• 1397/10/13 - 16:50
  • - تعداد بازدید: 6189
  • - تعداد بازدیدکننده: 73
  • زمان مطالعه : 7 دقیقه
به گزارش پایگاه خبری و اطلاع رسانی روابط عمومی ؛

مسئول دفتر پیشگیری از آسیب های اجتماعی سازمان بهزیستی: تشکیل دبیرخانه سامانه رصد آسیب های اجتماعی در کشور ضروری است

مسئول دفتر پیشگیری از آسیب های اجتماعی معاونت پیشگیری سازمان بهزیستی کشور در نشست تخصصی " پیشگیری از آسیب های اجتماعی: ترجمان سراج (سامانه رصد آسیب های اجتماعی) به مداخله "، بر ضرورت تشکیل دبیرخانه سامانه رصد آسیب های اجتماعی در کشور تاکید کرد.


   مسئول دفتر پیشگیری از آسیب های اجتماعی معاونت پیشگیری سازمان بهزیستی کشور در نشست تخصصی " پیشگیری از آسیب های اجتماعی: ترجمان سراج (سامانه رصد آسیب های اجتماعی) به مداخله "، بر ضرورت تشکیل دبیرخانه سامانه رصد آسیب های اجتماعی در کشور تاکید کرد.


   به گزارش خبرنگار وبدای دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی، نشست تخصصی " پیشگیری از آسیب های اجتماعی: ترجمان سراج (سامانه رصد آسیب های اجتماعی) به مداخله "، به همت واحد ترجمان دانش دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی، با همکاری معاونت پیشگیری از آسیب های اجتماعی سازمان بهزیستی و با حضور متخصصان، صاحبنظران و مسئولان حوزه رفاه و سلامت اجتماعی در دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی برگزار شد.


   دکتر" بهمن صدیق " مسئول دفتر پیشگیری از آسیب های اجتماعی معاونت پیشگیری سازمان بهزیستی کشور با اشاره به طرح ملی " رصد آسیب های اجتماعی در کشور" که توسط  گروه آموزشی مدیریت رفاه اجتماعی دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی و با همکاری دفتر پیشگیری از آسیب های اجتماعی سازمان بهزیستی اجرا شده است، گفت که اجرای این طرح پژوهشی کار بزرگ تیمی و ارزشمندی بود و تداوم آن، یک مقوله جدی و اجتناب ناپذیر است.


    وی افزود: تشکیل دبیرخانه سامانه رصد آسیب های اجتماعی در کشور با مشارکت تمامی نهادهای مرتبط برای دستیابی به اهداف این بخش، یک ضرورت انکارناپذیر است، ضمن آنکه برای رفع مشکلات، باید از الگوهای دیگر نیز استفاده کنیم و اطلاعات بدست آمده تبدیل به برنامه بشوند  تا پاسخ مناسب به نیازهای جامعه بدهد.


   دکتر صدیق اظهارداشت: سازمان بهزیستی این آمادگی را دارد که برای اقدامات آتی مشارکت کند، منابع و سازمان های مردم نهاد (NGO) را به خدمت بگیرد، چون معتقدیم به تنهایی نمی توان به نتیجه مطلوب رسید.


******


عضو هیات علمی دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران: تعیین استانداردهای سلامت اجتماعی به تحلیل آسیب ها کمک می کند


   دکتر" یونس نوربخش " عضو هیات علمی دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران ، در این نشست ضمن تشکر از دست اندرکاران اجرای طرح ملی رصد آسیب های اجتماعی کشور، گفت: تعیین استانداردهای سلامت اجتماعی، می تواند به تحلیل وضعیت آسیب های اجتماعی کمک کند و یک میزانی برای سنجش این آسیب ها در کشور باشد.


   وی همچنین توجه به عوامل تعیین کننده آسیب های اجتماعی را لازم دانست و افزود: باید به آنچه که سبب فعال تر شدن جامعه می شود، توجه کرد چرا که می تواند در پیشگیری از آسیب های اجتماعی تاثیرگذار باشد.


******


نایب رئیس انجمن روانپزشکی ایران: اجرای پژوهش کیفی در زمینه آسیب های اجتماعی در ادامه اجرای طرح ملی رصد آسیب ها، لازم است


    دکتر" محمدتقی یاسمی " روانپزشک، استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی،عضو فرهنگستان علوم پزشکی و نایب رئیس انجمن روانپزشکی ایران، نتایج اجرای طرح ملی رصد آسیب های اجتماعی را براساس تفکیک سنی و جنسی ، حائز اهمیت خواند و اجرای پژوهش کیفی در ادامه طرح ملی را لازم دانست.


    وی با تاکید بر اینکه مسایل اجتماعی، بسیار پیچیده هستند، از محققان دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی خواست تا امید اجتماعی و اعتماد اجتماعی را اندازه گیری کنند و رابطه آن با تعیین کننده ها در طرح ملی رصد آسیب های اجتماعی را مشخص کنند.


   دکتر یاسمی افزود: اجرای پژوهش کیفی در این زمینه  به تحلیل های دقیق تر کمک می کند.


******


مدیر گروه آموزشی مددکاری اجتماعی دانشگاه علامه طباطبایی: تحقیق در حوزه آسیب های اجتماعی با مشکل روبه روست


    پرفسور " محمد زاهدی اصل " مدیر گروه آموزشی مددکاری اجتماعی دانشگاه علامه طباطبایی نیزدر این نشست گفت: تحقیق در حوزه آسیب های اجتماعی با مشکل روبه روست، چرا که در نظرسنجی اینگونه تحقیقات، اعتمادسازی نشده است تا افراد پاسخ صحیح را به محقق بدهند.


    وی افزود:  تحقیق کیفی، به کاهش مشکلات در اینگونه تحقیقات کمک می کند، مثلا " بی اخلاقی " زمینه ساز آسیب های اجتماعی است و باید عوامل زمینه ساز بی اخلاقی در جامعه را پیدا کرد.


    وی همچنین اجرای برنامه کاهش 25 درصدی آسیب های اجتماعی در برنامه ششم توسعه کشور را امکانپذیر ندانست و گفت: آسیب های اجتماعی مانند " طلاق " ، پیچیده هستند و چگونه سازمان بهزیستی به تنهایی می تواند به این آسیب ها ورود کرده و در کاهش آن اقدام کند.


******


رئیس مرکز توسعه پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی: باید سیاستگذاران برمصادیق آسیب های اجتماعی به توافق برسند


    دکتر"مجید رضازاده " رئیس مرکز توسعه پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی کشور در این نشست با ارائه نظر خود گفت: باید سیاستگذاران و برنامه ریزان بر مصادیق و متغیرهای آسیب های اجتماعی به توافق و اجماع برسند و مشخص کنند که چه چیزی و چه رفتاری، آسیب اجتماعی تلقی می شود.


   وی افزود: شاید در بحث آکادمیک، یک رفتار آسیب تلقی شود ولی در مباحث دیگر اینگونه نیست . شاید مسئولی، رفتاری را آسیب اجتماعی ببیند اما در میان مردم، اینگونه نیست. و یا اینکه، همه در مورد رفتارهایی مانند " اعتیاد "، توافق داشته و این مشکل را آسیب اجتماعی تلقی کنند، اما روی علل آن به اجماع و توافق نمی رسند. بنابراین مشخص کردن رفتارهایی که از نظر همه، آسیب اجتماعی تلقی می شوند، بسیار حائز اهمیت است.


******


استاد دانشگاه: نتایج طرح ملی " رصد آسیب های اجتماعی " باید منتشر شود تا مسئولان و مردم در کاهش آن مشارکت کنند


   مهندس " عباس عبدی " جامعه شناس و استاد دانشگاه، با اشاره به اجرای طرح ملی " رصد آسیب های اجتماعی " ، گفت: این تحقیق باید سازمان داشته باشد و مهمتر اینکه باید منتشر شود، چرا که درک اجتماعی، نیازمند انتشار است .


    وی افزود: در تحلیل ثانویه داده های این تحقیق، می توان نتایج نهایی را بدست آورد.


******


صاحبنظرحوزه مددکاری اجتماعی: آسیب های اجتماعی در داخل کشور، بخشی از پروسه جهانی است


    دکتر" حسین فکرآزاد " استاد بازنشسته حوزه مددکاری اجتماعی دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی و صاحبنظر این حوزه، گفت: آسیب های اجتماعی در داخل کشور، بخشی از پروسه جهانی است.


    وی افزود: تا زمانی که تغییرات اجتماعی دنیا را بپذیریم، بهتر می توانیم تغییرات اجتماعی در داخل کشور را بپذیریم اما باید این پروسه را باور داشته باشیم.


******


عضو هیات علمی دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی: باید چگونگی علل بروز آسیب ها نیز مورد مطالعه قرار بگیرد


    دکتر" محمدی " عضو هیات علمی دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی نیز ضمن تشکر از دست اندرکاران اجرای طرح ملی " رصد آسیب های اجتماعی " که از بالاترین استانداردها بلحاظ پژوهشی استفاده شده است، گفت: چه بهتر که تحلیل داده ها نیز صورت بگیرد.


   وی پیشنهاد کرد که بخشی از مطالعه روی تفسیر چرایی آسیب های اجتماعی و علل بروز آن ها انجام شود.


******


پژوهشگر اموراجتماعی وزارت کشور: سازو کار برای همکاری مستمر سازمان های مرتبط با آسیب های اجتماعی، تدوین شود


   " صدیق " پژوهشگر اموراجتماعی وزارت کشور بر تدوین سازو کار جهت همکاری مستمر سازمان های مرتبط با آسیب های اجتماعی ، تاکید کرد.


    وی افزود: ضمن آنکه پیش بینی وضعیت حداقل تا پنج سال آینده بشود تا تحقیقات پس از اتمام ، با تغییرات اطلاعات روبه رو نشوند.


******


کارشناس سازمان اجتماعی وزارت کشور، این سازمان را مسئول رصد وضعیت اجتماعی کشور خواند


   " شکریانی " کارشناس سازمان اجتماعی وزارت کشور، این سازمان را مسئول رصد وضعیت اجتماعی کشور خواند و آمادگی برای همکاری های بیشتر در کاهش آسیب ها و تعیین کننده های آن را اعلام کرد.


   وی از فعالیت دبیرخانه رصد آسیب های اجتماعی در این سازمان گفت که این دبیرخانه با سازمان های مختلف از جمله سازمان بهزیستی کشور (معاونت اموراجتماعی) تعامل دارد.


   گفتنی است؛ در این نشست که مسئولان سازمان بهزیستی کشور، نمایندگان سازمان امور اجتماعی وزارت کشور، ستاد مبارزه با مواد مخدر، شهرداری تهران، و ریاست، معاونان، مدیران و جمعی از کارکنان دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی شرکت داشتند، دکتر"حسن رفیعی"  مدیر گروه آموزشی مدیریت رفاه اجتماعی این دانشگاه، گزارش طرح ملی " رصد آسیب های اجتماعی در کشور" را ارائه داد و اساتید و مسئولان حاضر در این نشست، نظرها و پیشنهادهای خود در ارتباط با این طرح را مطرح کردند.


انتهای پیام /


تهیه و تنظیم خبر: نعیمی پور


 

  • گروه خبری : اخبار
  • کد خبر : 13466
کلمات کلیدی
عبارت خود را درج و جهت جستجو

تغییر اندازه فونت:

تغییر فاصله بین کلمات:

تغییر فاصله بین خطوط:

تغییر نوع موس:

تغییر نوع موس:

تغییر رنگ ها:

رنگ اصلی:

رنگ دوم:

رنگ سوم: