در اولین وبینار تخصصی " مدیریت سلامت کووید 19 در ایران: چالش ها، راهکارها و درس آموخته ها " مطرح شد؛
متخصصان جهان همچنان بر رعایت راه های « جلوگیری از انتقال ویروس کرونا و پیشگیری از بیماری » تاکید دارند
متخصصان شرکت کننده در اولین وبینار تخصصی " مدیریت سلامت کووید 19 در ایران: چالش ها، راهکارها و درس آموخته ها "، مطرح کردند: با توجه به اینکه هنوز ابعاد ناشناخته ای از ویروس کووید 19 در جهان وجود دارد و داروی مشخصی برای درمان قطعی و واکسنی جهت پیشگیری از ابتلا به بیماری کرونا ساخته نشده است، تاکید تمامی دانشمندان جهان بر رعایت راه های جلوگیری از انتقال ویروس کووید 19 و پیشگیری از بیماری کروناست.
متخصصان شرکت کننده در اولین وبینار تخصصی " مدیریت سلامت کووید 19 در ایران: چالش ها، راهکارها و درس آموخته ها "، مطرح کردند: با توجه به اینکه هنوز ابعاد ناشناخته ای از ویروس کووید 19 در جهان وجود دارد و داروی مشخصی برای درمان قطعی و واکسنی جهت پیشگیری از ابتلا به بیماری کرونا ساخته نشده است، تاکید تمامی دانشمندان جهان بر رعایت راه های جلوگیری از انتقال ویروس کووید 19 و پیشگیری از بیماری کروناست.
به گزارش خبرنگار وبدای دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی، متخصصان و مسئولان بخش های بهداشتی و درمانی وزارت بهداشت که در این وبینار شرکت داشتند، ضمن بیان چالش های نظام سلامت در مقابله با شیوع ویروس کرونا و راهکارهای علمی و عملی برای تحقق این هدف، در نهایت، « پیشگیری از ابتلا » با رعایت سه عامل مهم « استفاده از ماسک، شستشوی مرتب دست ها و حفظ فاصله فیزیکی بین افراد بویژه برای افراد آسیب پذیر و سالمندان » را موثرترین راه های پیشگیری و حفظ سلامتی تمامی جوامع دنیا ذکر کردند که نزد متخصصان و دانشمندان جهان به اثبات رسیده است.
در این وبینار ، دکتر " پیام طبرسی " رئیس بخش عفونی بیمارستان مسیج دانشوری و دکتر " حسین اخوان زنجانی " فوق تخصص بیماری های عفونی و گرمسیری با تشریح " استراتژی های درمانی " ، از داروهای بکار گرفته شده برای درمان بیماری کرونا و نتایج و عوارض هریک از آنها در بیماران مختلف گفتند.
دکتر اخوان زنجانی ، چالش های درمانی به دلیل عدم وجود داروی مشخص برای درمان قطعی بیماری کرونا را در ایران و جهان تشریح کرد و گفت که متاسفانه به همین دلیل، عده ای از مردم به درمان های خانگی رو آوردند و در دام سودجویانی افتادند که به دروغ ، از در اختیار داشتن داروی موثر کرونا سخن گفتند.
وی با تاکید بر اینکه مردم باید به مسئولان نظام سلامت کشورمان اعتماد داشته باشند، افزود: نظام سلامت کشور و تمامی متخصصان و مسئولان بخش های درمانی مرتبا در حال رصد تازه های علمی مربوط به کرونا و داروهای موثری که برای درمان این بیماری در جهان معرفی می شود، هستند، تا بتوانند از آنها برای درمان بیمارانشان استفاده کنند و تاکنون حتی ترکیب چند دارو را برای درمان این بیماری استفاده کردند ولی با توجه به ابعاد ناشناخته ویروس کرونا و رفتار چندگانه این ویروس در بیماران مختلف، تجویز برخی از داروها براساس اجماع جهانی، تغییر می کند و یا در برخی موارد، منجر به حذف دارویی از مجموعه داروهای درمانی این بیماری می شود.
این متخصص عفونی که از ابتدای بحران کرونا، به درمان بیماران کرونایی پرداخته است، استفاده از داروی IVIG (ایمونوگلوبولین وریدی) و پلاسما درمانی را از جمله روش های درمانی ذکر کرد و افزود: استفاده از این روشهای درمانی با پشتیبانی و همکاری سازمان انتقال خون کشور ممکن شده است، اما چون داروی IVIG و پلاسما ، در درمان بیماری های دیگر هم نقش اساسی دارند، تولید و تامین آن ها برای همه بیماران خاص غیرکرونایی و بیماران کرونایی، با مشکلاتی همراه است.
وی ضمن تاکید بر رعایت راه های پیشگیری از ابتلا به کرونا (استفاده از ماسک، شستشوی دست ها و رعایت فاصله فیزیکی ) ، ابراز امیدواری کرد که با مشارکت مردم، اوج گیری شیوع کرونا مهار شود تا با کاهش مبتلایان، امکانات لازم درمانی نیز مطابق با شرایط بیماران بکار گرفته شود.
******
دکتر " غلامرضا معصومی " متخصص طب اورژانس و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران، تجارب بالینی خود را در اختیار شرکت کنندگان در این وبینار گذاشت و اظهارداشت: با تمام تغییراتی که در رفتار ویروس و درگیری آن با اعضای مختلف بدن مشاهده کردیم، همچنان پروتکل تشخیصی – درمانی بیماری کرونا که در اوایل شیوع بیماری از سوی وزارت بهداشت تهیه و ابلاغ شده است، قابلیت اجرا دارد.
وی با اشاره به مطالعاتی که هر روز در کل دنیا روی این بیماری و تغییرات رفتاری ویروس می شود، افزود: آنچه که بیش از هر چیز مورد تاکید همه متخصصان و دانشمندان دنیا قرار گرفته و در تمامی مقالات علمی، مشترک است، « رعایت فاصله گذاری اجتماعی، شستشوی دست ها و استفاده از ماسک » است ، ضمن آنکه نباید در ضدعفونی دست ها و محیط اطراف زیاده روی کرده و با اقدامات بهداشتی بدون دلیل و منطق، زندگی خود را مختل کنیم.
******
دکتر " حسن واعظی " رئیس اداره نظارت بر اورژانس بیمارستانی وزارت بهداشت نیز در این وبینار، مشخصات و استانداردهای اتاق تریاژ در اورژانس های کشور، ملزومات و دستورالعمل های مربوط به این بخش را توضیح داد.
وی، نقش روش صحیح معاینه، مشاوره پزشکی و موازین کنترل عفونت در بدو ورود بیماران به اورژانس را حائز اهمیت دانست.
دکتر واعظی همچنین اهم اقدامات معاونت درمان وزارت بهداشت در ماه های گذشته و برنامه های آتی اورژانس بیمارستانی در کشور را تشریح کرد.
******
دکتر " شکوفه احمدی " عضو هیات علمی دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی نیز در این نشست علمی، به بیان چالش هایی که شیوع ویروس کرونا در میان جمعیت سالمندان ایجاد کرده است، پرداخت.
وی اطلاعات خود را با تاکید بر منابع سازمان جهانی بهداشت، ارائه داد و گفت: افراد با سن بالای 60 سال، سالمند شناخته می شوند و جمعیت سالمندان در تمامی کشورهای دنیا، یکی از جمعیت های تاثیر گرفته از بحران شیوع ویروس کروناست.
وی آمار سالمندان مبتلا به کرونا در کشور امریکا و کشورهای اروپایی را بیشتر از آمار سالمندان مبتلا در ایران ذکر کرد و افزود: دستورالعمل اجرایی مربوط به این بیماری در همان ابتدای دوره شیوع کرونا در ایران ، به مراکز نگهداری و آسایشگاه های سالمندان ابلاغ شد و ضمن رعایت اصول بهداشتی در مراکز، اگر امکان نگهداری سالمند در خانواده بود، نسبت به انتقال سالمند به خانه اقدام شد.
دکتر احمدی ، پشتیبانی خانواده های ایرانی از سالمندانشان را از دیگر ویژگی های ایران نسبت به دیگر کشورها و کاهش آمار مبتلایان سالمند در ایران ذکر کرد، و گفت: تهیه و انتشار بهترین دستورالعمل پیشگیری و کنترل ویروس کووید 19 در جمعیت سالمندان با کمک سازمان بهزیستی و چند ارگان دیگر نیز در این زمینه بسیار راهگشا بود.
وی تاکید کرد: در عین حال ، باید به جامعه آگاهی داده شود تا فقط سالمندان را در معرض خطر ابتلا تلقی نکنند و با نگهداری طولانی مدت آنان در قرنطینه، سبب افزایش استرس و مرگ و میر بیشتر در میان آنان نشوند، و چه بسا که جمعی از این قشر، هنوز دارای جایگاه اجتماعی هستند و فعالیت آنان در اجتماع برای خودشان و جامعه مفید خواهد بود.
وی در پایان سخنانش، مجددا بر رعایت اصول بهداشتی و پیشگیری از بیماری کرونا در میان سالمندان همانند دیگر افراد جامعه تاکید کرد و استفاده از ماسک در اماکن عمومی، شستشوی دست ها و فاصله فیزیکی با دیگر افراد را برای پیشگیری از بیماری کرونا لازم دانست.
گفتنی است؛ اولین وبینار تخصصی « مدیریت سلامت کووید 19 » به همت گروه و مرکز تحقیقات سلامت در حوادث و بلایا دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی و با شرکت دو تن از مسئولان وزارت بهداشت و چند تن از اعضای هیات علمی دانشگاه های علوم پزشکی ایران و شهید بهشتی و دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی، در این دانشگاه برگزار شد.
« بررسی اجمالی مدیریت سلامت کووید 19 در ایران، دستاوردهای حوزه بیماری ها، بهداشت محیط، بهداشت روان، استراتژی های درمانی، اورژانس بیمارستانی، تجارب بالینی، مسایل سالمندان » عناوین مباحث ارائه شده توسط اساتید، متخصصان و مسئولان در این وبینار یک روزه بود.
انتهای پیام/
تهیه و تنظیم خبر: نعیمی پور