به گزارش پایگاه خبری و اطلاع رسانی روابط عمومی؛
دکتر زالی: مردم باید بدانند که مقاومت در برابر محدودیتهای اجتماعی، مساوی با شیوع بیماری کروناست
دکتر « علیرضا زالی » فرمانده عملیات مقابله با کرونا در استان تهران، در ارتباط با آگاه سازی جامعه با کمک سازمان های مردم نهاد (NGO) گفت: متاسفانه محدودیت اجتماعی برای کنترل اپیدمی ویروس کرونا، مقاومت به دنبال دارد، درصورتی که مردم باید آگاه باشند که مقاومت در برابر این محدودیتها، مساوی با شیوع بیماری است.
دکتر « علیرضا زالی » فرمانده عملیات مقابله با کرونا در استان تهران، در ارتباط با آگاه سازی جامعه با کمک سازمان های مردم نهاد (NGO) گفت: متاسفانه محدودیت اجتماعی برای کنترل اپیدمی ویروس کرونا، مقاومت به دنبال دارد، درصورتی که مردم باید آگاه باشند که مقاومت در برابر این محدودیتها، مساوی با شیوع بیماری است.
به گزارش وبدای دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی، دکتر زالی در نشست کمیته مشارکتهای اجتماعی و خدمات داوطلبانه ستاد ملی مقابله با کرونا که با حضور فعالان و مسئولان بسیاری از سازمان های مردم نهاد و غیردولتی فعال در تهران برگزار شد، افزود: مساله شیوع ویروس کرونا که به یک بحران جهانی تبدیل شده است، در جامعه ما نیز کاملا جدی است .
وی با اشاره به اینکه مساله شیوع کرونا ، تبدیل به پاندمی شده است، افزود: ممکن است در هفته آینده، این مساله جدیتر شود، یعنی درصد خطر ابتلا بیشتر می شود و هر چند که تعطیلی تمامی تجمعات کار آسانی نبود، اما مساله شیوع کرونا آنقدر جدی است که برای نخستین بار همه تجمعات را تعطیل کردیم.
دکتر زالی با اشاره به اینکه ممکن است الگوی ایجاد محدودیتها در روزهای آتی تغییر کند، تاکید کرد که مردم نیز برای جلوگیری از گسترش بیشتر بیماری، می بایست در رعایت محدودیت ها و اجرای دستورالعمل ها همکاری کنند.
وی خطاب به فعالان تشکل های مردم نهاد گفت: مردم باید بدانند تعطیلی روز برفی یا تعطیلی آلودگی هوا، با تعطیلی برای جلوگیری از شیوع کرونا، متفاوت است، چرا که ما در روز برفی ممکن است، بیرون از خانه برویم و در محیط اطراف پیاده روی هم بکنیم، اما الان نباید این کار را انجام دهیم.
وی با تاکید بر اینکه مردم باید موضوع شیوع کرونا را جدی بگیرند، افزود: در چین وقتی به مردم گفتند از خانه ها بیرون نیایید، واقعا مردم فقط تا پشت پنجره خانهشان آمدند، و مردم ما نیز باید جدی بگیرند چرا که این تجربه با همه حوادث و بحران های پیشین، تفاوت های اساسی دارد.
دکتر زالی بعنوان فرمانده عملیات مقابله با کرونا در استان تهران تاکید کرد: مردم از مسافرت های غیرضروری جدا خودداری کنند، چرا که مسافرت در چنین شرایطی، و به دلیل وجود احتمال انتقال ویروس به ساکنان دیگر مناطق، هم خطرناک و هم غیراخلاقی است.
وی همچنین گفت که تمام کشورهای اطراف ما آلوده هستند و برای نخستین بار، با یک رخداد بیولوژیک گسترده و غیرقابل پیشبینی مواجه هستیم که نمی توانیم بگوییم، این ویروس چقدر مهمان کشور ما خواهد بود.
وی به تنظیم روابط فردی و اجتماعی در شرایط جدید اشاره کرد و افزود: قرار نیست، تهران را قرنطینه کنیم ولی لازم است که قرنطینهسازی فردی و خانوادگی را پیاده کنیم .
وی تصریح کرد: قدرت انتشار ویروس، قدرت سرایتپذیری و رفتار ناشناخته آن با همخانوادههای خودش متفاوت است، بطوری که این ویروس در محیط های پر تراکم، بصورت تصاعدی منتشر می شود.
وی با توجه به این شرایط، به مردم توصیه کرد: از تردد در اماکن پر رفت و آمد مانند سالن های ورزشی و آرایشگاه ها خودداری کنند و این خدمات، تبدیل به وضعیت دیگری شود، ضمن آنکه مردم برای صرف غذا ، به رستوران ها نروند و رستوران ها نیز سرویس بیرونبر غذا را فعال کنند.
وی افزود: هرچند که ما می دانیم، وضعیت معیشت بسیاری از مردم به برگزاری نمایشگاه های بهاره وابسته است، اما چون کنترل اپیدمی کرونا مهمتر است، تعطیلی نمایشگاه های بهاره اعلام شد.
فرمانده عملیات مقابله با کرونا در استان تهران تاکید کرد که تا این لحظه، هیچ تفاوتی بین ویروس ایرانی و چینی و تغییر ژنتیکی این ویروس در ایران گزارش نشده است، اما در چین، فقط ۵ درصد ابتلا، از طریق مراودات معمولی روزانه است و حدود ۸۵ درصد مبتلایان، فقط با مراقبتهای معمولی، درمان می شوند.
دکتر زالی همچنین گفت که این ویروس فقط در درجه حرارت بالای ۴۰ درجه و رطوبت بالای ۸۰ ، دو ساعت زنده می ماند و با توجه به اینکه ما چنین شرایطی در هیچ جای کشورمان نداریم، و طول عمر این ویروس در کشور ما بیشتر است، لذا مهمترین کاری که می توانیم برای پیشگیری از بیماری انجام بدهیم، رعایت بهداشت فردی و شستن ساده دست هاست که بهترین کار برای جلوگیری از میزبان شدن هر یک از ما برای این ویروس است.
وی، استفاده از ماسک را برای افراد بیمار و کسانی که سرفه و عطسه مداوم و علائم سرماخوردگی دارند، لازم دانست و گفت: استفاده از تهویه و چرخش هوای محیط های دربسته نیز در پیشگیری از بیماری موثر است.
فرمانده عملیات مقابله با کرونا در استان تهران به نقش تشکل های غیردولتی و مردم نهاد در اجرای بهترین مدل آموزش همگانی اشاره کرد و افزود: در تمام منازل شهروندان، باید رفتار روزمره ما تغییر کند، از بازکردن درب منزل تا تعویض لباسها و شستن دستها و ... ، همه باید تغییر کند تا با همکاری همدیگر، بتوانیم اپیدمی کرونا را کنترل کنیم.
انتهای پیام /
تنظیم خبر: نعیمی پور