• 1400/07/28 - 08:06
  • - تعداد بازدید: 1301
  • - تعداد بازدیدکننده: 125
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
در همایش « همه گیری کووید 19 و گروه های آسیب پذیر»؛

در شرایط کرونایی، توجه به حوزه سالمندی مورد تاکید قرار گرفت

رئیس مرکز تحقیقات سالمندی دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی در همایش « همه گیری کووید 19 و گروه های آسیب پذیر»، ضرورت توجه به حوزه سالمندی را بعنوان یکی از اصلی ترین گروه های آسیب پذیر در شرایط کرونایی، مورد تاکید قرار داد.

   رئیس مرکز تحقیقات سالمندی دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی در همایش « همه گیری کووید 19 و گروه های آسیب پذیر»، ضرورت توجه به حوزه سالمندی را بعنوان یکی از اصلی ترین گروه های آسیب پذیر در شرایط کرونایی، مورد تاکید قرار داد.


   به گزارش خبرنگار وبدای دانشگاه، همایش « همه گیری کووید 19 و گروه های آسیب پذیر»، به همت بسیج جامعه پزشکی دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی و با همکاری انجمن مطالعات کودکان پیش از دبستان ایران، بصورت مجازی برگزار شد.


   دکتر احمد دلبری رئیس مرکز تحقیقات سالمندی دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی و مسئول پنل " همه گیری کووید 19 و سالمندان " در این همایش طی سخنانی گفت: بحث کووید 19 و سالمندی یکی از بحث های اصلی این پاندمی است، چرا که سالمندان به عنوان اصلی ترین گروه آسیب پذیر، از اولین روزهای این پاندمی، با این موضوع درگیر بودند، و توجه به مدیریت کووید در سالمندان، بسیار مهم است.


    وی افزود: بحث سالمندی در ایران، بخودی خود یک مشکل و یک چالش جدی امروزی سازمان های بهداشتی، درمانی، رفاهی، اجتماعی و بیمه ای است و بطور کلی از آنجایی که ما زیرساخت لازم را برای مدیریت هشت میلیون سالمند در حوزه های مختلف و نیازهای گوناگون آنان در کشور نداریم، در سنوات گذشته نیز توجه خاص به سالمندان و خدمات مورد نیاز سالمندان داده نشده، و اضافه شدن موضوعی جدی و آسیبی جدی به نام " کووید 19 " می تواند مشکلات را دوچندان افزایش بدهد.


   دکتر دلبری تصریح کرد: از آنجایی که سالمندان درگیر بیماری های زمینه ای هستند و متاسفانه بخش زیادی از آنان بخودی خود مشکلاتی دارند که می تواند باعث ناتوانی آنان بشود، اضافه شدن کووید می تواند سالمندان را با مشکلات جدی تری روبه رو کند و علاوه بر مسایل جسمی، سلامت روان آنان را به خطر بیاندازد.


   وی تاکید کرد: باید این آمادگی وجود داشته باشد که اگر تمهیدات وزارت بهداشت به کنترل کووید بیانجامد، ما پس از کووید نیز به حوادث و عوارض پس از کووید در میان سالمندان توجه بیشتری داشته باشیم.


   رئیس مرکز تحقیقات سالمندی دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی همچنین گفت: این دانشگاه، از روز اول این پاندمی، همراه وزارت بهداشت و وزارت رفاه، نقش خودش را بخوبی ایفاء کرد و از همان روزهای اول با همکاری اساتید ارزشمند مرکز تحقیقات و گروه آموزشی سالمندی و دانش آموخته های این حوزه توانست در سامانه 4030 حضور پیدا کند و تقریبا 250 نفر از همکاران و متخصصان در سراسر کشور، براساس فراخوانی که داده شد، در روند این فعالیت حضور پیدا کرده و از طریق سامانه 4030 پاسخگوی نیازهای سالمندان و خانواده ها بودند.


  دکتر دلبری افزود: در کنار این فعالیت، با توجه به اینکه در اوایل این بحران، وحشت زیادی از بابت ابتلا به کرونا در میان سالمندان بوجود آمده بود، همکاران و متخصصان گروه آموزشی و مرکز تحقیقات سالمندی دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی، با حضور پر رنگ در رسانه ها کمک کردند تا سالمندان به آرامش روانی برسند، که جای تقدیر و تشکر دارد.


   وی همچنین اشاره ای به فعالیت های پژوهشی مرکز تحقیقات سالمندی دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی در این حوزه داشت که این مرکز طرح های تحقیقاتی بسیاری در حوزه کووید انجام داد و طرح اولیه به راهنمایی استاد دکتر ممتاز انجام شد و بحث ضرورت واکسیناسیون که وزارت بهداشت استفاده کرد و طرح های دیگر در خصوص واکسیناسیون در منزل و ریسک فاکتورهای مربوط به آن ، با توجه به ضرورت رسیدگی به این گروه آسیب پذیر، در مرکز تحقیقات سالمندی اجرا شد.


   در ادامه سخنان دکتر دلبری، مباحثی تحت عناوین « تاثیر کووید 19 بر سلامت روان سالمندان، بررسی اپیدمیولوژیک سالمندان مبتلا به کووید 19 در ایران، ارزیابی وضعیت شناختی در دوران قبل و همه گیری بیماری کرونا در زنان سالمند شهرستان تبریز، بررسی منابع کسب اطلاعات سالمندان تحت پوشش مراکز بهداشتی و درمانی تحت پوشش مرکز بهداشت شماره دو اصفهان در مورد روش های پیشگیری از کووید 19 و همچنین، تبیین تجارب سالمندان از واکسیناسیون کووید 19»، توسط متخصصان و کارشناسان حوزه سالمندی در تهران و شهرستان ها در قالب پنل " همه گیری کووید 19 و سالمندان " ارائه شد.


انتهای پیام/


تهیه و تنظیم خبر: نعیمی پور

  • گروه خبری : اخبار
  • کد خبر : 20679
کلمات کلیدی
عبارت خود را درج و جهت جستجو

تغییر اندازه فونت:

تغییر فاصله بین کلمات:

تغییر فاصله بین خطوط:

تغییر نوع موس:

تغییر نوع موس:

تغییر رنگ ها:

رنگ اصلی:

رنگ دوم:

رنگ سوم: