سرپرست مرکز تحقیقات توانبخشی اختلالات عصبی- عضلانی و اسکلتی :
بیحرکتی در ایران بیش از میانگین جهانی/ آمار رو به رشد اختلالات عصبی- عضلانی و اسکلتی
دکتر محمدعلی محسنی بندپی سرپرست مرکز تحقیقات توانبخشی اختلالات عصبی- عضلانی و اسکلتی دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی با تبریک روز ملی فیزیوتراپی گفت: بیحرکتی در کشور ایران به طور قابل توجهی بیش از میانگین بیحرکتی در دنیاست و زنگ خطری برای همه ما محسوب می شود.
به گزارش خبرنگار وبدای دانشگاه، دکتر محمدعلی محسنی بندپی سرپرست مرکز تحقیقات توانبخشی اختلالات عصبی- عضلانی و اسکلتی دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی ضمن تبریک روز دوم مردادماه، روز استقلال حرفهای فیزیوتراپیستهای کشور گفت: اگرچه بیش از سه دهه از دسترسی مستقیم بیماران به فیزیوتراپیستها میگذرد به گونهای که بیماران به ویژه در کشور آمریکا برای بررسی اختلال عصبی- اسکلتی -عضلانی خود و سایر اختلالات، مستقیم به فیزیوتراپیستها مراجعه میکنند اما استقلال همکاران فیزیوتراپیست در دوم مرداد( روز ملی فیزیوتراپی) یک گام بلند برای خدمت بهتر به مردم شریف کشور بوده است و این روز را به همه همکاران عزیز و اعضای محترم هیئت علمی دانشگاهها، دانشجویان پرتلاش و آیندهساز کشور تبریک و تهنیت عرض میکنم.
وی افزود: چهره بیماریها طی نیم قرن گذشته تغییر قابل توجهی داشته به گونهای که بیماریهای واگیر جای خود را به بیماریهای غیر واگیر دادهاند و شاهد افزایش شیوع بیماریهای عصبی- اسکلتی -عضلانی ،افزایش شیوع بیماریهای قلبی –عروقی و ریوی، افزایش شیوع اختلالات عضلانی اسکلتی نظیر کمردردها و گردن دردها و... هستیم .
عضو هیات علمی گروه آموزشی فیزیوتراپی دانشگاه گفت: سبک جدید زندگی به گونهای است که که فعالیت آحاد جامعه از کودکان تا بزرگسالان به کمترین مقدار خود رسیده و عملاً باعث بیحرکتی مفرط در جامعه شده است و متاسفانه بیحرکتی در کشور ایران به طور قابل توجهی بیش از میانگین بیحرکتی در دنیاست و زنگ خطری برای همه ما محسوب می شود.
وی تصریح کرد: افزایش تصادفات جادهای، حضور تکنولوژی و تجهیزات مدرن در زندگی کودکان تا بزرگسالان جامعه و مهمتر از همه رشد قابل توجه سالمندی کشور (اختصاص بیش از ۳۳ درصد جمعیت کشور در سال ۱۴۳۰ یا ۲۰۵۰ به سالمندان) و .. دست به دست هم میدهد که توجه به رشتههای مختلف توانبخشی از جمله فیزیوتراپی، در دستور کار نظامهای سلامت کشورهای مختلف از توسعه یافته تا در حال توسعه قرار گیرد و در این مسیر کشور عزیز جمهوری اسلامی ایران گامهای موثری برداشته شده است.
سرپرست معاونت امور بین الملل دانشگاه گفت: اگرچه تا رسیدن به نقطه مطلوب، فاصله قابل توجهی داریم اما نمیتوان ارتقا سطح آموزشی همکاران فیزیوتراپیستمان از کارشناسی به DPT، همچنین آگاهی مسئولین کشور به ویژه متولیان سلامت در مورد نقش توانبخشی به ویژه فیزیوتراپی در نظام سلامت و همچنین گام های موثر دیگر را نادیده گرفت که همه گامهای مثبت در این زمینه، طی سالهای گذشته به دنبال تلاش وافر همکاران در بورد فیزیوتراپی انجام شده است .
وی افزود: در ادامه ارتقای فعالیتهایی که همکاران فیزیوتراپیست ما میتوانند در نظام سلامت و به طور کل در حوزه آموزش، پژوهش و درمان ایفا کنند، دانشگاه علوم توانبخشی وسلامت اجتماعی مبادرت به تاسیس مرکز تحقیقات عصبی عضلانی اسکلتی نموده تا با رویکرد علمی بیشتر و پژوهشهای خاص، پاسخگوی معضلات و اختلالاتی که مردم با آنها دست و پنجه نرم میکنند، باشد و تلاش بر آن است تا با تعریف پروژههای تحقیقاتی منطقهای و ملی بتوانیم نگاه عمیقتری نسبت به شیوع این اختلالات در کشور عزیزمان ایران داشته باشیم و با یافتن فاکتورهای خطر، کنترل این فاکتورها و نهایتاً توانبخشی این اختلالات با استفاده از تحقیقاتی که انجام میگیرد پاسخگوی نیاز جامعه باشیم.
انتهای پیام/
تهیه و تنظیم: فاطمه گلرخ