به مناسبت فرارسیدن روز ملی "روانشناس و مشاور" (9 اردیبهشت ماه)؛
سرپرست مركز مشاوره دانشجویی دانشگاه: تامین سلامت روان هر فرد، منجر به بهبود سلامت روان اجتماعی می شود
سرپرست مركز مشاوره و سلامت روان دانشجویی دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی، امروز (چهارشنبه) در آستانه روز ملی "روانشناس و مشاور" (9 اردیبهشت ماه) و روز جهانی روانشناسی و مشاوره، گفت: از آنجا که جامعه متشکل از افراد است، تامین سلامت روان هر فرد، منجر به بهبود سلامت روان اجتماعی می شود و دانشگاه با کمک به ارتقای سلامت روان دانشجویان و اساتید در این امر مهم اثرگذار است.
سرپرست مركز مشاوره و سلامت روان دانشجویی دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی، امروز (چهارشنبه) در آستانه روز ملی "روانشناس و مشاور" (9 اردیبهشت ماه) و روز جهانی روانشناسی و مشاوره، گفت: از آنجا که جامعه متشکل از افراد است، تامین سلامت روان هر فرد، منجر به بهبود سلامت روان اجتماعی می شود و دانشگاه با کمک به ارتقای سلامت روان دانشجویان و اساتید در این امر مهم اثرگذار است.
دکتر مريم محمدكريمي در گفت وگو با خبرنگار وبدای دانشگاه، ضمن عرض تبریک به اساتید و دانشجویان گروه های روانشناسی و مشاوره، به مناسبت فرارسیدن روز ملی "روانشناس و مشاور"، افزود: مرکز مشاوره دانشجویی، نسبت به گذشته، برنامه های منسجم تری را در پیش گرفته است، دانشجویان نیز بیش از گذشته با مرکز آشنا شده اند و به آن اعتماد پیدا کرده اند، ولی درصدد پیشرفت بیشتر در زمینه های مختلف هستیم.
وی اظهار داشت: امروزه شناخت و آشنایی جامعه با خدمات روانشناسی افزایش پیدا کرده است، اما همچنان نیازمند کار فرهنگی و انگ زدایی در این زمینه هستیم، هنوز برخی از افراد جامعه در شرایط بحران یا بروز مشکل روانشناختی، خود را بی نیاز از مراجعه به مشاور، روان شناس یا روان پزشک و دریافت کمک تخصصی می دانند.
دکتر محمدکریمی با اشاره به اینکه " سلامت روان "، یکی از ماموریت های دانشگاه محسوب می شود، گفت: لازمه رسیدن به سلامت روان در یک جامعه، تامین و فراهم شدن شرایط مختلف از جمله " رفاه و امنیت اجتماعی و اقتصادی، امنیت شغلی، رعایت عدالت و ... " است.
وی تصریح کرد: بخشی از این موارد خارج از اختیارات و توانایی دانشگاه است، اما با فعالیت هایی نظیر " تسهیل ارتباطات بین مسئولین و دانشجویان، تسهیل گری در فرآیند آموزشی دانشجویان با کمک به حل مشکلات فردی آنان، بررسی نیازهای روانشناختی دانشجویان و ارائه خدمات مناسب درمانی و مشاوره ای، افزایش دانش روانشناختی دانشجویان و اجرای برنامه های تفریحی و ایجاد نشاط در دانشجویان "، می توان سهم بسزایی در عرصه سلامت روان دانشجویان داشت.
سرپرست مركز مشاوره و سلامت روان دانشجویی دانشگاه در ادامه به برخی از مهمترین اقدامات این مرکز اشاره کرد و گفت: " اصلاح فضای فیزیکی مرکز مشاوره، ایجاد سه اتاق مشاوره مجزا و استاندارد، جذب نیروهای متخصص جهت مشاوره و جلسات روان درمانی دانشجویان و اختصاص فرد ثابت برای پذیرش، ایجاد بایگانی منسجم برای پرونده های دانشجویان و ... " از جمله موارد است که به همت و حمایت معاون فرهنگی دانشجویی و مدیر دانشجویی سابق دانشگاه انجام شد و امیدواریم در ادامه مسیر با حمایت مسئولان، شاهد فعالیت های گسترده تری باشیم.
دکتر محمدکریمی در خصوص مهمترین برنامه های مرکز مشاوره در سال جاری نیز گفت: " همکاری و هماهنگی بیشتر با واحدهای فرهنگی و تربیت بدنی، برگزاری برنامه های مشترک نقد روانشناختی فیلم و کتاب، برنامه های گلگشت مشترک با واحدهای مذکور، حضور بیشتر و منظم تر کارشناسان مرکز مشاوره درخوابگاه های دانشجویان جهت پاسخگویی به نیازهای مشاوره ای آنان، رایزنی و هماهنگی جهت برگزاری کارگاه هایی با موضوعات روانشناختی توسط اساتید این حوزه، برنامه ریزی جهت جلسات گروه درمانی، برگزاری کارگاه در خوابگاه ها، برنامه ریزی جهت نوبت گیری آنلاین دانشجویان و... " از اهم برنامه های امسال خواهد بود.
وی در پایان این گفت وگو، ابراز امیدواری کرد که با بهره مندی دانشجویان از خدمات مرکز مشاوره دانشجویی، شاهد جریانات خوبی در سطح دانشگاه باشیم.
گفتنی است، نهم اردیبهشت ماه، سالروز تصویب قانون تشکیل سازمان نظام روانشناسی و مشاوره در ایران است که از سوی این سازمان، به عنوان روز ملی "روانشناس و مشاور" نامگذاری شده است و روز جهانی روانشناسی و مشاوره نیز همه ساله در روزهای مختلفی از ماه آوریل، مورد توجه و گرامی داشت جوامع گوناگون قرار می گیرد.
انتهای پیام/
تهیه و تنظیم خبر: گلرخ – نعیمی پور