به مناسبت روز جهانی " صدا " ؛
عضو هیات علمی دانشگاه علوم بهزیستی: استعمال دخانیات و قلیان، به تارهای صوتی آسیب می رساند
مدیر گروه آموزشی گفتاردرمانی دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی امروز (سه شنبه) به مناسبت روز جهانی صدا، عدم استعمال دخانیات و قلیان را به همگان توصیه کرد و گفت: استعمال سیگار و قلیان به تارهای صوتی آسیب می رساند.
مدیر گروه آموزشی گفتاردرمانی دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی امروز (سه شنبه) به مناسبت روز جهانی صدا، عدم استعمال دخانیات و قلیان را به همگان توصیه کرد و گفت: استعمال سیگار و قلیان به تارهای صوتی آسیب می رساند.
دکتر" فریبا یادگاری " در گفت وگو با خبرنگار وبدای دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی افزود: تارهای صوتی در حنجره انسان مانند چتری برای تولید صدا و گفتار محسوب می شود و با توجه به اینکه حنجره از بافت مخاطی و عضلات ظریفی تشکیل شده است، مراقبت از آن بویژه در افرادی که بلحاظ شغلی (مانند معلمان و خوانندگان حرفه ای) از این ناحیه بیشتر استفاده می کنند، ضروری است.
وی با تاکید بر اینکه یک سری رفتارهای آسیب رسان، سبب بروز بیماری های مختلف در ناحیه حنجره خواهد شد، گفت: زگیل تارصوتی، تورم و التهاب تارهای صوتی، کمانه شدگی، زخم تماس در تارهای صوتی، از جمله بیماری های ناحیه حنجره و مربوط به تارهای صوتی می شوند که سبب گرفتگی صدا، خشونت و یا کاهش بلندی صدا می شوند.
این عضو هیات علمی دانشگاه افزود: در چنین مواردی نباید با پاک کردن مکرر گلو به تارهای صوتی فشار آورد بلکه با مراجعه به پزشک متخصص گوش و حلق و بینی، ضمن استفاده از تجویز پزشک متخصص، بهداشت این ناحیه را با آرامش و استراحت دادن به حنجره، قرقره آب گرم، پرهیز از مصرف ادویه جات تند و ترشیجات، خودداری از استعمال دخانیات و قلیان، رعایت کرد.
وی در عین حال اظهارداشت: درصورتی که پزشک متخصص لازم بداند، که بیمار از خدمات و مشاوره آسیب شناس گفتار و زبان نیز استفاده کند، او را به گفتاردرمانگر ارجاع می دهد و آسیب شناس گفتار و زبان با بررسی اقدامات پزشکی، نسبت به ارزیابی مشکلات صدا در بیمار، می پردازد و با آموزش تمرینات مربوطه به بیمار و فعالیت های بالینی، تلاش می کند تا سطح صدا به سطح مطلوبی برسد.
این متخصص گفتار و زبان در پاسخ به این سئوال که آلودگی هوا چقدر می تواند در بروز مشکلات برروی صدا تاثیر بگذارد؟ گفت: اولین مشکلات افراد که در معرض آلودگی شدید هوا قرار می گیرند، بصورت سوزش گلو و سرفه بروز می کند که می توانند با عدم تردد در مناطق پرترافیک و آلوده و رعایت نکات بهداشتی ذکرشده مانند قرقره آب گرم، پرهیز از مصرف ادویه جات و ترشیجات، خودداری از استعمال دخانیات و قلیان، به بهبودی حنجره خود کمک کنند.
لازم به ذکر است، دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی با 22 گروه آموزشی و هشت مرکز تحقیقات نسبت به تربیت نیروی متخصص در رشته های تخصصی سه حوزه سلامت (رفاه و سلامت اجتماعی ، سلامت روانی و توانبخشی) همچون " گفتاردرمانی، کاردرمانی، شنوایی شناسی، فیزیوتراپی، مددکاری اجتماعی، مشاوره و روانشناسی بالینی، روانپزشکی، پرستاری توانبخشی، مدیریت رفاه و سلامت اجتماعی، ارتوپدی فنی، ارگونومی، سالمندشناسی، رشد و پرورش کودکان پیش از دبستان، سلامت در حوادث و بلایا و ... " اقدام می کند.
این دانشگاه تحت نظارت وزارت بهداشت و از طریق دو بیمارستان تخصصی توانبخشی رفیده و روانپزشکی رازی و دو مرکز پزشکی – توانبخشی اسماء و نظام مافی و بکارگیری توان علمی و تخصصی اعضای هیات علمی که از متخصصان بنام کشور می باشند، انواع خدمات حیطه فعالیت خود را به بیماران و نیازمندان ارائه می دهد.
انتهای پیام/
تهیه و تنظیم خبر: نعیمی پور