براساس اعلام معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی:
دو مرکز تحقیقات دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی، رتبه های دوم و سوم ارزشیابی مراکز تحقیقاتی کشور را کسب کردند
معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی براساس داوری طرحهای اثرگذار مبتنی بر سامانه جامع ارزشیابی مرکز توسعه و هماهنگی ارزیابی تحقیقات این معاونت اعلام کرد که مراکز تحقیقاتی " ژنتیک " و " عوامل اجتماعی موثر بر سلامت " دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی، به ترتیب رتبه دوم و سوم ارزشیابی سالانه فعالیت های تحقیقات و فناوری دانشگاه ها و مراکز تحقیقات علوم پزشکی کشور را کسب کردند.
معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی براساس داوری طرحهای اثرگذار مبتنی بر سامانه جامع ارزشیابی مرکز توسعه و هماهنگی ارزیابی تحقیقات این معاونت اعلام کرد که مراکز تحقیقاتی " ژنتیک " و " عوامل اجتماعی موثر بر سلامت " دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی، به ترتیب رتبه دوم و سوم ارزشیابی سالانه فعالیت های تحقیقات و فناوری دانشگاه ها و مراکز تحقیقات علوم پزشکی کشور را کسب کردند.
دکتر مسعود فلاحی خشکناب معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی با اعلام این خبر به خبرنگار وبدای دانشگاه، گفت: براساس نتایج ارزشیابی فعالیت های تحقیقات و فناوری سال 1400 دانشگاه ها و مراکز تحقیقاتی علوم پزشکی کشور که در شهریورماه امسال انجام شد، مرکز تحقیقات " ژنتیک " دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی با کسب ۹۲ امتیاز، رتبه دوم و مرکز تحقیقات " عوامل اجتماعی موثر بر سلامت " این دانشگاه با کسب امتیاز 83/80، رتبه سوم را به خود اختصاص دادند .
وی ضمن اظهار خرسندی و تقدیر و تشکر از روسا و محققان مراکز تحقیقاتی ژنتیک و عوامل اجتماعی موثر بر سلامت دانشگاه، افزود: مرکز تحقیقات ژنتیک در طرح اول با عنوان " بررسی پایه ژنوم (sars-cov2) در جمعیت ایران با ترکیب NGS و توالی یابی متعارف "، ۲۶ امتیاز کسب کرده و در طرح دوم با عنوان "برنامه دو ساله برای بالا بردن توان علمی کشور در منطقه از نظر پیشرفت های علمی ژنتیک "، ۶۶ امتیاز کسب نمود که جمعاً با ۹۲ امتیاز در رتبه دوم قرار گرفته است.
دکتر فلاحی همچنین اظهار داشت: مرکز تحقیقات عوامل اجتماعی موثر بر سلامت دانشگاه نیز با دو طرح که طرح اول با عنوان " تدوین سناریوهای سیاستی در حوزه توانبخشی جسمی از طریق بررسی دسترسی افراد دارای ناتوانی جسمی به خدمات توانبخشی و تدوین شاخص های مطلوب خدمات توانبخشی جسمی ایران " با کسب ۴۰/۸۳ و در طرح دوم با عنوان " بررسی موجودیت و توزیع خدمات توانبخشی جسمی در سطح ملی و استانی " با 0/40 امتیاز و در مجموع با کسب ۸۰/۸۳ امتیاز، حائز رتبه سوم ارزشیابی فعالیت های پژوهشی دانشگاه ها و مراکز تحقیقاتی علوم پزشکی کشور شد .
وی در ادامه گفت: طرح های اثر گذار بر مبنای محور اثرگذاری، شامل چهار دسته شاخص هستند که تغییر ایجاد شده در سطوح تصمیم گیری، وضعیت سلامتی، مولفه های موثر بر سلامت و ارائه خدمات را اندازه گیری می نماید و تغییرات ایجاد شده در این محور می تواند در سطوح دانشگاهی، استانی و ملی باشد .
معاون تحقیقات دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی افزود: طرح های تحقیقاتی به سه دسته طرح های اثرگذار بر تصمیم گیری، طرح های تحقیقاتی اثر گذار بر وضعیت سلامت و در نهایت، طرح های تحقیقاتی اثرگذار مولفه های موثر بر سلامت، تقسیم می شوند.
دکتر فلاحی، طرح های تحقیقاتی اثر گذار بر تصمیم گیری را شامل طرح های تحقیقاتی مصوب شورای پژوهشی دانشگاه ذکر کرد که در سال ۱۴۰۰ منجر به اصلاح تصمیم گیری و یا ابلاغ تصمیمات جدید شده اند و مستندات مورد نیاز در این بخش شامل کد تصویب طرح در شورای پژوهشی دانشگاه، گزارش نهایی طرح و یا مقاله حاصل از طرح، مستند بیانگر اصلاح تصمیم گیری مانند ارسال بخشنامه جدید حاصل از انجام تحقیق، نامه تاییدیه با امضای بالاترین مقام تصمیم گیر و ... می باشد .
وی در مورد طرح های تحقیقاتی اثر گذار بر وضعیت سلامت نیز گفت: این طرح ها شامل طرح های تحقیقاتی مصوب شورای پژوهشی دانشگاه می باشد که در سال ۱۴۰۰ منجر به تغییر در وضعیت سلامت مردم شده است و مصادیق تغییر در سلامت مانند تغییر در شیوع و یا بروز بیماری، تغییر کیفیت زندگی و یا افزایش طول عمر می باشد که می تواند از طریق بهبود فرایند پیشگیری، درمان و بازتوانی ایجاد شود.
وی همچنین در خصوص مستندات مورد نیاز طرحهای تحقیقاتی اثرگذار و وضعیت سلامتی افزود: کد تصویب طرح در شورای پژوهشی دانشگاه، گزارش نهایی طرح و یا مقاله حاصل از طرح و مستند بیانگر تغییر در وضعیت سلامتی مانند گزارش انجام طرح تحقیقاتی که تغییر ایجاد شده را اثبات نماید، از مستندات مورد نیاز این طرح تلقی میشود .
معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی افزود: طرح های تحقیقاتی اثرگذار مولفه های موثر بر سلامت نیز شامل طرح های تحقیقاتی مصوب شورای پژوهشی دانشگاه می باشد که در سال ۱۴۰۰ منجر به تغییر در مولفه های موثر بر سلامت اجتماعی، فرهنگی، محیطی و غیره شده اند و مصادیق تغییر در مولفه های موثر بر سلامت مانند کاهش عوامل خطر، افزایش تامین عدالت در سلامت و ... است.
دکتر فلاحی ادامه داد: کد تصویب طرح در شورای پژوهشی دانشگاه، گزارش نهایی طرح و یا مقاله حاصل از طرح و مستند بیانگر تغییر در مولفه های موثر بر سلامت نظیر گزارش انجام طرح تحقیقاتی که تغییر ایجاد شده را اثبات نماید از مستندات مورد نیاز طرح های تحقیقاتی اثرگذار مولفه های موثر بر سلامت است.
معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی در خصوص نحوه امتیاز دهی طرح ها بنقل از گزارش معاونت تحقیقات وزارت بهداشت و نتایج ارزشیابی انجام شده، اظهار داشت: به تغییرات ایجاد شده در سطح دانشگاهی تا ۵ امتیاز، تغییرات ایجاد شده در سطح استان تا ۲۰ امتیاز و به تغییرات ایجاد شده در سطح ملی تا ۱۰۰ امتیاز تعلق گرفته است.
دکتر فلاحی در پایان این گفت وگو، ضمن تقدیر و تشکر مجدد از همکاران مراکز تحقیقاتی ژنتیک و عوامل اجتماعی بر سلامت و آرزوی موفقیت برای تمامی مراکز تحقیقاتی دانشگاه، ابراز امیدواری کرد: شاهد تداوم موفقیت ها و رشد و پویایی بیش از پیش مراکز تحقیقاتی دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی باشیم.
انتهای پیام/
تهیه و تنظیم خبر: گلرخ – نعیمی پور