در اولین کنگره بین المللی و پنجمین کنگره ملی آموزش و سلامت کودکان پیش از دبستان مطرح شد؛
دکتر شیخ الاسلام : مراقبت های همه جانبه از اوان دوران کودکی ، یک سرمایه گذاری خردمندانه است
دکتر " ربابه شیخ الاسلام " مدیر اسبق اداره سلامت و تغذیه وزارت بهداشت و مدیر موسسه " کودک ، سلامت و توسعه " با ارائه مقاله ای در اولین کنگره بین المللی و پنجمین کنگره ملی آموزش و سلامت کودکان پیش از دبستان ، تاکید کرد: مراقبت های همه جانبه از اوان دوران کودکی ، یک سرمایه گذاری خردمندانه است.
دکتر " ربابه شیخ الاسلام " مدیر اسبق اداره سلامت و تغذیه وزارت بهداشت و مدیر موسسه " کودک ، سلامت و توسعه " با ارائه مقاله ای در اولین کنگره بین المللی و پنجمین کنگره ملی آموزش و سلامت کودکان پیش از دبستان ، تاکید کرد: مراقبت های همه جانبه از اوان دوران کودکی ، یک سرمایه گذاری خردمندانه است.
به گزارش خبرنگار وبدای دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی، دکتر شیخ الاسلام افزود: مراقبت همه جانبه ، یعنی کودک را بگونه ای تربیت کنیم و در تامین سلامت جسمی ، روانی و عاطفی ، و رعایت حقوق کودک ، تلاش کنیم تا آینده او و آینده جامعه تضمین شود.
وی اظهارداشت : متاسفانه مادران ما اصلا برای پرورش کودک ، آموزش نمی بینند ، درصورتی که دورانی را می توانیم برای آینده فرزندانمان سرمایه گذاری کنیم ، که این فرصت را براحتی از دست می دهیم وگرنه والدین با رفتار درست ، باید تغییر را از درون خانواده آغاز کنند.
این محقق حوزه سلامت افزود: ما برای ساختن جهان اطرافمان باید مسئولیت اجتماعی داشته باشیم و علاوه بر کاری که انجام می دهیم ، در مورد اتفاقات و رفتارهای دیگران در اجتماع نیز بی تفاوت نباشیم.
دکتر شیخ الاسلام به سیاست های کلی برنامه ششم توسعه کشور اشاره کرد و گفت: در بخش امور اقتصادی ، منابع و سرمایه های زاینده اقتصادی در واقع همان نیروی انسانی است که سلامت جسمی و روانی او تعیین کننده است. ضمن اینکه ، بخش امور اجتماعی برنامه بر توانمندسازی و خوداتکایی اقشار و گروه های محروم در برنامه مربوط به رفاه و تامین اجتماعی تاکید دارد.
وی همچنین به تشریح سیاست های کلی جمعیت پرداخت که از خانواده و فرزندپروری با تاکید بر آموزش مهارت های زندگی و ارتباطی و ارائه خدمات مشاوره ای بر مبنای فرهنگ و ارزش های اسلامی – ایرانی سخن می گوید.
وی تاکید کرد: تغذیه سالم جمعیت و پیشگیری از آسیب های اجتماعی بویژه اعتیاد ، سوانح و ... برخورداری از شرایط لازم و کافی برای رشد همه جانبه و بالندگی و دستیابی به پیشینیه ی توانمندی های بالقوه جسمی و ذهنی ، حق تمام کودکان است و زمانی آنان به حق می رسند که کشور به توسعه رسیده باشد.
این استاد دانشگاه با استفاده از نمودارهای مربوط به رشد مغزی کودکان صفر تا هفت سال ، گفت: دید هر دو چشم ، شنوایی ، افزایش راههای پاسخگویی و واکنش ، زبان و کنترل احساسات تا سه سالگی سیر صعودی طی می کند و رشد مهارت های اجتماعی نیز تا سه سالگی شکل گرفته و در سنین بعد از آن نیز ادامه خواهد داشت.
وی افزود: رشد اتصالات یا سیناپس های بین نورون های مغز تا دو سالگی نشان می دهد که هرچه با کودکان بیشتر کار کنیم ، این اتصالات بیشتر شده و توانمندی کودکان نیز بیشتر خواهد شد و اگر در حال حاضر سرمایه گذاری روی این موضوع داشته باشیم ، در آینده نتیجه مطلوب آن را می بینیم .
دکتر شیخ الاسلام به نیازهای تغذیه انسان از شیرخوارگی تا بلوغ برحسب وزن بدن اشاره کرد و اظهارداشت: تغذیه و هریک از مواد مغذی بر رشد جسمی و ذهنی کودکان تاثیرگذارند بطوری که کمبود ید تا 13 درجه ، ضریب هوشی کودکان را کاهش می دهد.
وی همچنین در مورد تجمع خطر ابتلا به بیماری های غیرواگیرگفت: منشاء این بیماری ها از دوره جنینی است که در بزرگسالی به بالاترین سطح افزایش می یابد و در کل ، اگر بتوانیم چرخه شوم غفلت از دوران کودکی و رکود اقتصادی و اجتماعی کشور را بشکنیم ، 40 سال دیگر می توانیم بگوئیم که کشور توسعه یافته ای داریم.
این فعال حوزه سلامت در پایان سخنانش به طراحی و انتشار اپلیکیشن " مهدک " که دسترسی به آن بصورت رایگان امکانپذیر است ، اشاره کرد و ادامه داد: اطلاعات این سامانه برای مادران و پدران جوان بسیار مفید است و آنان می توانند از این سامانه ، در انجام وظیفه رشد و پرورش فرزندشان کمک بگیرند.
گفتنی است ، اولین کنگره بین المللی و پنجمین کنگره ملی آموزش و سلامت کودکان پیش از دبستان از روز 29 لغایت 31 خردادماه با حضور نمایندگان سه وزارت بهداشت ، آموزش و پرورش ، و رفاه ، و همچنین شهرداری تهران ، انجمن مطالعات کودکان ایران ، سازمان نظام روانشناسی ایران ، سازمان جوانان هلال احمر، یونیسف ، یونسکو و دهها تشکل غیردولتی مرتبط با امور آموزشی و سلامتی کودکان ، در دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی برگزار شد.
انتهای پیام /
تهیه و تنظیم خبر: نعیمی پور