• 1402/02/13 - 13:35
  • - تعداد بازدید: 823
  • - تعداد بازدیدکننده: 275
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه
در کارگاه آموزشی « بهداشت صوت و مراقبت از حنجره » که به مناسبت هفته سلامت برگزار شد:

متخصص گفتاردرمانی: برای حفظ بهداشت صوت و حنجره، از استعمال دخانیات خودداری کنید

دکتر آرزو حسنوند عضو هیات علمی گروه گفتار درمانی دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی در کارگاه آموزشی « بهداشت صوت و مراقبت از حنجره »، گفت: استعمال دخانیات، متهم شماره یک بهداشت صوتی تلقی می شود، چرا که مصرف یا استنشاق دود حتی به صورت دست دوم، موجب خشکی مخاط، رسوب قطران، از دست رفتن کیفیت صدا و ایجاد ضایعات پیش سرطانی می شود.

   دکتر آرزو حسنوند عضو هیات علمی گروه گفتار درمانی دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی در کارگاه آموزشی « بهداشت صوت و مراقبت از حنجره »، گفت: استعمال دخانیات، متهم شماره یک بهداشت صوتی تلقی می شود، چرا که مصرف یا استنشاق دود حتی به صورت دست دوم، موجب خشکی مخاط، رسوب قطران، از دست رفتن کیفیت صدا و ایجاد ضایعات پیش سرطانی می شود.


    به گزارش خبرنگار وبدای دانشگاه، کارگاه آموزشی « بهداشت صوت و مراقبت از حنجره »، امروز (چهارشنبه) به مناسبت هفته سلامت، به همت روابط عمومی دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی و با حضور جمعی از کارکنان، در سالن فارابی دانشگاه برگزار شد.


   دکتر حسنوند به عنوان مدرس این کارگاه، کتاب « آسانترین روش ترک سیگار » با ترجمه دکتر نوذر نیازی را برای مطالعه افراد سیگاری معرفی کرد و افزود: توصیه متخصصان، منع مصرف هرگونه دخانیات و شرب و همچنین بهبود شرایط تهویه محیط اطراف افراد سیگاری است.


    عضو هیات علمی گروه گفتاردرمانی دانشگاه همچنین، مشروبات الکلی را به عنوان متهم شماره دو بهداشت صوتی معرفی کرد و گفت: مصرف مشروبات الکلی، موجب تاثیر و جذب اولیه در بافت اسفنجی فضای بویر و توکر حنجره، خشکی بافتی، پرخونی و التهاب حنجره، مشکلات گوارشی، مسائل روحی و ... می شود‌.


    وی، سطوح مختلف صوت درمانی را شامل مواردی همچون " بهداشت صوتی، صوت درمانی علامتی (رویکرد تسهیل کننده)، درمان دستی و رویکرد التقاطی " ذکر کرد و افزود: بهداشت صوتی، شامل "حذف موارد بد و نادرست استفاده از صدا، بهداشت غذایی، حفظ رطوبت حنجره، رعایت سلامت جسمی و روحی " می شود که برای داشتن یک صدای طبیعی و سالم در عموم مردم به طور عام ، و کاربران حرفه ای صدا به طور خاص، ضروری می باشد.


    دکتر حسنوند تصریح کرد: برای داشتن بهداشت صوتی، در گام اول باید با ردیابی عادت های نادرست، اصلاح سبک زندگی را مد نظر قرار دهیم و در گام دوم با اصلاح تغذیه، بهداشت صوتی را ارتقاء بخشیم.


    وی افزود: جهت بهداشت صوتی، مراقبت های سبک زندگی مطرح می شود، چرا که سبک زندگی، عادات غذایی، میزان ساعات استراحت، تفریح و تمام جنبه های عمومی و خصوصی زندگی کاربران حرفه ای بر این امر تاثیرگذار است .


    این متخصص گفتاردرمانی، به مصرف کافئین ها، به عنوان بخشی از سبک زندگی که موجب خروج آب از بدن و خشکی سیستماتیک و افزایش احتمال آسیب مخاطی می شود، اشاره کرد و گفت: باید مصرف روزانه چای کمرنگ نهایتا دو تا سه لیوان، و مصرف یک لیوان آب به ازای مصرف هر لیوان چای، در نظر گرفته شود.


    دکتر حسنوند با اشاره به انواع مزاج های چهارگانه بدن نیز اظهار داشت: توصیه طب سنتی ایرانی در خصوص مصرف روزانه آب، این است که دریافت رطوبت اضافه باعث ایجاد اخلاط و تشدید برخی بیماری‌ها می‌شود، بنابراین باید تعادل در همه موارد را رعایت کنیم .


    وی در عین حال، عدم تعادل مایعات بدن را تهدیدی برای بهداشت صوتی عنوان کرد و آبرسانی خارجی نظیر « بخور گرم، استنشاق بخور گرم از طریق بینی، به میزان حداکثر روزی سه بار به مدت پنج دقیقه و استفاده از دستگاه بخور در اتاق » را توصیه نمود .


    وی در ادامه، مصرف خودسرانه داروها در مواجهه با بیماری ها را نیز امری نادرست عنوان کرد و افزود: برای درمان آلرژی، سرماخوردگی و ... ، باید مصرف آنتی هیستامین و آنتی بیوتیک ها به روش اصولی صورت گیرد تا شاهد تنظیم تعادل مایعات در زمان مصرف داروها باشیم .


    این استاد و محقق حوزه گفتاردرمانی، مصرف دمنوش های گیاهی را هم طی روند انتقالی و آرام نظیر دمنوش "سیب و به " مورد توجه قرار داد.


    دکتر حسنوند، « بی خوابی، بدخوابی و کم خوابی » را از دیگر عوامل موثر بر بهداشت صوتی ذکر کرد و افزود: اختلالات خواب، روی عملکرد تمام سیستم بدن از جمله چین های صوتی، موثر است.


    وی همچنین، برخی اشتباهات رایج غذایی نظیر « مصرف ماست و دوغ همراه غذاهای گوشتی، جایگزینی سالاد به جای سبزی خوردن همزمان با صرف غذا، همزمانی استفاده از چند نوع غذا، مصرف غذاهای سنگین در وعده ناهار خصوصاً در بهار و تابستان، مصرف غذاهایی با طبع سرد در کنار هم و مصرف مایعات قبل و حین صرف غذا » را زمینه ‌ساز  ریفلاکس معده و مشکلاتی برای بهداشت صوتی دانست.


    شایان ذکر است، کارگاه آموزشی " بهداشت صوت و مراقبت از حنجره "، به شرکت کنندگان خود گواهی پایان دوره اعطاء می کند.


    ضمن آنکه روابط عمومی دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی، به دلیل استقبال گسترده کارکنان دانشگاه از این کارگاه آموزشی و درخواست برگزاری جلسات تکمیلی، نسبت به برنامه ریزی در این زمینه و اطلاع رسانی برنامه های آتی، اقدام خواهد کرد.


 




انتهای پیام/


تهیه و تنظیم خبر: گلرخ - نعیمی پور

  • گروه خبری : اخبار
  • کد خبر : 26095
کلمات کلیدی
عبارت خود را درج و جهت جستجو

تغییر اندازه فونت:

تغییر فاصله بین کلمات:

تغییر فاصله بین خطوط:

تغییر نوع موس:

تغییر نوع موس:

تغییر رنگ ها:

رنگ اصلی:

رنگ دوم:

رنگ سوم: