• 1400/02/09 - 16:30
  • - تعداد بازدید: 2680
  • - تعداد بازدیدکننده: 88
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
عضو هیات علمی دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی در سالروز "روانشناس و مشاور" (9 اردیبهشت ماه):

متخصصان حوزه روانشناسی و مشاوره باید تسلط کافی به فرهنگ ایرانی داشته باشند

دکتر سید جلال یونسی عضو هیات علمی گروه آموزشی مشاوره دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی ضمن تبریک فرارسیدن سالروز روانشناس و مشاور گفت: متخصصان این حوزه برای داشتن کارآیی مطلوب در جامعه، باید تسلط کافی به فرهنگ ایرانی داشته باشند.

   دکتر سید جلال یونسی عضو هیات علمی گروه آموزشی مشاوره دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی ضمن تبریک فرارسیدن سالروز روانشناس و مشاور گفت: متخصصان این حوزه برای داشتن کارآیی مطلوب در جامعه، باید تسلط کافی به فرهنگ ایرانی داشته باشند.


   دکتر یونسی در گفت و گو با خبرنگار وبدای دانشگاه افزود: همه ما می‌دانیم این رشته‌ها از فرهنگ غرب نشات گرفته‌ است، اما برای کاربردی کردن مباحث باید آنها را با فرهنگ‌، ارزش‌ها و باورهای جامعه ایرانی تطبیق دهیم. 


مشکلات مربوط به بیکاری‌ها و دورکاری‌ها، باعث بروز مشکلات روانشناختی بین زوجین شده است


   دکتر یونسی با اشاره به شرایط کنونی جامعه و تاثیرات منفی کووید 19 بر مشکلات روانشناختی مردم ، گفت: مشکلات مربوط به بیکاری‌ها و دورکاری‌ها که در دوران کرونا پیش آمده، باعث بروز مشکلات روانشناختی بین زوجین شده است، زیرا زن و شوهرها ساعت‌های طولانی در خانه در کنار یکدیگر هستند و وقت‌های زاید باعث ایجاد افکار زاید شده‌ و افکار زاید موجب ایرادگیری و عیب‌جویی بین زوجین می شود.


   وی افزود: خانه نشینی و بیکاری ناشی از شیوع کرونا، مشکلات بین زن و شوهرها را افزایش داده است، به طوری که طی تحقیقات انجام شده، تعداد مراجعه‌ خانواده‌های آمریکای در دوران کرونا به مشاوران و روانشناسان 8.5 برابر نسبت به پیش از دوران کرونا شده است.


   یونسی کاهش تعاملات اجتماعی و از دست دادن عزیزان را از دیگر تاثیرات منفی شیوع ویروس کرونا برشمرد و همچنین با اشاره به اضطراب‌های مربوط به آینده شغلی، آینده جامعه و اینکه جامعه چگونه با مشکلات مقابله می‌کند، آن‌ها را جزو اضطراب‌های اجتماعی دانست که باعث ایجاد دلهره، اضطراب، افسردگی و وحشت از آینده در افراد می‌شوند.


وجود درجه‌ای از نگرانی در مقابل ویروس کووید 19 تاثیر مثبت داشته و باعث هوشیاری فرد در مقابله با این ویروس می‌شود


   استاد دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی برای جلوگیری از تاثیرات منفی کرونا بر زندگی مردم توصیه می‌کند، مردم شرایط موجود را بپذیرند و خود را با این شرایط سازگار کنند. وی با بیان این نکته افزود، طبق تحقیقات صورت گرفته مردم ما از مرحله انکار عبور کرده و این موضوع را پذیرفته‌اند و اکنون نوبت سازگاری است که در این مرحله با سازگار کردن برنامه زندگی خود با شرایط موجود، میزان اضطراب و افسردگی کاهش یافته و کنترل می‌شود.  


   وی با تشریح مرحله سازگاری گفت: در مرحله سازگاری ضمن اینکه ما تلاش می‌کنیم زندگی خود را با شرایط موجود تطبیق دهیم ، حتما باید درجه‌ای از نگرانی را داشته باشیم، زیرا وجود مقداری از نگرانی باعث تاثیرات مثبت و هوشیاری بیشتر افراد می‌شود.


   دکتر یونسی افزود: برای مثال با مقایسه میزان آمار تلفات اتوبان قم و چاده چالوس متوجه می‌شویم، میزان تصادفات و مرگ و میر اتوبان قم بیشتر از جاده پر پیچ و خمی مانند جاده چالوس است، زیرا رانندگان در اتوبان قم احساس آسودگی کامل می‌کنند و هیچ درجه‌ای از نگرانی را ندارند، بنابراین به صورت هوشیار عمل نمی‌کنند، اما در جاده چالوس، چون افراد درجه‌ای از نگرانی را دارند، هوشیارتر عمل می‌کنند، در نتیجه مشاهده می‌کنیم میزان تصادفات در این جاده کمتر است. بنابراین وجود درجه‌ای از نگرانی در مقابل ویروس کووید 19 نیز موثر بوده و باعث هوشیاری فرد در مقابله با این ویروس می‌شود.


  عضو هیات علمی گروه آموزشی مشاوره در پایان این گفت وگو و در پاسخ به سئوالی در خصوص توسعه رشته مشاوره، از مسئولان فرهنگی، آموزشی و ذیربط برای کاربردی کردن و ارتقای کیفیت این رشته‌ را درخواست کرد و گفت: ارتقای کیفیت رشته مهمتر از افزایش تعداد فارغ التحصیلان آن است و چه بهتر که تنها دانشگاه‌های زیر مجموعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در اینگونه رشته‌ها دانشجو بپذیرند، زیرا در این دانشگاه‌ها بر خلاف سایر دانشگاه‌ها، به کاربردی بودن دروس، برگزاری دوره های کارورزی و اجرای تکنیک‌ها توسط دانشجویان بیشتر دقت می‌شود و کیفیت آموزش دانشجویان بالاتر است.


انتهای پیام/


تهیه و تنظیم خبر: شاهی – نعیمی پور

  • گروه خبری : اخبار
  • کد خبر : 19030
کلمات کلیدی
عبارت خود را درج و جهت جستجو

تغییر اندازه فونت:

تغییر فاصله بین کلمات:

تغییر فاصله بین خطوط:

تغییر نوع موس:

تغییر نوع موس:

تغییر رنگ ها:

رنگ اصلی:

رنگ دوم:

رنگ سوم: