عضو هیات علمی روانپزشکی دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی بمناسبت روزجهانی " سلامت روان " (10 اکتبر) گفت:
بهبود شرایط اجتماعی منجر به ارتقای سلامت روان می شود
عضو هیات علمی روانپزشکی دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی امروز (چهارشنبه) در آستانه روز جهانی " سلامت روان " گفت: بهبود شرایط اجتماعی منجر به ارتقای سلامت روان می شود و به فرآیند سلامت جسمی سرعت می بخشد.
عضو هیات علمی روانپزشکی دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی امروز (چهارشنبه) در آستانه روز جهانی " سلامت روان " (10 اکتبر- 19 مهرماه) گفت: بهبود شرایط اجتماعی منجر به ارتقای سلامت روان می شود و به فرآیند سلامت جسمی سرعت می بخشد.
دکتر " آرش میراب زاده " در گفت وگو با خبرنگار وبدای دانشگاه ضمن عرض تبریک به مناسبت فرارسیدن روز جهانی و هفته سلامت روان، گفت: " سلامت "، به عنوان بالاترین نعمت بشری، از ابعاد متفاوت دارای تعاریف مختلف است، و براساس تعریف سازمان جهانی بهداشت، فردی از سلامتی برخوردار است که دارای رفاه کامل جسمی، روانی و اجتماعی باشد. و در " سلامت جسم " ، به تنهایی ملاک " سلامت فرد " نیست.
وی با ابراز امیدواری نسبت به تحقق شعار امسال سازمان جهانی بهداشت مبنی بر« سلامت روان برای همه، سرمایه گذاری بیشتر، دسترسی بیشتر، برای همه، همه جا » ، افزود: بهداشت روان، مجموعه اقداماتی است که برای رسیدن به رفاه کامل روانی در تمام ابعاد پیشگیری، درمان و توانبخشی در حوزه روانپزشکی انجام می پذیرد، اما آنچه که امروزه در بحث سلامت روان، بسیار پررنگ تر خودنمایی می کند، بعد " اجتماعی سلامت " است.
دکتر میراب زاده در تشریح بعد اجتماعی سلامت، اظهارداشت: فردی که از بعد اجتماعی در رفاه کامل نباشد و یا حتی رفاه مورد انتظار قبلی را نداشته باشد، با احتمال بیشتری در معرض بیماریهای جسمی و اختلالات روانپزشکی قرار می گیرد و ضعف سیستم ایمنی در فرایند تاثیر ابعاد اجتماعی و روانی بر بعد جسمانی نقش غیرقابل انکاری دارد.
وی تصریح کرد: در دوره هایی از زمان، مانند شرایط کنونی که مردم با شیوع ویروس کرونا روبه رو هستند و یا فشار تحریم های سیاسی، اجتماعی و اقتصادی را تحمل می کنند، باید همه با هم، با همدلی و نوعدوستی و استفاده از مکانیسم های بالغانه انطباقی، سعی در بالا بردن پذیرش در وضعیت بحران کنیم تا بقاء را حداقل با سلامت نسبی رقم بزنیم.
انتهای پیام/
تنظیم خبر: نعیمی پور