• 1401/08/06 - 14:59
  • - تعداد بازدید: 1265
  • - تعداد بازدیدکننده: 192
  • زمان مطالعه : 12 دقیقه
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی؛

جمعی از روسای دانشگاه ها و دانشکده های علوم پزشکی کشور، پیگیر تاسیس بخش ها و یا کلینیک های توانبخشی شدند

روسای دانشگاه ها و دانشکده های علوم پزشکی کشور، در حاشیه اجلاس مربوطه که طی سه روز گذشته در تهران برگزار شد، نسبت به تاسیس بخش ها و یا کلینیک های توانبخشی در منطقه تحت پوشش دانشگاه و یا دانشکده خود پیگیر شده و برای اجرای هر برنامه ای در این زمینه، تمایل به همکاری و استفاده از همفکری دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی دارند.

   روسای دانشگاه ها و دانشکده های علوم پزشکی کشور، در حاشیه اجلاس مربوطه که طی سه روز گذشته در تهران برگزار شد، نسبت به تاسیس بخش ها و یا کلینیک های توانبخشی در منطقه تحت پوشش دانشگاه و یا دانشکده خود پیگیر شده و برای اجرای هر برنامه ای در این زمینه، تمایل به همکاری و استفاده از همفکری دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی دارند.


   به گزارش خبرنگار روابط عمومی دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی، اجلاس روسای دانشگاه ها و دانشکده های علوم پزشکی کشور، امروز (جمعه) پس از سه روز کار در زمینه مسایل مختلف نظام سلامت، به کار خود پایان داد.


   در این اجلاس که به میزبانی دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی و با حضور معاون پارلمانی رئیس جمهوری، صفارهرندی عضو مجمع تشخیص مصحلت نظام، وزیر بهداشت، معاونان و روسای دانشگاه ها و دانشکده های علوم پزشکی کشور برگزار شد، برای اولین بار، پنل " توانبخشی " با سخنرانی دکتر حمیدرضا خانکه رئیس دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی اجرا شد و به چالش ها، اهداف، سیاست ها و رویکردهای این حوزه پرداخت.


    خبرنگار روابط عمومی دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی، در حاشیه این اجلاس با جمعی از روسای دانشگاه ها و دانشکده های علوم پزشکی کشور گفت وگو کرده و دو سئوال اساسی مبنی بر " برنامه های این مسئولان در زمینه ارائه خدمات توانبخشی در سطح بیمارستان های تحت پوشش خود و بویژه اختصاص تخت های بستری برای خدمات توانبخشی، و همچنین آموزش و تربیت نیروی متخصص حوزه توانبخشی در دانشگاه و یا دانشکده خودشان "، پرسید که از نظر می گذرد.


 


رئیس دانشکده علوم پزشکی اسفراین: از تجارب دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی استفاده می کنیم 


    رئیس دانشکده علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی اسفراین گفت: دانشگاه اسفراین در زمینه توسعه خدمات توانبخشی دانشگاهی، از مشاوره علمی دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی بهره مند خواهد شد.


    دکتر طاهره توفیقیان در حاشیه اجلاس روسای دانشگاه ها و دانشکده های علوم پزشکی به خبرنگار روابط عمومی دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی اظهار داشت: اهمیت توانبخشی بر کسی پوشیده نیست و با توجه به سوابق تحصیلی پرستاری و پیش زمینه ای که در خصوص توانبخشی دارم، به اهمیت و نقش آن در ارتقای سلامتی جامعه کاملا واقفم.


    وی افزود: علاوه بر وجود افراد دارای معلولیت در جامعه، با توجه به روند رو به رشد جمعیت سالمندی در کشور و نیاز مبرم آنان به خدمات توانبخشی، مفاهیم توانبخشی و سلامت اجتماعی از مسائل کاربردی و مورد نیاز جامعه است که باید مدنظر قرار دهیم.


   دکتر توفیقیان از توسعه تعاملات دانشگاه علوم پزشکی اسفراین با دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی، خبر داد و گفت: بعد از اتمام اجلاس، از همکاری دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی در زمینه کوریکولوم های آموزشی حوزه توانبخشی استفاده می کنیم و رشته ها و دروس شناور توانبخشی را در دروس پزشکی نهادینه خواهیم کرد.


   وی افزود: در جلسه ای که هفته پیش با بهزیستی منطقه اسفراین داشتیم، راجع به مسایلی نظیر نحوه برخورد با کودکان و نوجوانان، نحوه بیمه، کاردرمانی جامعه هدف، قوانین مربوط به جامعه توانخواه در شهر اسفراین و وضعیت ۶۰ کودک فلج مغزی که کاردرمانی می شوند، صحبت شد، که باید برای ارائه خدمات و تجهیزات توانبخشی این گروه ها در مراکز درمانی پیگیری کنیم و خدمات توانبخشی را برای این گروه ها گسترش بدهیم که در این مسیر، از تجربیات خدمات آموزشی و بالینی دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی بهره مند خواهیم شد.


   دکتر توفیقیان اظهار داشت: در تفاهم با بهزیستی منطقه، قرار شده که مکانی در مراکز درمانی و بیمارستان های  دانشگاه علوم پزشکی اسفراین به خدمات توانبخشی اختصاص یابد و تجهیزات و نیروی متخصص نیز از سوی بهزیستی تامین شود تا شاهد ارائه خدمات توانبخشی به افراد کم توان و افراد دارای معلولیت در این منطقه باشیم.


    وی افزود: با بهره گیری از تجارب دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی، درصددیم تا خدمات توانبخشی را برای افراد کم توان جسمی، ذهنی و سایکوز توسعه دهیم و امیدواریم بتوانیم به جامعه کم توان، خدمت رسانی مطلوبی داشته باشیم .




******




رئیس دانشگاه علوم پزشکی کردستان: ادغام خدمات توانبخشی در شبکه بهداشتی، زمینه ساز ارتقای شاخص سلامت است 


   رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی کردستان در حاشیه اجلاس روسای دانشگاه ها و  دانشکده های علوم پزشکی به خبرنگار روابط عمومی دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی گفت:  ادغام خدمات توانبخشی در شبکه بهداشتی، زمینه ساز ارتقای شاخص های سلامت کشور است.


    دکتر فریدون عبدالملکی افزود: "مباحث توانبخشی" به عنوان موضوعات مهم در اجلاس از سوی رئیس دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی مطرح شد و اهتمام ما را بر آن می دارد که عرصه توانبخشی را در آینده، بیش از پیش مدنظر قرار دهیم.


    وی گفت: با توجه به اهمیت توانبخشی و میزبانی دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی در اجلاس روسای دانشگاه‌ها و دانشکده های علوم پزشکی کشور، امیدواریم وزارت بهداشت در برنامه هفتم توسعه آن را پیشنهاد دهد.


    رئیس دانشگاه علوم پزشکی کردستان افزود: موضوع توانبخشی را در هیات رئیسه دانشگاه کردستان مطرح خواهیم کرد و آن را بصورت جدی پیگیری می کنیم.


   وی در خصوص تربیت نیروی متخصص برای حوزه توانبخشی نیز گفت: در زمینه تربیت نیرو، این پتانسیل وجود دارد که کشور ما در حوزه آموزش نیروی توانبخشی، پیشرو باشد و به موازات رشته های دیگر برای آن برنامه داشته باشیم.


   دکتر عبدالملکی، با اشاره به سوابق خود و مشارکت در اجرای طرح توانبخشی مبتنی بر جامعه (CBR ) که با هدف بهبود كيفيت زندگى افراد معلول طراحی و اجرا می شود، افزود: CBR یا توانبخشی مبتنی بر جامعه، فرايندى براى توسعه خدمات توانبخشى در سطح محلى جهت برابرسازى فرصت‌ها و افزايش حضور افراد داراى ناتوانى‌های مختلف در جامعه است.


   وی اظهار داشت: طرح توانبخشی مبتنی بر جامعه، تنها در مناطق روستایی با هدف شناسایی معلولان روستایی و ارائه خدمات توانبخشی به این افراد اجرا می‌شود و در رفع مشکلات جامعه هدف حائز اهمیت است .


   دکتر عبدالملکی با تاکید بر این نکته که باید به توانبخشی، با دید پیشگیری نگاه کنیم و نباید با وجود معلولین صرفا" جنبه درمان را لحاظ کنیم، افزود: تلاش برای ادغام خدمات توانبخشی در نظام ارائه خدمات سلامت، موضوعی اساسی و مهم است که موجب ارتقای شاخص های سلامت می شود


 ******



رئیس دانشگاه علوم پزشکی جهرم: جایگاه خدمات توانبخشی در بیمارستان جدید جهرم پررنگ خواهد بود


    رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی جهرم نیز در حاشیه اجلاس روسای دانشگاه ها و دانشکده های علوم پزشکی گفت: جامعه نسبت به توانبخشی، توجیه نیست و باید مردم را نسبت به نقش توانبخشی در سلامتی، آگاه کنیم و توانبخشی باید به معنای واقعی برای جامعه تببین شود.


   دکتر محمد رحمانیان افزود: مردم باید بدانند که جراحی قلب، عفونت ریه، بیماری های گوناگون و  ...  نیازمند توانبخشی است و با آگاهی از پتانسیل توانبخشی، به معنای واقعی، کیفیت زندگی ارتقاء می یابد و فراگیران و جامعه با اشتیاق به آن می پردازند. 


    وی با تاکید بر اهمیت توانبخشی در نظام سلامت گفت: به دلیل اهمیتی که برای توانبخشی قائلم، معاون درمان دانشگاه جهرم، متخصص توانبخشی است. پس به طور جدی گسترش این حوزه را پیگیری می کنیم و جایگاه خدمات توانبخشی در بیمارستان جدیدی که احداث کردیم، پر رنگ خواهد شد.


    وی اظهار داشت: جایی که برای توانبخشی تعریف کردیم، اعتبار بخشی آن انجام شده و امیدواریم حدود یک ماه آینده بتوانیم بخش های توانبخشی را درنظر بگیریم. 


   رئیس دانشگاه علوم پزشکی جهرم همچنین در خصوص پوشش ناکافی توانبخشی در اقصی نقاط کشور گفت: گروه هایی که نیاز به خدمات توانبخشی دارند در شهرستان ها محروم هستند و خدمات توانبخشی در شهرستان ها کم است، تخصص توانبخشی از لحاظ آکادمیک در تهران به طور مطلوبی و کامل تعریف شده، اما شهرستان ها آن را به طور کامل ندارند و توجیه برای فراگیران کم است، درصورتی که باید انگیزه های لازم در این خصوص تقویت شود.


    وی با اشاره به صحبت های دکتر خانکه رئیس دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی، افزود: باید فرهنگ و گفتمانی در مراکز درمانی ایجاد کنیم که توانبخشی را جدی بگیرند و برای آن اهمیت قائل شوند.


   دکتر رحمانیان افزود: با گامی که در اجلاس روسای دانشگاه‌های علوم پزشکی و دانشکده های پزشکی برداشته شد می توان شاهد اتفاقات خوبی بود و ما نیز درصددیم در جهرم با تعریف دوره علمی و مهارتی، حوزه توانبخشی را توسعه دهیم.




******



رئیس دانشگاه علوم پزشکی آبادان: اگر بعد از اعمال جراحی، خدمات توانبخشی انجام شود، قاعدتا اعمال جراحی موفقیت آمیز خواهد بود


    رئیس دانشگاه علوم پزشکی آبادان نیز که خود متخصص ارتوپدی است، گفت: یکی از مسایلی که کمتر به آن توجه شده است، نقش خدمات توانبخشی در سلامتی بیماران است، خصوصا بعد از اعمال جراحی مانند ارتوپدی یا قلب، نیاز به خدمات توانبخشی است. اگر بعد از اعمال جراحی، خدمات توانبخشی برای بیماران خوب انجام شود، قاعدتا اعمال جراحی موفقیت آمیز خواهد بود.


   دکتر سیدمحمد محمدی در حاشیه اجلاس روسای دانشگاه ها و دانشکده های علوم پزشکی افزود: واقعا اگر ارائه خدمات توانبخشی را جزئی از اقدامات درمانی برای بیماران بدانیم، در آن زمان، اهمیت رشته های توانبخشی بیشتر درک می شود، چرا که خیلی از بیماران ما ممکن است که مورد عمل جراحی قرار بگیرند و یا دچار سکته مغزی و عوارض دیگری بشوند، ولی اگر توانبخشی خوب داشته باشند، می توان آینده بهتری را برای این بیماران متصور شد.


    وی اظهار داشت: ما هم در دانشگاه آبادان قصد داریم که در درجه اول بخشهای توانبخشی و فیزیوتراپی را در بیمارستان های آبادان راه اندازی کنیم، و با توجه به اینکه تعدادی تخت بیمارستانی طی ماه های آینده به تخت های بیمارستانهای دانشگاه ما اضافه می شود، حتما راه اندازی بخش توانبخشی را پیگیری خواهیم کرد.


   وی افزود: اتفاقا روز گذشته که سخنرانی دکتر خانکه رئیس دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی را در پنل اختصاصی " توانبخشی " می شنیدم، همان موقع با معاون درمان دانشگاه آبادان تماس گرفتم که حتما در بیمارستان جدید، بخشی را به عنوان بخش توانبخشی در نظر بگیریم و مطمئنا نیاز به امکانات خاص و نیروی متخصص این حوزه هست که ان شاالله آن را هم پیگیری خواهیم کرد.


   دکتر محمدی در پاسخ به این سئوال که چه برنامه ای را می توانید برای آموزش علوم توانبخشی و تربیت نیروی متخصص این حوزه داشته باشید؟، گفت: تاکنون در دانشگاه علوم پزشکی آبادان، دانشکده توانبخشی نداشتیم، اما پیگیری می کنیم که این مهم هم محقق شود تا در ابتدا با جذب نیروی هیات علمی مناسب و با همکاری دانشگاه علوم پزشکی اهواز بتوانیم روند پذیرش دانشجو را از دانشگاه آبادان شروع کنیم.




******



رئیس دانشکده علوم پزشکی شوشتر: نیاز به خدمات توانبخشی، نیاز امروز و فردای جامعه است


    رئیس دانشکده علوم پزشکی شوشتر در حاشیه اجلاس روسای دانشگاه ها و دانشکده های علوم پزشکی به خبرنگار روابط عمومی دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی، گفت: نیاز به خدمات توانبخشی، نیاز امروز و فردای جامعه است، چون توانبخشی در مسیر عمر طبیعی انسان، مورد نیاز است و همه، مشتری توانبخشی خواهیم بود.


    دکتر مجتبی کلانتر افزود: بیش از سه سال است که در اجلاس روسای دانشگاه ها و دانشکده های علوم پزشکی شرکت می کنم و باید از دکتر خانکه رئیس دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی تشکر کرد که در هر جلسه اجلاس، در خصوص اهمیت افزایش تخت های توانبخشی در کشور گفتند و خوشبختانه امسال، وزارت بهداشت رویکرد نوینی به حوزه توانبخشی دارد و برنامه ای که وزارت بهداشت برای افزایش تخت های توانبخشی دارد، بسیار ارزشمند است.


    وی اظهار داشت: ما در حال حاضر، برای جمعیت تحت پوشش دانشکده علوم پزشکی شوشتر ، تخت توانبخشی نداریم و حتی در کل استان خوزستان، اگر اشتباه نکنم کمتر از ده تخت توانبخشی فعال است که آنهم مربوط به بیماران سکته مغزی (استروک) می باشد.


    دکتر کلانتر تصریح کرد: جامعه ما از بیماران صعب العلاج مانند اتیسم، سکته های قلبی و مغزی و کسانی که نیازمند بازتوانی و توانبخشی هستند، کم ندارد، بخصوص کودکانی که مبتلا به اتیسم هستند، زمانی که بدنیا می آیند، خانواده ها چندین سال درگیر توانبخشی این کودکان هستند.


    رئیس دانشکده علوم پزشکی شوشتر تاکید کرد: مطمئنا خدمات توانبخشی نیاز است و ما هم این نیاز را از یک سال و نیم پیش احساس کردیم، اقداماتی در این زمینه انجام دادیم و هم اکنون از همکاری و حمایت فرد نیکوکار و خیری در احداث کلینیک توانبخشی شوشتر بهره می بریم و نقشه های عمرانی این پروژه برای تائید، به وزارت بهداشت ارسال شده که به محض تائید وزارتخانه، عملیات احداث کلینیک توانبخشی شوشتر را آغاز می کنیم.


   وی در ارتباط با اختصاص بخش های توانبخشی در بیمارستان های عمومی نیز گفت: بنظر اینجانب باید وزارت بهداشت برای این منظور، به دانشگاه ها و دانشکده های علوم پزشکی کشور یارانه بدهد، چون بخش های توانبخشی، به واقع به لحاظ درآمدی، بخش هایی سرشار از منابع مالی نخواهند بود و قطعا نیاز به پرداخت یارانه از سوی وزارت بهداشت به دانشگاه ها و دانشکده های علوم پزشکی است تا این فعالیت و ارائه خدمات توانبخشی بتواند تداوم داشته باشد.


     وی ابراز امیدواری کرد: با برنامه ریزی که وزارت بهداشت انجام می دهد و پافشاری که دکتر خانکه دارند، روزهای خوبی برای حوزه توانبخشی رقم خواهد خورد و تا یکی دو سال آینده، وضعیت خدمات توانبخشی خیلی خیلی بهتر خواهد شد.


   دکتر کلانتر در پاسخ به این سئوال که در زمینه گسترش آموزش علوم توانبخشی و تربیت نیروی متخصص این حوزه، چه برنامه ای دارید؟، گفت: متاسفانه دانشگاه ها و دانشکده های علوم پزشکی بلحاظ آموزش علوم توانبخشی، رشد خوبی نداشتند و به همین منظور، باید مجوزهای لازم برای تربیت دانشجو به دانشگاه ها و دانشکده ها داده شود و دانشکده های توانبخشی در سطح کشور افزایش یابند و اعضای هیات علمی بیشتری برای تربیت دانشجو، پرورش پیدا کنند تا متخصصان و کارشناسان بیشتری در کشور داشته باشیم.


   وی افزود: ما هم اکنون، برای بکارگیری کارشناسان کاردرمانی، گفتاردرمانی و فیزیوتراپی در شوشتر دچار مشکل هستیم و متاسفانه هنوز مجوز استخدام رسمی در دانشکده شوشتر نداریم، اما اگر فارغ التحصیلان این رشته ها بیشتر بشوند، این امیدواری وجود دارد که هر چه کارشناسان علوم توانبخشی بیشتر باشند، خدمات بیشتری نیز در سطح جامعه، ارائه شود و این هدف، مستلزم توسعه دانشکده های توانبخشی در سطح کشور است.


انتهای پیام/


تهیه و تنظیم خبر: گلرخ – نعیمی پور


  • گروه خبری : اخبار
  • کد خبر : 24223
کلمات کلیدی
عبارت خود را درج و جهت جستجو

تغییر اندازه فونت:

تغییر فاصله بین کلمات:

تغییر فاصله بین خطوط:

تغییر نوع موس:

تغییر نوع موس:

تغییر رنگ ها:

رنگ اصلی:

رنگ دوم:

رنگ سوم: