مزمن در بیمارستان روانپزشکی رازی و اشغال 85 درصدی تخت های توانبخشی در بیمارستان تخصصی توانبخشی رفیده گفت که لیست انتظار شش ماهه نیز دارد، اما پوشش کاملی از خدمات آن از سوی موسسات بیمه گر صورت نمی گیرد و لذا این دو بیمارستان نمی توانند درآمدی داشته باشند.


   در ادامه این نشست، دکتر محمدرضا خدایی معاون آموزشی دانشگاه علوم بهزیستی، طی گزارشی از ساختار، ظرفیت ها و پتانسیل بخش های مختلف معاونت آموزشی این دانشگاه ارائه داد.


   وی تعداد دپارتمان ها را 23 گروه، تعداد دانشجویان را در مجموع 1776 دانشجو، تعداد اعضای هیات علمی را 159 تن، و تعداد مراکز تحقیقاتی تحت پوشش دانشگاه را 8 مرکز ذکر کرد.


   سپس به فعالیت چهار بیمارستان و کلینیک ویژه پزشکی – توانبخشی وابسته به دانشگاه اشاره کرد که به دلیل مشکلاتی که در پوشش خدمات توانبخشی و سلامت روان از سوی بیمه ها دارند، مشارکتی نیز نمی تواند برای توسعه مراکز داشته باشد.


   دکتر خدایی در پایان گزارش خود، نیازهای دانشگاه را با مدیران وزارتی در میان گذاشت که " تغییر نام دانشگاه به ( علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی )، تصویب رشته هایی که نیاز جامعه است و باید در ساختار و تشکیلات دانشگاه دیده شوند، تشکیل دبیرخانه بورد های حوزه علوم توانبخشی در دانشگاه و حمایت از مرکز آزمون الکترونیک دانشگاه "، از جمله این نیازها بود.


   همچنین بنا به پیشنهاد معاون آموزشی وزارت بهداشت، بررسی و همفکری مدیران آموزشی وزارت بهداشت برای ایجاد انستیتوهای تخصصی در دانشگاه، از دیگر موضوعات مورد درخواست مسئولان دانشگاه علوم بهزیستی بود.


   در ادامه نیز، دکتر سیدعلی حسینی رئیس مرکز امور هیات علمی وزارت بهداشت، طی سخنانی گفت که با توجه به فعالیت چندین ساله در دانشگاه علوم بهزیستی که در یک مقطع زمانی نیز مسئولیت ریاست دانشگاه را بعهده داشتم، از ظرفیت ها و پتانسیل این دانشگاه بخوبی آگاهم و نیاز است تا مدیران بخش های مختلف وزارت بهداشت، نگاه ویژه ای به این دانشگاه داشته و آن را از حمایت های بیشتری بهره مند کنند.


   وی از جایگاه خدمات "توانبخشی" بعنوان سطح سوم خدمات نظام سلامت و استفاده از این خدمات در ارتقای توانایی جسمی و روانی بیماران پس از گذراندن مسیر درمان پزشکی و توانمندسازی افراد برای بازگشت به زندگی عادی و فعالیت های شخصی و اجتماعی ، گفت.


   دکتر حسینی همچنین به مشکلات و عدم توازن بین هزینه ها و درآمد این دانشگاه اشاره کرد و افزود: برخلاف بسیاری از دانشگاه های تحت نظارت وزارت بهداشت، دانشگاه علوم بهزیستی به دلیل ماهیت فعالیت و عدم پوشش بیمه ها از این فعالیت، برای توسعه مراکز و اجرای برنامه ها با کمبود اعتبارات و بودجه روبه روست.


   سپس، دکتر معصومه جرجانی دبیر شورای آموزش علوم پایه پزشکی، بهداشت و تخصصی وزارت بهداشت با تاکید بر رشد دانشگاه علوم بهزیستی طی سالهای اخیر ، ظرفیت ها و پتانسیل موجود در آن ، پیشنهادهایی را برای اجرای ماموریت های ویژه حوزه توانبخشی از سوی دانشگاه جهت انجام ماموریت های کلان در این حوزه و استفاده از تکنولوژی های جدید که بواسطه هوش مصنوعی حاصل شده است، بیان کرد.


   وی همچنین لزوم مطالعات آینده نگر، برنامه ریزی های آموزشی و پژوهشی برای آینده حوزه ها را لازم دانست و افزود: نوع نگرش و فعالیت های دانشگاه علوم بهزیستی نقش این دانشگاه را در سیاستگذاری و برنامه ریزی های کلان کشور تاثیرگذارتر خواهد کرد.


   دکتر محمدحسین آیتی دبیر شورای گسترش دانشگاههای علوم پزشکی نیز با ابراز خشنودی از حضور در دانشگاه علوم بهزیستی که دارای ماموریت خاص است، گفت: هم اکنون برای برنامه ریزی ده ساله توسعه دانشگاه های تحت نظارت وزارت بهداشت، از نقشه توسعه کلان منطقه ای استفاده می شود و دانشگاه علوم بهزیستی دارای ماموریت خاص است که برغم وجود ماموریت خاص، موانعی برسر راه دارد.


   وی در مورد تغییر نام دانشگاه که منوط به نظر نهایی شورای گسترش دانشگاه های علوم پزشکی است، اظهارداشت: با توجه به توضیحات رئیس دانشگاه، ان شاالله این مصوبه هیات امناء دانشگاه در شورای گسترش با نظر مساعد به پیش می رود.


    دکتر آیتی، بررسی خلاهای آموزشی و تقویت بخش های آموزشی دانشگاه را در فراهم آوردن زمینه ایجاد دبیرخانه بوردهای تخصصی علوم توانبخشی، لازم دانست و برای تصویب رشته های مورد نیاز نیز چگونگی انجام مراحل مربوطه و بررسی آنها در شورای گسترش را راهنمایی کرد.


   دکتر امیراحمد اخوان مشاور اجرایی معاونت آموزشی و سرپرست مرکز خدمات آموزشی وزارت بهداشت نیز در این جلسه، آمادگی کامل مرکز خدمات آموزشی وزارت بهداشت را برای هرگونه همکاری با دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی اعلام کرد و افزود: با توجه به رشد دانشگاه طی سالهای اخیر، اجرای برنامه های آموزشی دانشگاه نیازمند بودجه و اعتبارات لازم  است.


    وی، راهکارهای لازم برای پیشبرد برنامه های دانشگاه را ارائه داد و تاکید کرد که در حد اختیارات، از اعتبارات آموزشی وزارت نیز برای اجرای برنامه های دانشگاه کمک خواهد شد.


   در پایان این نشست، دکتر خانکه رئیس دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی با جمع بندی مطالب بیان شده،  بر ایجاد دبیرخانه بوردهای تخصصی علوم توانبخشی تاکید کرد و گفت که این دبیرخانه اگر در وزارت بهداشت نیز شکل بگیرد، در نهایت سبب رشد رشته های توانبخشی خواهد شد.


   وی با توجه به رشد و جایگاه دانشگاه علوم بهزیستی، حرکت سریع دانشگاه برای دستیابی به جایگاه قطب توانبخشی کشور را ترسیم کرد و برای تحقق این هدف، استفاده از راهنمایی ها و حمایت های مدیران وزارتی را مورد توجه قرار داد.


   رئیس دانشگاه ضمن دعوت از مدیران آموزشی وزارت بهداشت برای بازدید از دو بیمارستان و دو کلینیک ویژه تخصصی وابسته به دانشگاه، برگزاری جلسات بعدی برای استفاده از راهنمایی ها و ایجاد زمینه همکاری با دانشگاه تربیت مدرس را پیشنهاد داد.



انتهای پیام/


تهیه و تنظیم خبر: نعیمی پور

  • گروه خبری : اخبار
  • کد خبر : 17852
کلمات کلیدی
عبارت خود را درج و جهت جستجو

تغییر اندازه فونت:

تغییر فاصله بین کلمات:

تغییر فاصله بین خطوط:

تغییر نوع موس:

تغییر نوع موس:

تغییر رنگ ها:

رنگ اصلی:

رنگ دوم:

رنگ سوم: