• 1397/10/06 - 18:18
  • - تعداد بازدید: 6557
  • - تعداد بازدیدکننده: 103
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه
در نوزدهمین سمینار فیزیوتراپی تخصصی ستون فقرات مطرح شد؛

محقق برجسته کشور: وجود حداقل یک بخش توانبخشی در تمامی بیمارستان های جنرال کشور، ضروری است

دکتر" وفا رحیمی موقر" جراح مغزو اعصاب، عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران و معاون پژوهشی مرکز تحقیقات تروما و جراحی سینا، در نوزدهمین سمینار فیزیوتراپی تخصصی ستون فقرات، اعلام کرد: وجود حداقل یک بخش توانبخشی در تمامی بیمارستان های جنرال کشور، ضروری است.


    دکتر" وفا رحیمی موقر" جراح مغزو اعصاب، عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران و معاون پژوهشی مرکز تحقیقات تروما و جراحی سینا، در نوزدهمین سمینار فیزیوتراپی تخصصی ستون فقرات، اعلام کرد: وجود حداقل یک بخش توانبخشی در تمامی بیمارستان های جنرال کشور، ضروری است.


    به گزارش خبرنگار وبدای دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی، دکتررحیمی موقر با اشاره به اینکه ما می توانیم از شواهد موفق جهان استفاده کنیم، افزود:  سالهاست که در دیگر کشورهای دنیا، حداقل یک بخش توانبخشی در بیمارستان های بزرگ و جنرال دایر کرده اند تا بیمار پس از انجام جراحی و برای دستیابی به نتیجه مطلوب در درمان، مستقیما به بخش توانبخشی همان بیمارستان منتقل شود و خدمات توانبخشی بمدت دو یا سه ماه، بتواند به بازگشت وی به زندگی عادی و استقلال در انجام امور شخصی بیمار، کمک کند.


    این متخصص و محقق برجسته کشور تصریح کرد: یک بیمار با ضایعه نخاعی، پس از جراحی، نیاز به انواع خدمات متخصصان و کارشناسان حداقل 14 رشته پزشکی و توانبخشی دارد تا بتواند به استقلال پیش از بیماری رسیده و به زندگی عادی برگردد، درصورتی که در ایران بدلیل عدم وجود بخش بستری توانبخشی در بیمارستان ها، بیمار پس از جراحی و دریافت خدمات پزشکی مربوط به آن، ترخیص شده و به خانه برمی گردد و از آن به بعد، او و خانواده درگیر مسایل کم توانی ناشی از بیماری هستند و چه بسا که به دلیل بعد مسافت، نتواند از خدمات توانبخشی استفاده کند و کم توانی، سبب وابستگی بیمار به اطرافیان و خانه نشینی او شود و تبعات این شرایط به مراتب علاوه بر مشکلات اقتصادی، سلامت روانی و اجتماعی فرد بیمار را به خطر می اندازد.


    وی به وجود بیمارستان توانبخشی رفیده در تهران و امکانات بسیار ارزشمند آن اشاره کرد و افزود: 80 تخت توانبخشی این بیمارستان پاسخگوی نیاز بیماران و نیازمندان در سراسر کشور و حتی استان تهران نیست، درصورتی که اگر در تمامی هزار بیمارستان سراسر کشور، یک بخش بستری برای خدمات توانبخشی دایر شود، تمامی بیماران در دورافتاده ترین نقاط کشور می توانند از خدمات توانبخشی استفاده کنند و در انجام امور شخصی و فعالیت اجتماعی به استقلال برسند.


   دکتر رحیمی موقر با توجه به سخنرانی خود تحت عنوان " معرفی ثبت ملی شکستگی ستون فقرات و آسیب های نخاعی " در نوزدهمین سمینار فیزیوتراپی تخصصی ستون فقرات ، به اجرای این طرح تحقیقاتی از سوی معاونت تحقیقات وزارت بهداشت اشاره کرد و گفت: طرح تحقیقاتی " ثبت ملی شکستگی ستون فقرات و آسیب های نخاعی " از سه سال پیش، ابتدا در سه مرکز و هم اکنون در 9 مرکز تحقیقاتی در هشت شهر کشور درحال اجراست.


    وی افزود:  این طرح با هدف بررسی کیفیت مراقبت ها در سیستم نظام درمانی کشور و مقایسه خدمات بیمارستان ها در داخل کشور با یکدیگر و همچنین با بیمارستان های خارج از کشور، اجرا می شود.


    وی که مجری این طرح پژوهشی در کشور است، اظهارداشت: این طرح از طریق نرم افزار هوشمندی بعنوان زیرساخت این برنامه اجرا می شود و با توجه به ارتباط این سیستم با سامانه پرونده الکترونیک افراد،  توانسته ایم طرح های متعددی را با استفاده از اطلاعات ثبت شده پیاده کنیم و علاوه بر کیفیت مراقبت ها، در پی آن هستیم که وضعیت بیماران را تا آخر عمرشان مورد بررسی و پیگیری مستمر قرار بدهیم.


   وی افزود: هم اکنون 60 ثبت اعم از سکته قلبی، بیماریهای ریوی، ضایعه نخاعی، آسیب های مختلف بر روی اندام ها و... برای هر فرد انجام می شود و این اطلاعات علاوه بر اینکه به درمان بیمار در طول زندگی او کمک می کند، در سیاستگذاری ها و برنامه ریزی های کشور حائز اهمیت است.


   این جراح مغزو اعصاب در پایان سخنان خود، مجددا تاکید کرد که با بررسی وضعیت بیماران بویژه مبتلایان به ضایعه نخاعی که حداقل با پنج آسیب حرکتی، حسی، ادراری، مدفوعی و جنسی روبه رو می باشند، ارائه خدمات توانبخشی بلافاصله پس از جراحی، برای فرد در زندگی شخصی ، و آینده شغلی ، اجتماعی و اقتصادی او بسیار موثر است و استفاده از تجربه کشورهای دیگر برای تاسیس حداقل یک بخش بستری توانبخشی در بیمارستان های بزرگ و جنرال، می تواند به سلامت جامعه کمک کند.


    لازم به ذکر است؛ نوزدهمین سمینار فیزیوتراپی تخصصی ستون فقرات با ارائه هفت پنل و ۱۳۰ مقاله علمی ( ۵۰ سخنرانی و ارائه ۸۰ پوستر ) طی دو روز گذشته و پنج کارگاه تخصصی- آموزشی که تا روز شنبه (8 دی ماه)  ادامه دارد، در دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی برگزار شد.


    همزمان با برگزاری این سمینار، 15 شرکت نیز تجهیزات و محصولات مرتبط با  فیزیوتراپی و  انتشارات این حوزه را در نمایشگاه جانبی سمینار  در معرض دید شرکت کنندگان قرار دادند.


انتهای پیام/


تهیه و تنظیم خبر: نعیمی پور

  • گروه خبری : اخبار
  • کد خبر : 13391
کلمات کلیدی
عبارت خود را درج و جهت جستجو

تغییر اندازه فونت:

تغییر فاصله بین کلمات:

تغییر فاصله بین خطوط:

تغییر نوع موس:

تغییر نوع موس:

تغییر رنگ ها:

رنگ اصلی:

رنگ دوم:

رنگ سوم: