عضو کمیته علمی اولین همایش سلامت اجتماعی:
ضرورت توجه به جنبههای اجتماعی سلامت اجتماعی
عضو کمیته علمی اولین همایش سلامت اجتماعی در دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی، گفت: توجه به جنبههای اجتماعی سلامت اجتماعی در کشور موضوعی اساسی است .
به گزارش خبرنگار وبدای دانشگاه، دکتر مهرداد فرخی عضو کمیته علمی اولین همایش سلامت اجتماعی در اولین همایش سلامت اجتماعی که اول اسفند ماه در دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی برگزار شد گفت : امروزه سازمان بهداشت جهانی علاوه بر سلامت جسمانی، روحی و روانی به موضوع سلامت اجتماعی نیز می پردازد و توجه به جنبههای اجتماعی سلامت اجتماعی نکته مهمی است که در این عرصه حاکمیت نیز محور اصلی است و نقش حاکمیت در جنبههای اجتماعی سلامت اجتماعی حائز اهمیت است.
وی افزود: ابزارها جهت تحقیقات عرصه سلامت اجتماعی و نتایج تحقیقات و شواهد در موضوعات اجتماعی موضوعی حائز اهمیت اما متفاوت با سایر علوم است که مسئولیت متخصصان سلامت اجتماعی را دوچندان میکند.
دکتر فرخی گفت: با توجه به اهمیت سلامت اجتماعی، تولید شواهد علمی و تبیین این شواهد برای سیاستگذاران و تصمیم گیران حائز اهمیت است که امیدواریم با حضور متخصصان و دغدغهمندان حوزه سلامت اجتماعی در اولین همایش سلامت اجتماعی و همچنین برگزاری این همایش در سالهای آتی شاهد نتایج خوبی باشیم .
وی، با اشاره به اعطای مرجعیت سلامت اجتماعی به این دانشگاه و راهاندازی رصدخانه سلامت اجتماعی در دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی افزود: کارها و تحقیقات بزرگی را از سوی رصدخانه سلامت اجتماعی شاهد بودیم و در مسیر فعالیت رصدخانه اجتماعی، فقط به دنبال چاپ مقاله نبودیم و درصددیم خلاصههای سیاستی را در اختیار سازمانهای ذینفع قرار دهیم تا شاهد بهرهمندی جامعه از خدمات علمی این مرکز باشیم.
دکتر فرخی تصریح کرد: در راستای ماموریتهای دانشگاه فعالیتهای گوناگونی را آغاز کرده ایم و شاهد حمایت یک میلیارد تومانی از کلان پروژهها در حوزه سلامت اجتماعی از سوی معاونت تحقیقات و فناوری دانشگاه هستیم که این مهم بیانگر اهمیت موضوع سلامت اجتماعی است.
وی افزود: امیدواریم با توجه به رسالت های اجتماعی این دانشگاه، با برگزاری سالانه همایش سلامت اجتماعی، حضور نخبگان و فرهیختگان و اشتراک تجارب به سیاستگذاران، شاهد توجه این موضوع در حکمرانی نظام سلامت باشیم.
اولین همایش سلامت اجتماعی در سطح ملی و با تولیت دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی؛ اول اسفند ماه ۱۴۰۲ برگزار شد.
گفتنی است، مفهوم پردازی، تعاریف و چیستی سلامت اجتماعی(تاریخچه تعریف سلامت اجتماعی در ایران و دنیا، تشابهات و تمایزات تعریف سلامت اجتماعی با دیگر حیطه ها مانند سلامت روان، بهزیستی اجتماعی و غیره…)، در محور دوم سنجه ها و شاخص های اندازه گیری سلامت اجتماعی(بررسی و نقد سنجه های موجود در ایران و دنیا و رویکردهای نوآورانه در تعریف و تعیین سنجه ها و شاخص ها) و در محور سومحکمرانی، دیده بانی و چالش های حوزه سلامت اجتماعی(وضعیت، سیاست ها و مداخلات حوزه سلامت اجتماعی در ایران و بررسی کارایی و اثربخشی مداخلات سلامت اجتماعی) مورد بحث و بررسی قرار گرفت.