• 1401/03/08 - 20:19
  • - تعداد بازدید: 1253
  • - تعداد بازدیدکننده: 177
  • زمان مطالعه : 6 دقیقه
به مناسبت روز جهانی MS (30 می، برابر با 9 خردادماه )؛

بیمارستان توانبخشی رفیده همزمان با دارو درمانی، خدمات توانبخشی به بیماران MS ارائه می‌دهد

رئیس بخش نورولوژی بیمارستان توانبخشی رفیده (وابسته به دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی)، امروز در آستانه روز جهانی MS (ام اس)، گفت: بیمارستان توانبخشی رفیده همزمان با دارو درمانی، خدمات توانبخشی به بیماران ام اس ارائه می‌دهد.

   رئیس بخش نورولوژی بیمارستان توانبخشی رفیده (وابسته به دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی)، امروز در آستانه روز جهانی MS (ام اس)، گفت: بیمارستان توانبخشی رفیده همزمان با دارو درمانی، خدمات توانبخشی به بیماران ام اس ارائه می‌دهد.


    دکتر مجتبی عظیمیان در مصاحبه با روابط عمومی بیمارستان رفیده، افزود: ارائه خدمات توانبخشی، بعد بسیار مهمی در کنار دارو درمانی بیماران ام اس  است که مورد غفلت واقع شده، اما اولویت اصلی بیمارستان رفیده در درمان بیماران ام اس، بر مبنای خدمات توانبخشی است، چرا که « نه دارو درمانی بدون توانبخشی، درمان قطعی است و نه توانبخشی، به تنهایی می‌تواند کمک کننده بیماران MS  باشد »، بلکه تلفیقی از این خدمات، می‌تواند به درمان این بیماران کمک کند.


    این عضو هیات علمی گروه آموزشی علوم بالینی دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی افزود: توانبخشی بیماران MS، می تواند به صورت سرپایی و بستری انجام شود که پروتکل‌های آن در دنیا تعریف شده و خوشبختانه از چند سال پیش، این تفکر در بیمارستان تخصصی رفیده هم ایجاد شده است و بخش‌های بستری و سرپایی خاص این بیماران راه اندازی، و برنامه توانبخشی خاص بیماران MS  اجرا می شود که طبق مشاهدات، این خدمات بسیار موثر بوده و بیماران هم از آن استقبال می کنند.


تیم درمان بیمارستان رفیده متشکل از تخصص‌های مختلف، بیماران "ام اس" را تحت درمان دارد


    دکتر عظیمیان همچنین توضیح داد: با توجه به اینکه علائم بیماران MS با یکدیگر متفاوت است، تیم درمان شامل متخصصان فیزیوتراپی، طب فیزیکی، گفتار درمانی، کاردرمانی، روانشناسی، روانپزشکی، اورولوژی، گوارش، و مغز و اعصاب که رهبری تیم را بعهده دارد، به ارزیابی بیماران پرداخته و براساس شرایط هر یک از بیماران، خدمات توانبخشی به آنان ارائه می‌دهد.


    این متخصص مغز و اعصاب در تعریف بیماری ام اس گفت: گرفتگی بافت‌های گوناگون که با نام اختصاری MS (ام اس) شناخته می‌شود، یک بیماری التهابی است که در آن غلاف‌های میلین سلول‌های عصبی در مغز و نخاع، آسیب می‌بینند. و چون بافت میلین، باعث انتقال پیام‌های عصبی در دستگاه عصبی است، با التهاب در این بافت، انتقال پیام های عصبی نیز با مشکل مواجه شده و علائم بیماری که بیشتر ناشی از التهاب در بافت میلین است، بروز می کند.


تحقیقات نشان می دهد، کمبود ویتامین دی می تواند یکی از دلایل ایجاد بیماری "ام اس" باشد


    دکتر عظیمیان با اشاره به اینکه تا کنون علت ایجاد این بیماری کشف نشده است، گفت: متاسفانه در حال حاضر هیچ دلیل قاطع و یا علت خاصی برای ایجاد این بیماری شناخته نشده است، اما نتایج برخی از مطالعات، به ارتباط این بیماری با میزان ویتامین دی در افراد اشاره دارند، و اینکه « شاید کمبود ویتامین دی، بتواند از دلایل ایجاد این بیماری باشد »، ولی دلیل قطعی هنوز برای این ادعا وجود ندارد و تحقیقات در این زمینه ادامه دارد.


گرما، استرس شدید و مصرف سیگار، تشدید کننده های بیماری "ام اس" هستند


    رئیس بخش نورولوژی بیمارستان توانبخشی رفیده در ادامه به عوامل تشدید کننده بیماری ام اس اشاره کرد و افزود: طبق تحقیقات انجام شده، « گرما و استرس شدید » این بیماری را تشدید می‌کنند و  « مصرف سیگار »، علائم بیماران مبتلا به ام اس را ده برابر افزایش می دهد و یا باعث ایجاد حمله در آنان می‌شود.


   دکتر عظیمیان در ادامه به علائم بیماری پرداخت و گفت: با توجه به اینکه این بیماری، کل دستگاه عصبی را درگیر می‌کند، علائم متعددی را نیز شاهد هستیم که بارزترین آنها، " علائم چشمی، حرکتی، اختلالات تعادل و راه رفتن، علائم حسی، مشکلات کنترل ادرار و مدفوع، علائم شناختی و افسردگی " است.


   وی با اشاره به اینکه تا به امروز، درمان قطعی بیماری ام اس کشف نشده است، افزود: اغلب درمان‌ها برای این بیماری، درمان‌هایی است که می‌تواند در سیر درمان موثر باشد و علاوه بر آن، علامت درمانی و توانبخشی نیز انجام می‌شود.


    وی ادامه داد: « برخی از داروها سیر بیماری را کنترل می‌کنند و یا حداقل ورود به فازهای شدیدتر بیماری را به تاخیر می اندازند. خوشبختانه تمام این‌ داروها که مستقیما بر روی سیر بیماری تاثیر می‌گذارند، در کشور ما موجود است و مورد استفاده قرار می‌گیرد » و نوع  دیگر داروها، داروهایی است که برای علامت درمانی استفاده می شوند، که داروهای جانبی می ‌باشند و در کنار داروهای اصلی، به بیمار تجویز می شوند، برای مثال، زمانی که بیمار اسپاسم عضلانی دارد، به رفع اسپاسم می‌پردازیم و یا اگر علائم روحی و روانی پیدا کرده باشد، آن را کنترل می‌کنیم و به عبارتی، این داروها به طور مستقیم روی سیر بیماری اثر ندارند، اما علائم بیماری را کنترل می‌کنند تا بیمار بتواند زندگی بهتری داشته باشد.


    دکتر عظیمیان اظهار داشت: با توجه به سیر متفاوت بیماری، انواع مختلفی از بیماری تعریف می‌شود، برای مثال، نوع یک، حمله بیماری به صورت رفت و برگشتی است، یعنی یک حمله ایجاد می‌شود، علائم کاملا بهبود پیدا می‌کند و بعد ممکن است، دوباره یک حمله دیگر اتفاق بیافتد. نوع دیگری از بیماری، اینگونه است که وقتی حمله‌ای ایجاد می‌شود، همان حمله اول شروع به پیشرفت می‌کند، و بعضی مواقع، حمله‌ی اول مقداری بهبود پیدا می‌کند، ولی بیمار کاملا بهتر نمی‌شود و دوباره وارد یک حمله دیگر می‌شود.


    وی افزود: به دلیل وجود سیرهای مختلف بیماری، دسته‌بندی بیماران مشکل است، که البته وقتی بیمار زیر نظر پزشک باشد، شرح حال گرفته می شود و به طور مرتب، ویزیت شده و نهایتا، مشخص می‌شود که بیمار جزو کدام دسته است.


    این استاد دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی، درخصوص خدمات توانبخشی برای بیماران ام‌ اس نیز گفت: این بعد از درمان، متاسفانه مورد غفلت قرار گرفته، و مراکز توانبخشی که به این بیماران ارائه خدمات سرپایی می‌دهند، بسیار محدود هستند و بغیر از بیمارستان توانبخشی رفیده، هیچ بیمارستانی در کل کشور خدمات بستری توانبخشی به این بیماران ارائه نمی دهد.


    دکتر عظیمیان در عین حال، از برنامه وزارت بهداشت برای گسترش مراکز مشابه رفیده در مراکز استان‌ها گفت که با هماهنگی دانشگاه های علوم پزشکی در برخی از مراکز استان ها همچون زنجان، اصفهان، مشهد و شیراز، برنامه اختصاص پنج درصد تخت‌های بیمارستان‌ها به خدمات توانبخشی اجرا می شود تا با استفاده از الگوی استاندارد بیمارستان توانبخشی رفیده، خدمات تخصصی توانبخشی در فاز بستری نیز در کشور گسترش یابد.


     گفتنی است؛ بیمارستان توانبخشی رفیده، با 80 تخت بستری و کلینیک های مختلف، تنها بیمارستان تخصصی توانبخشی در کل کشور است که براساس استانداردهای روز دنیا، انواع خدمات تخصصی حوزه توانبخشی را به صورت بستری و سرپایی، به بیماران و نیازمندان ارائه می دهد.


     این بیمارستان منحصربفرد که تحت نظارت دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی و با تعرفه دولتی فعالیت می کند، در منطقه قیطریه تهران واقع شده است.


انتهای پیام/


تهیه و تنظیم خبر: شاهی - نعیمی پور


  • گروه خبری : اخبار
  • کد خبر : 22691
کلمات کلیدی
عبارت خود را درج و جهت جستجو

تغییر اندازه فونت:

تغییر فاصله بین کلمات:

تغییر فاصله بین خطوط:

تغییر نوع موس:

تغییر نوع موس:

تغییر رنگ ها:

رنگ اصلی:

رنگ دوم:

رنگ سوم: