به گزارش پایگاه خبری - اطلاع رسانی روابط عمومی:
سمینار " مدیریت استعداد و جانشین پروری در پرستاری " در دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی برگزار شد
سمینار "مدیریت استعداد و جانشین پروری در پرستاری" صبح امروز (یکشنبه) به همت مدیریت پرستاری معاونت درمان دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی، با همکاری معاونت پرستاری وزارت بهداشت و با حضور دکتر" مداح" عضو بورد تخصصی پرستاری کشور، معاون پرستاری وزارت بهداشت، معاون درمان و توانبخشی دانشگاه علوم بهزیستی، مدیر گروه آموزشی پرستاری دانشگاه، اعضای هیات علمی ومدیران بخش های پرستاری بیمارستان های رازی و رفیده (تحت پوشش دانشگاه) برگزار شد.
سمینار "مدیریت استعداد و جانشین پروری در پرستاری" صبح امروز (یکشنبه) به همت مدیریت پرستاری معاونت درمان دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی، با همکاری معاونت پرستاری وزارت بهداشت و با حضور دکتر" مداح" عضو بورد تخصصی پرستاری کشور، معاون پرستاری وزارت بهداشت، معاون درمان و توانبخشی دانشگاه علوم بهزیستی، مدیر گروه آموزشی پرستاری دانشگاه، اعضای هیات علمی ومدیران بخش های پرستاری بیمارستان های رازی و رفیده (تحت پوشش دانشگاه) برگزار شد.
دکتر" حضرتی " معاون پرستاری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، در بخش افتتاحیه این سمینار یک روزه، طی سخنانی، به تشریح " نقش و اهمیت مدیریت استعداد و جانشین پروری در پرستاری" پرداخت.
وی با اشاره به تاریخچه " چگونگی توجه به مدیریت استعداد و شایستگی ها " که برای اولین بار توسط دانشگاه هاروارد مورد بررسی و ارزیابی قرار گرفت، گفت: براساس نتایج بدست آمده، شایستگی و نگرش افراد تاثیر در ویژگی های لازم برای عملکرد برتر دارد.
وی تاکید کرد که شایستگی، بتدریج به دست می آید و با توجه به نقش مهارت و خصوصیات فردی در شایستگی، می توان گفت که چگونگی استفاده از مهارت ها، شایستگی است. اهمیت مدیریت استعداد، باعث جذب و نگهداری نیرو می شود و اگر برای پست های کلیدی آینده، افرادی را تربیت کنیم، مدیریت استعداد انجام داده ایم، که سبب توسعه یافتگی می شود.
معاون پرستاری وزارت بهداشت با اشاره به اینکه 70 درصد نیروهای پرستاری کشور را پرستاران با سابقه کمتر از ده سال و 84 درصد پرستاران کشور را نیروهای با سابقه کمتر از 15 سال تشکیل می دهند، گفت: اینکه اکثریت نیروهای پرستاری کشور، جوان هستند، می تواند به عنوان یک حسن و یا یک تهدید مطرح شود.
دکتر حضرتی افزود: 16 درصد پرستاران کشور، سابقه بیشتر از 15 سال دارند و 15 هزار نیروی پرستار داریم که در سطح مدیریتی فعالیت می کنند و این گروه از پرستاران باید مهارت و شایستگی کافی را از نظر مدیریت پروری داشته باشند.
وی از اجرای این کارگاه آموزشی با همکاری دکتر شیرانی مدیر پرستاری دانشگاه علوم پزشکی همدان در 30 شهر کشور گفت، و لازمه مدیریت پروری را انتقال اطلاعات علمی و تجارب مدیران به همکاران زیرمجموعه خودشان ذکر کرد.
وی، چهار برنامه اصلی در مدیریت استعدادیابی را مطرح کرد و افزود: برنامه اول، تربیت مدیر با تکیه بر مهارت ها و قابلیت های مورد نیاز است، برنامه دوم، داشتن یک برنامه منظم و سیستماتیک با حمایت مدیران بالاتر است، برنامه سوم، وجود سبک مربیگری است که بتواند هدایت کننده و راهنما باشد، و برنامه چهارم، داشتن هدف بهسازی هدایت کارکنان است که نیازهای مربوط به بهبود عملکرد را مشخص می کند.
معاون پرستاری وزارت بهداشت در پایان سخنانش، با اشاره به اینکه 65 درصد نیروهای پرستاری، نقش مدیر را در بخش های بالینی کشور دارند و 700 تن از پرستاران در مسئولیت مترون، فعالیت می کنند، به مدیران و پرستاران شرکت کننده در سمینار توصیه کرد: تجربیات خود را با دیگران به مشارکت بگذارند و مسایل مدیریتی را به همکاران خود منتقل کنند.
در ادامه این مراسم، دکتر خراسانی معاون درمان و توانبخشی دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی و دکتر فلاحی خشکناب مدیر گروه آموزشی پرستاری این دانشگاه و رئیس انجمن پرستاری ایران سخنرانی کردند که متعاقبا اطلاع رسانی می شود.
دکتر" شیرانی" مدیر پرستاری دانشگاه علوم پزشکی همدان و مدرس این سمینار نیز مباحثی تحت عنوان " مدیریت خود، خانواده و جامعه ، اصول، تعاریف و مبانی استعداد و جانشین پروری، مهارت و راهکارهای اجرایی مدیریت استعداد و جانشین پروری، کاربرد مدیریت استعداد و جانشین پروری (بیان تجارب موفق)" به شرکت کنندگان ارائه داد.
لازم به ذکر است، دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی با 22 گروه آموزشی تخصصی و هشت مرکز تحقیقات، تحت نظارت وزارت بهداشت به تعلیم و تربیت بیش از یک هزار و 800 نیروی متخصص در رشته های خاص سه حوزه سلامت ( توانبخشی، رفاه و سلامت اجتماعی، سلامت روانی) همچون " پرستاری " می پردازد، که 60 درصد آنان در مقاطع تحصیلات تکمیلی اشتغال دارند، چرا که دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی در برخی از رشته ها به عنوان تنها برگزارکننده دوره های تحصیلات تکمیلی، و یا نخستین مجری این دوره ها در داخل و خارج از کشور شناخته شده است.
این دانشگاه، تحت نظارت وزارت بهداشت و از طریق دو بیمارستان فوق تخصصی و دو کلینیک تخصصی، انواع خدمات پزشکی – توانبخشی را به بیماران و نیازمندان ارائه می دهد.
انتهای پیام/
تهیه و تنظیم خبر: نعیمی پور