• 1397/03/09 - 13:34
  • - تعداد بازدید: 4164
  • - تعداد بازدیدکننده: 68
  • زمان مطالعه : 5 دقیقه
به گزارش پایگاه خبری و اطلاع رسانی روابط عمومی ؛

مدیر کل سازمان های مردم نهاد سلامت وزارت بهداشت : برای گسترش خدمات توانبخشی در جامعه باید مردم مشارکت داشته باشند

مدیر کل سازمان های مردم نهاد سلامت وزارت بهداشت در نشست علمی و اجرایی " شناسایی، آموزش و توانمندسازی افراد دارای اختلال اتیسم "که در دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی برگزار شد، گفت : سند ملی در مورد اتیسم تدوین شده و این کار باید بصورت پروژه کشوری برای بخش توانبخشی انجام شود و برای گسترش این خدمات در جامعه ، مردم مشارکت داشته باشند.


   مدیر کل سازمان­های مردم نهاد سلامت وزارت بهداشت در نشست علمی و اجرایی " شناسایی، آموزش و توانمندسازی افراد دارای اختلال اتیسم "که در دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی برگزار شد، گفت : سند ملی در مورد اتیسم تدوین شده و این کار باید بصورت پروژه کشوری برای بخش توانبخشی انجام شود و برای گسترش این خدمات در جامعه ، مردم مشارکت داشته باشند.


    به گزارش خبرنگار وبدای دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی ، دکتر " مصطفی جمالی " افزود: هنوز بسیاری از معلولان از جمله افراد دارای اختلال اتیسم ، در روستا ها و حتی شهرها ، شناسایی نشدند و باید با کمک تشکل های مردم نهاد و انجمن های حمایتی بیماران ، این کار انجام شود .


    وی به تشکیل شبکه ملی سمن های توانبخشی کشور اشاره کرد و افزود: این شبکه می تواند یک محور از برنامه گسترش توانبخشی در جامعه را هدایت کند چرا که معتقدیم ، مردم خودشان می توانند کارهای سازمان یافته را پیگیری کنند.


   دکتر جمالی همچنین با اشاره به مشکل کمبود نیروی متخصص و کارشناسان توانبخشی در مناطق محروم و دور دست ، اظهار کرد: با کمک دانشگاه و شبکه ملی سمن های توانبخشی کشور می توان نسبت به برگزاری دوره های آموزشی کوتاه مدت برای نیروهای شناخته شده و تامین نیرو جهت مناطق دور دست اقدام کنیم.


   وی به طراحی یک مرکز جامع توانبخشی در ایرانشهر اشاره کرد و افزود: در آن منطقه سرای سمن ها را طراحی کردیم و سمن ها شناسایی و پروژه هایی را تعریف و پیشنهاد دادند و با بودجه ای که وزارت بهداشت و خیران سلامت منطقه در اختیارشان می گذارند نسبت به شناسایی افراد کم توان ، آموزش و توانمندسازی آنان اقدام می کنند.


******


   در ادامه ، دکتر " شیدا مهنام " مدیر گروه علوم اجتماعی و انسانی کمیسیون ملی یونسکو در ایران طی سخنانی،  آمادگی یونسکو برای جلب مشارکت های مردمی را اعلام کرد و گفت : در پیشبرد این برنامه ، بحث تعاملات اجتماعی مطرح است و برند یونسکو برای تشویق و ترغیب مردمی جهت مشارکت و گسترش آگاهی بخشی در جامعه ، کمک می کند.


   وی افزود: با ارائه گزارش اقداماتی که در بخش ارائه خدمات توانبخشی به کم توانان در ایران انجام شده ، می توانیم حمایت مالی مقر یونسکو را نسبت به اجرای برنامه های مشابه جلب کنیم ضمن آنکه کارآفرینی برای جوانان را از طریق شهرداری داشته باشیم .


    وی در مورد چگونگی ورود تکنولوژی های نوین در اقدامات مربوط به اتیسم نیز گفت : یونسکو می تواند در اعتباربخشی این بخش نیز کمک کند.


******


   مهندس " مهدی امیری " معاون اداره کل سلامت شهرداری تهران موارد همکاری را برشمرد و بر توانمندسازی خانواده ها که محور برنامه توانبخشی مبتنی بر جامعه است ، تاکید کرد.


   وی با اشاره به اینکه بخش سلامت شهرداری تهران ، تسهیل گر اجتماعی است ، تصریح کرد: امکانات شهرداری همانند دو بال ( علمی و اجتماعی ) در این برنامه عمل خواهد کرد ، بگونه ای که در بستر اجتماعی ، آموزش مردم را در جهت اجرای برنامه و همچنین پیشگیری از کم توانی ها انجام می دهد اما متاسفانه انگیزه لازم برای آموزش در جامعه کم است که  سازمان های مردم نهاد می توانند در زمینه آسیب شناسی این موضوع، کمک کنند.


    امیری تاکید کرد ، نگاه شهرداری ، خدمت به عموم جامعه است و افراد دارای اتیسم نیز مانند عموم مردم باید از خدمات شهرداری بهره مند شوند و این با همگرایی بین افراد و نهادهایی که در این موضوع فعالیت می کنند ، امکانپذیر است .


   معاون اداره کل سلامت شهرداری تهران در پایان سخنانش آمادگی شهرداری برای برگزاری یک جشنواره فرهنگی – هنری با همکاری یونسکو در جهت جلب مشارکت های مردمی برای حمایت های هر چه بیشتر به کم توانان را اعلام کرد.


******


   در ادامه این نشست ، نمایندگان انجمن های گفتاردرمانی و کاردرمانی ، آمادگی این انجمن ها برای تربیت افراد بشکل تخصصی و اعزام داوطلبان برای آموزش خانواده ها و تهیه کتابچه های آموزشی ویژه اتیسم را اعلام کردند.


   همچنین با توجه به ضرورت پایداری و دائمی بودن این همکاری ، پیشنهاد کردند که سازمان ها و نهادهای دولتی نسبت به استخدام نیروهای متخصص بویژه کارشناسان بومی برای این بخش اقدام کنند.


 ******


    دکتر "فرهنگ دوست " نماینده کمیته علمی انجمن اتیسم بر داشتن پروتکل های فرهنگی و درمانی در ارتباط با افراد مبتلا به اتیسم ، شبکه سازی و توزیع یکسان و عادلانه منابع و حمایت های بیمه ای در میان بیماران و تغییر ساختارهای سازمان ها و نهادهای خدماتی در سطح جامعه با توجه به نیاز افراد دارای اتیسم ، تاکید کرد.


    دکتر کیان نماینده بنیاد بیماری های خاص نیز آمادگی بنیاد برای پیگیری نیازهای بیماران اتیسم از دستگاه های دولتی و مجلس شورای اسلامی ، مشارکت در برگزاری همایشی در این خصوص ، تهیه بسته های آموزشی برای کودکان اتیسم و دیگر افراد با نیازهای ویژه و تهیه اپلیکیشن جهت دریافت اطلاعات مربوط را اعلام کرد ، ضمن آنکه اطلاع رسانی و آگاه سازی جامعه نسبت به پذیرش این افراد ، رفع کمبود کارشناسان توانبخشی برای آموزش و خدمات رسانی به این قشر و مجوزهای استخدام کارشناسان توانبخشی بویژه برای مناطق محروم را پیشنهاد داد.


******


   دکتر " گیتا موللی " عضو هیات علمی دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی به نمایندگی از گروه آموزشی روانشناسی و کودکان استثنایی این دانشگاه ، آمادگی گروه را برای هدایت دانشجویان به فیلد این حوزه اعلام کرد و گفت: هر سال پایان نامه های بسیاری توسط دانشجویان تحصیلات تکمیلی تهیه می شود که می توان آنان را به این سمت و سو هدایت کرد و از نتایج پژوهش های آنان استفاده کرد.


   وی افزود: اگر فیلدهای تحت پوشش سازمان بهزیستی و شهرداری تهران  امکان حضور دانشجویان را فراهم کنند می توان تحقیقات آنان را به سمت رفع نیاز های علمی و اجرایی جامعه هدایت کرد.


   وی همچنین بعنوان مدیر انتشارات دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی ، گفت : اگر راهنماهایی که مورد نیاز خانواده ها در این بخش است آماده شود ، انتشارات دانشگاه در زمینه چاپ و نشر آنها همکاری خواهد کرد.


   در ادامه نیز دکتر "حقگو " و دکتر "سلیمانی" اعضای هیات علمی دانشگاه علوم بهزیستی نیز ، به نمایندگی از گروه کاردرمانی و مرکز تحقیقات اعصاب اطفال دانشگاه پیشنهاد های خود همچون " ایجاد سیستم لازم برای تشخیص زودهنگام اتیسم در نوزادان و پس از زایمان ، حمایت از پروژه های پیشنهادی ، تامین اعتبار برای فعالیت های پژوهشی در این زمینه ، تدوین برنامه های کوتاه ، میان و بلندمدت جهت تشخیص ، آموزش و توانمندسازی افراد با اختلال اتیسم " را مطرح کردند.


انتهای پیام /


تهیه و تنظیم خبر: نعیمی پور


 

  • گروه خبری : اخبار
  • کد خبر : 11981
کلمات کلیدی
عبارت خود را درج و جهت جستجو

تغییر اندازه فونت:

تغییر فاصله بین کلمات:

تغییر فاصله بین خطوط:

تغییر نوع موس:

تغییر نوع موس:

تغییر رنگ ها:

رنگ اصلی:

رنگ دوم:

رنگ سوم: