• 1401/11/13 - 14:45
  • - تعداد بازدید: 1224
  • - تعداد بازدیدکننده: 243
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه
در آستانه سالروز ملی "مددکاری اجتماعی":

مسئول مددکاری اجتماعی بیمارستان رفیده: از بدو ورود بیمار به بیمارستان تا پس از ترخیص، در کنار بیمار هستیم

نازنین روستا مسئول واحد مددکاری اجتماعی بیمارستان توانبخشی رفیده در آستانه سالروز ملی "مددکاری اجتماعی" گفت: این واحد از بدو ورود بیمار تا پس از ترخیص و در منزل همراه بیمار و خانواده اوست تا با نقش تسهیل‌گری خود، مسائل بیمار را حل کند.

   نازنین روستا مسئول واحد مددکاری اجتماعی بیمارستان توانبخشی رفیده در آستانه سالروز ملی "مددکاری اجتماعی" گفت: این واحد از بدو ورود بیمار تا پس از ترخیص و در منزل همراه بیمار و خانواده اوست تا با نقش تسهیل‌گری خود، مسائل بیمار را حل کند.


  روستا در مصاحبه با روابط عمومی بیمارستان توانبخشی رفیده به مناسبت روز ملی مددکاری اجتماعی، این حرفه را مبتنی بر دانش، تخصص و تجربه دانست و تاکید کرد که بدون علاقه مندی به این حرفه و داشتن دغدغه گروه هدف، نمی‌توان در آن موفق بود.


   وی درباره وظایف این بخش افزود: مددکاری اجتماعی بیمارستان، طبق پروتکل شش گانه مددکاری اجتماعی ابلاغی از سوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی که راهنمای این حرفه است، عمل می‌کند و زیر نظر معاونت درمان بیمارستان، وظایفی از جمله مداخله در بحران، شرکت در راندهای روزانه، مشاوره‌ها، ارزیابی روانی_اجتماعی بیمار، بد نیوز (ارائه اطلاعات منفی به بیمار)، شرکت در تیم ورک‌ها و... را بر عهده دارد.  


    مسئول مددکاری اجتماعی بیمارستان در توضیح برخی از این وظایف نیز گفت: در ارزیابی روانی_اجتماعی مواردی از جمله اینکه آیا بیمار عضو گروه پر خطر است یا خیر؟، آیا معلولیت جسمانی دارد؟، آیا دارای بیماری مزمن است یا خیر؟، کودک آزادی، همسر آزاری، معلول آزاری، سالمند آزاری، خشونت جسمی، فیزیکی، روانی، عاطفی، پوشش بیمه‌ای بیمار، حضور همراه موثر بیمار، شبکه حمایتی بیمار، وضعیت اقتصادی بیمار، اختلال در عملکرد اجتماعی بیمار و آمادگی بیمار برای بازگشت به اجتماع و جامعه سنجیده می شود، تا طبق آن به بیمار کمک شود.


  روستا افزود: در بیمارانی مثل آسیب نخاعی که گاهی بر اثر تصادف دچار این وضعیت می‌شوند، شرایط حقوقی و قانونی بیمار بررسی می‌شود و در صورت نیاز برای پیگیری امور حقوقی، به بیمار وکیل معرفی می‌گردد تا اموری مثل دیه، بیمه و پزشک قانونی پیگیری شود و بیمار از این نظر آرامش خاطر داشته باشد.


  وی درباره شرکت در تیم ورک‌ها و گراند روندهای بیمارستان گفت: تیم ورک و گراند روند بیمارستان به صورت گروهی و متشکل از متخصصان پزشکی، توانبخشی، روانشناسی، روانپزشکی و مددکاری اجتماعی است که در آن وضعیت بیمار بررسی می‌شود و برای روند درمان با مشارکت اعضا تصمیم‌گیری می‌گردد که مددکاری اجتماعی هم در آن نقش دارد و با توجه به تصمیمات این گروه، وظیفه ارائه اخبار بد مانند عدم پیشرفت روند درمان را به بیمار و خانواده او بر عهده دارد.


  روستا افزود: به جزء شرکت در تیم ورک و گراند روند، مددکاری اجتماعی عضو کمیته حوادث و بلایا، کمیته اخلاق، کمیته اورژانس است تا بتواند در هر موردی که نیاز به تصمیم‌گیری در مورد بیمار باشد، حضور فعال داشته باشد.


   وی به فعالیت های آموزشی واحد مددکاری اجتماعی نیز اشاره کرد و اظهار داشت: با توجه به اینکه بیمارستان زیر نظر دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی فعالیت می‌کند و این دانشگاه دارای رشته مددکاری اجتماعی است، دانشجویان این رشته زیر نظر اساتید گروه مددکاری اجتماعی دانشگاه در مقاطع مختلف برای کارورزی به این بخش مراجعه می‌کنند.


فقط 10 تا 15 درصد از کار مددکار اجتماعی، حمایت اقتصادی است


  روستا در ادامه مصاحبه بیان کرد: متاسفانه تا اسم مددکار اجتماعی شنیده می‌شود، همه یاد تخفیف میافتند در حالی که فقط 10 تا 15 درصد از کار مددکار اجتماعی، می‌تواند حمایت اقتصادی باشد و در اغلب اوقات ما با مشارکت بیمار و خانواده او، حمایت بیمه‌ای انجام داده و تامین منابع می‌کنیم  تا جایی که شاید بیمار نیازی به تخفیف نداشته باشد.  


  مسئول واحد مددکاری اجتماعی بیمارستان رفیده با اشاره به سختی‌های این حرفه، اظهار داشت: سختی کار مددکاری اجتماعی، می‌تواند فرسودگی شغلی باشد، اما با توجه به اینکه مددکاران اجتماعی اغلب خود مراقبتی را خوب می‌دانند، می‌توانند از عهده این مسئولیت برآیند.


     وی در توضیح خود مراقبتی افزود: مددکاران اجتماعی باید بلد باشند که حیطه کار را از زندگی جدا کنند و از خود مراقبت کنند تا حال خوبی داشته باشند، چون بدون داشتن حال خوب نمی‌توانند حال دیگران را خوب کنند. برای مثال در بیمارستان وقتی ناامیدی، ناتوانی، شرایط روحی و مستاصل بودن برخی بیماران را می‌بینیم واقعا سخت و اذیت کننده است، اما باید به عنوان مددکار اجتماعی، تحت تاثیر قرار نگیریم و به دنبال حل مشکل و مداخله در بحران باشیم.


    روستا در پایان این گفت وگو با اشاره به ویژگی‌های کارشناس مددکاری اجتماعی، تصریح کرد: پایبندی به اصول حرفه‌ای مانند اصل رازداری، اصل پذیرش، اصل احترام به برابری انسان‌ها، اصل خود آگاهی، صداقت، تمایل به انجام کار خیر و نوع دوستی، مسئولیت‌پذیری، توانایی کنترل احساسات، خودآگاهی و غافل نشدن از خود و عدم پیشداوری، از ویژگی های مددکاران اجتماعی است.


   بیمارستان توانبخشی رفیده با 80 تخت بستری و کلینیک‌های مختلف، تنها بیمارستان تخصصی توانبخشی در کل کشور است که تحت پوشش دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی و براساس استانداردهای روز دنیا، انواع خدمات تخصصی حوزه توانبخشی را به صورت بستری و سرپایی، به بیماران، افراد دارای معلولیت و نیازمندان ارائه می‌دهد.


انتهای پیام/


تهیه و تنظیم خبر: شاهی – نعیمی پور


  • گروه خبری : اخبار
  • کد خبر : 25330
کلمات کلیدی
عبارت خود را درج و جهت جستجو

تغییر اندازه فونت:

تغییر فاصله بین کلمات:

تغییر فاصله بین خطوط:

تغییر نوع موس:

تغییر نوع موس:

تغییر رنگ ها:

رنگ اصلی:

رنگ دوم:

رنگ سوم: