مدیرکل امور توانبخشی جمعیت هلال احمر اعلام کرد:
در راستای برگزاری همایش "فناوری های توانبخشی"، حمایت های جمعیت هلال احمر با ایده پردازان حوزه توانبخشی اعلام شد
مدیرکل توانبخشی جمعیت هلال احمر، در راستای برگزاری همایش "فناوری های توانبخشی"، حمایت های جمعیت هلال احمر با ایده پردازان حوزه تجهیزات توانبخشی را اعلام کرد.
مدیرکل توانبخشی جمعیت هلال احمر، در راستای برگزاری همایش "فناوری های توانبخشی"، حمایت های جمعیت هلال احمر با ایده پردازان حوزه تجهیزات توانبخشی را اعلام کرد.
به گزارش خبرنگار روابط عمومی دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی، اولین جشنواره " فناوری های توانبخشی "، با شعار " فناوری های توانبخشی از بیمارستان تا منزل " در 22 آذرماه امسال همزمان با هفته پژوهش برگزار می شود و فناوران متقاضی شرکت در جشنواره، می توانند تا 30 مهرماه، آثار خود را بصورت یک فایل ویدئویی (حداکثر سه دقیقه ای) به سایت جشنواره به آدرس https://rtf.uswr.ac.ir ارسال نمایند.
شرکت کنندگان برای ضبط ویدئو مختص جشنواره می توانند به نمونه بارگذاری شده در سایت جشنواره به آدرس rtf@uswr.ac.ir مراجعه نموده و یا با شماره 71732835 – 021 تماس بگیرند و حتما در حین ضبط علاوه بر معرفی کامل خود، عنوان « این اثر جهت ارسال در اولین جشنواره فناوری توانبخشی می باشد » را ذکر نمایند.
دکتر پیمان پیشگاهی مدیرکل توانبخشی جمعیت هلال احمر در ارتباط با حمایت از فناوران و ایده پردازان گفت: جمعیت هلال احمر در سالیان اخیر ضمن برقراری تعاملات مستمر با معاونت علمی فناوری ریاست جمهوری، به شناسایی و مستند سازی نیازهای توانبخشی کشور اعم از تجهیزات، قطعات و مواد اولیه پرداخته و مصمم است تا به منظور جلب مشارکت حداکثری همه علاقه مندان به ارائه ایده هایی که با نیازهای شناسایی شده توانبخشی هلال احمر در سراسر کشور، همخوانی دارند، به روشهای مختلف از ایده پردازان حمایت نماید.
وی افزود: توانبخشی جمعیت هلال احمر با سابقه 60 ساله در ارائه خدمات توانبخشی با 199 واحد توانبخشی فعال در سراسر کشور، به عنوان گسترده ترین شبکه توانبخشی کشور همواره به تامین تجهیزات کاربردی و به روز اهتمام ورزیده تا با بکارگیری صحیح و اصولی از تجهیزات پیشرفته و کارآمد ضمن وفاداری به رضایتمندی مراجعان، منطبق با روشها و رویکردهای درمانی مبتنی بر تکنولوژی های روز جهان، به ارائه خدمات توانبخشی بپردازد، لذا، « پنج تن از ایده پردازان برتر را به شرکتهای دانش بنیان معتمد جمعیت هلال احمر جهت تبدیل ایده به محصول معرفی می کند » و « با سه ایده پرداز برتر جهت تبدیل ایده به طرح پژوهشی محصول محور جهت طراحی و ساخت نمونه اولیه محصول موردنظر همکاری خواهد کرد ».
مدیرکل توانبخشی جمعیت هلال احمر، با تاکید بر اینکه ارائه خدمات مبتنی بر کیفیت مطلوب، یکی از مشخصه های اصلی خدمات توانبخشی ایده آل در هر مرکز توانبخشی است و اثربخشی درمان نیز در اکثر مواقع با تامین تجهیزاتی با شاخص های کیفی استاندارد برای کاربران تکمیل می شود، جمعیت هلال احمر نسبت به « ارائه مشاوره های تخصصی رایگان توانبخشی به 10 نفر از ایده پردازان برتر جهت ارتقای ایده و دعوت از پنج ایده پرداز برتر به شرکت رایگان در حداقل یک دوره آموزشی توانبخشی در جمعیت هلال احمر »، اقدام می کند.
دکتر پیشگاهی تصریح کرد: جمعیت هلال احمر طی سالهای اخیر، در اقدامی کم نظیر با همکاری شرکت های دانش بنیان، دفاتر ارتباط با صنعت دانشگاههای فنی، مهندسی و توانبخشی و پژوهشگران مرتبط، به طراحی و ساخت تکنولوژی های توانبخشی پرداخته و در حال بومی سازی تجهیزاتی است که مورد نیاز مراکز توانبخشی در سراسر کشور می باشند.
بگفته وی، حمایت از تولیدات داخلی، جلوگیری از خروج ارز، تامین نیازها و کمبودهای مراکز توانبخشی، دسترسی آسان به خدمات پس از فروش و کاهش هزینه های تمام شده، ایجاد امکان توجه بیشتر به خواسته ها و نیازهای متقاضیان، گشایش بازارهای جدید و ایجاد زمینه رقابت به منظور افزایش کیفیت محصولات، از نتایج و دستاوردهای این اقدام جمعیت می باشد، لذا با توجه به اهمیت استفاده بهینه از ایده های اولیه به عنوان اولین گام در حصول دستاوردهای فوق، « معرفی سه ایده برتر در وب سایت جمعیت هلال احمر جهت ارتباط با مخاطبان توانبخشی » در برنامه این سازمان قرار دارد.
مدیرکل توانبخشی جمعیت هلال احمر، در بیان اهمیت و تاثیرات استفاده از وسایل و تجهیزات توانبخشی در مراکز، به « کاهش، مدیریت یا پیشگیری از عوارض مرتبط با بسیاری از بیماری های ناتوان کننده اعم از آسیبهای سیستم عصبی (مانند: ضایعات نخاعی، سکته مغزی، ام اس، انواع دیستروفی ها و میوپاتی ها) و یا آسیبهای اسکلتی-عضلانی ( انواع شکستگی ها، ناهنجاری های اندام ها و ستون فقرات) اشاره کرد.
وی افزود: این تجهیزات و تکنولوژی ها، گاه مستقیما در ارائه تکنیک های تخصصی توانبخشی و گاهی به منظور سهولت و ارتقای توانمندی درمانگران در اجرای بهینه روشهای درمانی به کارگرفته می شوند که تجهیزات کلینیکال در واحدهای فیزیوتراپی مراکز از آن جمله اند. مثلا، سیستم های پوسچروگرافی، تجهیزات مربوط به آزمایش های الکتروفیزیولوژیک شنوایی (ABR، ECOG و ...)، ویدیونیستاگموگرافی (VNG)، انواع دستگاههای لیزر و مگنت تراپی، شاک ویو، انواع سی پی ام اندام ها و ... ، می توانند پاسخگوی بخش عمده ای از نیازهای ویژه مراجعان به بخش های فیزیوتراپی و شنوایی شناسی باشند.
دکتر پیشگاهی همچنین گفت: از برخی تجهیزات و تکنولوژی های توانبخشی نیز به عنوان مکملی برای سایر مداخلات بهداشتی، پزشکی و جراحی استفاده می شود تا در دستیابی به بهترین نتیجه ممکن کمک شود. لوازم و وسایل کمک توانبخشی از جمله این تجهیزات می باشند که به استراتژی های خودمدیریتی در بیماری های مزمن مانند بیماری های قلبی عروقی، سرطان و دیابت کمک می کنند، که انواع وسایل کمکی بینایی، شنوایی و گفتار، تجهیزات بازآموزی حسی، انواع ارتز های اندام ها و ستون فقرات، انواع پروتزهای اندام ها، انواع ویلچر، واکر، صندلی های تطابق یافته و سایر ملزومات مربوط به تسهیل تحرک، جابجایی و فعالیتهای روزمره زندگی، از این دست تجهیزات محسوب می شوند.
وی افزود: در همین راستا، تجهیزات، قطعات و مواد اولیه ای که در ساخت بسیاری از این تجهیزات و وسایل به ویژه ارتزها و پروتزها به کار می روند، دسته مهمی از ملزومات هستند که تامین آنها ضروری می باشد. همانطور که تمامی واحدهای ارتز، پروتز، کاردرمانی و گفتاردرمانی با بهره مندی از این تجهیزات در حال ارائه خدمات به متقاضیان می باشند.
وی یادآوری کرد که در این میان، بسیاری از تکنولوژی ها نیز با هدف ساده تر و جذاب تر شدن تمرینات درمانی و انطباق بیشتر آنها با موقعیتهای واقعی زندگی روزمره و نیازهای ویژه بیماران بکار گرفته می شوند. انواع سیستم های کینکت با بازی های هدفمند، انواع بیوفیدبک، نوروفیدبک، نرم افزارهای تخصصی بومی سازی شده، از جمله این تکنولوژی ها می باشند. این دسته از تجهیزات علاوه بر مصارف کلینیکال، دارای کاربردهای خانگی بوده و برای متقاضیانی که براحتی قادر به مراجعه به کلینیک ها نمی باشند مانند سالمندان، بسیار مناسب می باشند.
وی در پایان با تاکید بر این نکته که « توانبخشی بخش مهمی از پوشش سلامت همگانی است و یک استراتژی کلیدی برای دستیابی به هدف توسعه پایدار "تامین زندگی سالم و ارتقای رفاه برای همه در تمام سنین" است »، ابراز امیدواری کرد که با همکاری ایده پردازان و فناوران بتوان طراحی و تولید تجهیزات توانبخشی را با شاخص های مناسب کیفی در داخل کشور رونق داد.
انتهای پیام/
تهیه و تنظیم خبر: نعیمی پور