• 1401/12/10 - 14:38
  • - تعداد بازدید: 1393
  • - تعداد بازدیدکننده: 273
  • زمان مطالعه : 6 دقیقه
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی؛

نخستین سالگرد درگذشت دکتر روشنک وامقی استاد فرهیخته و محقق برجسته دانشگاه برگزار شد

اولین سالگرد درگذشت دکتر روشنک وامقی استاد فقید دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی، با حضور سرپرست دانشگاه، خانواده مرحومه دکتر وامقی و جمعی از کارکنان و همکاران ایشان در دانشگاه برگزار شد .

   اولین سالگرد درگذشت دکتر روشنک وامقی استاد فقید دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی، با حضور سرپرست دانشگاه، خانواده مرحومه دکتر وامقی و جمعی از کارکنان و همکاران ایشان در دانشگاه برگزار شد.


   به گزارش خبرنگار وبدای دانشگاه، دکتر سیدعلی حسینی سرپرست دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی طی سخنانی در مراسم یادبود دکتر روشنک وامقی، ضمن عرض تسلیت بمناسبت اولین سالگرد درگذشت ایشان، گفت: خانم دکتر روشنک وامقی، استاد واقعی اخلاق و عمل، اسوه مسئولیت پذیری، دقیق و ثابت قدم بود که سه دهه در دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی با خانواده این دانشگاه زندگی کرد.


    وی در ادامه اظهار داشت: خانم دکتر وامقی در زمان حیات و در دوره بیماری با وجود درد ناشی از بیماری و شیمی درمانی همچنان در دانشگاه حضور داشت که این بیانگر حس وظیفه شناسی ایشان بود و بنده در انجام پروژه های مشترکی که در مرکز تحقیقات اعصاب اطفال انجام می شد و در دهه ۸۰ که معاون آموزشی دانشگاه بودم نیز شاهد حضور موثر ایشان در جلسات، دستاوردهای مهم و خروجی جلسات بودم و مشارکت فعالانه ایشان در زمان بیماری، گواه علاقه مندی ایشان به علم، دانش، پیشرفت دانشگاه و ارتقاء بخشیدن به عملکرد دانشگاه بود .


    سرپرست دانشگاه همچنین گفت: فردی در دانشگاه نیست که ویژگی های شخصیتی و جایگاه رفیع ایشان را تکریم نکند و این مراسم به پاس قدرشناسی، یادبود و خاطره گویی از این استاد فقید است و  فقدان این شخصیت اثرگذار، برای خانواده دانشگاه یک مصیبت است.


    دکتر حسینی در پایان سخنانش، فقدان این استاد ارزشمند که تا آخرین لحظات حیات، در امر آموزش و پژوهش فعالیت داشتند را به خانواده محترم ایشان، دانشجویان و دانشگاهیان، خصوصاً شاگردان و همکاران ایشان تسلیت گفت و از خداوند منان برای ایشان غفران و رحمت واسعه الهی و برای خانواده گرامی آن مرحومه و سایر بازماندگان محترم، صبر، شکیبائی و طول عمر همراه با سلامتی، عزّت و سربلندی مسئلت نمود.


*******


    دکتر هاشمی همسر مرحومه دکتر وامقی در مراسم بزرگداشت و یادبود ایشان، ضمن تشکر از خانواده دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی گفت: بنده به عنوان همسر خانم دکتر وامقی در مسائل اخلاقی از ایشان بهره می بردم،  ایشان همواره تاکید داشت که در شناسایی افراد مسئول در حیطه کار نباید قضاوت کرد، بلکه با رسیدن به یک مطلب، باید امری را پذیرفت و نباید از برداشت ها و گفته های دیگران، در خصوص افراد قصاوت نمود .


    وی در ادامه گفت: استاد وامقی تا آخرین لحظات حیات، در امر آموزش و پژوهش فعالیت داشتند و در جلساتی که بعد از روزهای شیمی درمانی، وزارت بهداشت از ایشان دعوت بعمل می آورد، حضور پیدا می کرد و احساس مسئولیت کاری، مسئولیت پذیری و دلسوزی ایشان در کارهای شخصی بنده به عنوان پزشک و سرپرست بیمارستان، تاثیر گذار بود و اطرافیان نیز بر این مهم تاکید دارند .


    همسر مرحومه دکتر وامقی، ضمن تشکر از رئیس سابق دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی،  گفت: دکتر خانکه و خانواده این دانشگاه در مراسم تشییع پیکر ایشان سنگ تمام گذاشتند و امیدواریم شاهد سلامتی و سربلندی خانواده دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی باشیم .


    *******


    دکتر اسماعیل آذر، استاد ادبیات فارسی، شاعر و مجری تلویزیون که به عنوان دوست خانوادگی مرحومه دکتر وامقی در مراسم یادبود این استاد فقید، گفت: ما شرقی ها عاطفه مند هستیم و از این حیث مرگ را غصه و فراق می دانیم اما باید بدانیم رخ دیگر مرگ، شادی و جاودانگی روح است و وقتی مسئولیتمان را به بهترین شکل در این دنیا انجام می دهیم، به واقع جای تبریک دارد و گفته های افراد متعدد در این جلسه از شخصیت کاری و اخلاقیات خانم دکتر، بیانگر تبریک به خانواده ایشان و خانواده دانشگاه است .


    دکتر آذر با اشاره به آیات و روایات، نگاه فلاسفه و جمعی از شعرا و مشاهیر ایران و جهان افزود: با توجه به اینکه مرگ فصل مشترک همه  انسان هاست، باید همگی از این فرصت اندک بهره ببریم و بهترین نقش و اثر را در زمان اندک حیات خود خلق کنیم .


     شایان ذکر است؛ خانم دکتر روشنک وامقی به سال 1342 در دامان خانواده اصيل ايرانی پای به جهان گذاشت، پس از طی دوران مدرسه، در دوران جوانی به تحصيل در رشته پزشکی و سپس تخصص کودکان پرداخت و از دانشگاه علوم پزشکی شهيد بهشتی فارغ التحصیل شد. او که از هوش و استعداد سرشار، انگيزه، دانش، مسئولیت پذيری و پشتکار مثال زدنی برخوردار بود، از سال 1371 به عنوان عضو هيات علمی اين دانشگاه شروع به کار کرد و با مامور به خدمت شدن در معاونت پيشگيری سازمان بهزيستی کشور، در زمينه برنامه ريزی برای پيشگیری از معلوليتها در سطح کشور نیز فعاليت خود را آغاز کرد. اما درکنار فعاليتهای آموزشی و پژوهشی و برنامه ريزی و اجرای برنامه های کلان پيشگيری از معلوليتها با گشاده روئی پذيرای کودکان بيمار همکاران و دانشجويان بود و به معاينه و درمان آنان می پرداخت.


    او با عمل به وظايف انسانی و وفاداری کامل به سوگند پزشکی خود، با تلاش به نظير و بی وقفه در دوران کوتاه و ارزشمند زندگی خود با ارائه عملی الگویی از انسان واقعی را به تصوير کشيد.


    در جايگاه استادی با ارائه الگوی عملی از علم و انسانيت برای دانشجويان اين امکان را فراهم کرد که از وسعت ديد او درس بگيرند. دانشجويان از او انتخاب اهدافی ارزشمند و انجام پژوهش در علوم سلامت، پيشگيری و ارتقای سلامت را آموختند، و به اخلاق مزين شدند.


    او هدايت تدوين و اجرای پروژه های پژوهشی مهمی از جمله " مطالعه جامع تکامل کودکان ايرانی، برنامه مداخلات زودهنگام تکامل حرکتی، برنامه مداخلات به هنگام گفتار و زبان " را با شايستگی تمام به انجام رساند.


    دکتر وامقی در حیطه پيشگيری با پایه ريزی " برنامه های کشوری پيشگيری از تنبلی چشم، ايجاد شبکه ای از مراکز مشاوره ژنتيک در سراسر کشور، برنامه غربالگری شنوائی نوزادی و مداخلات به هنگام "، گامهای اررشمندی در راه دستيابی به عدالت در سلامت برای کودکان اين مرز و بوم برداشت.


    او در فرصت کوتاه حضورش در جايگاه معاون آموزشی و معاون پژوهشی، قدمهایی در ارتقای فرايندهای آموزشی و پژوهشی، نظام ارزيابی و بهبود روابط نيروی انسانی برداشت و در دوران مديريت مرکز تحقيقات توانبخشی اطفال،  اين مرکز به مقام دومی در ميان مراکز همتای خود در کشور رسيد.


    با وجود اينکه در 5 ساله پایانی  زندگی خود با بيماری سرطان مقابله می کرد و پيش از موعد بازنشسته شده بودند، با تاب آوری و اشتياق بي بديل تا واپسين ماههای زندگی برای آموزش و پشتيبانی علمی و حمايت عاطفی دانشجويان، و به رشته تحرير درآوردن دستاوردهای پژوهشی از پای ننشست.


    او در تاريخ ششم اسفند ماه 1400 به ديار باقی شتافت و از او، ياد گرانبهایش ، فرزندانی برومند، فارغ التحصيلانی شايسته، نوشته ها و شواهد علمی ارزشمند و برنامه های پيشگيری ماندگار، به يادگار باقیست.


    کلينيک کارکنان و دانشجویان دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی، در اواسط امسال (1401)، به ياد این استاد فرهیخته و محقق برجسته، به نام " روشنک وامقی "، تاسيس شد.


انتهای پیام/


تهیه و تنظیم خبر: گلرخ – نعیمی پور



  • گروه خبری : اخبار
  • کد خبر : 25692
کلمات کلیدی
عبارت خود را درج و جهت جستجو

تغییر اندازه فونت:

تغییر فاصله بین کلمات:

تغییر فاصله بین خطوط:

تغییر نوع موس:

تغییر نوع موس:

تغییر رنگ ها:

رنگ اصلی:

رنگ دوم:

رنگ سوم: