• 1398/04/02 - 14:15
  • - تعداد بازدید: 7345
  • - تعداد بازدیدکننده: 51
  • زمان مطالعه : 5 دقیقه
به گزارش پایگاه خبری - اطلاع رسانی روابط عمومی:

نخستین کنگره ملی " چالش های حقوقی و قضایی بیماران روانپزشکی " از روز چهارشنبه (5 تیرماه) در دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی برگزار می شود

نخستین کنگره ملی " چالش های حقوقی و قضایی بیماران روانپزشکی " از روز چهارشنبه (پنجم تیرماه) به مدت سه روز به همت انجمن " حمایت از بیماران اسکیزوفرنیا (احبا) "، و با حضور متخصصان و کارشناسان حوزه سلامت روان و حوزه حقوقی و قضایی، در سالن اجتماعات شهید احمدی روشن دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی برگزار می شود.


   نخستین کنگره ملی " چالش های حقوقی و قضایی بیماران روانپزشکی "  از روز چهارشنبه (پنجم تیرماه) به مدت سه روز به همت انجمن " حمایت از بیماران اسکیزوفرنیا (احبا) "، و  با حضور  متخصصان و کارشناسان حوزه سلامت روان و حوزه حقوقی و قضایی، در سالن اجتماعات شهید احمدی روشن دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی برگزار می شود.


    دکتر " مهشید فروغان " عضو هیات علمی دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی و رئیس این رویداد ملی، امروز  در جمع خبرنگاران رسانه های همگانی، با توجه به تاثیرگذاری ویژه سلامت روان بر سلامت جامعه، هدف از برگزاری این کنگره را رفع خلاء های قانونی که در بروز مشکلات حقوقی و اجتماعی بیماران روانپزشکی نقش دارند، ذکر کرد.


    به گزارش خبرنگار وبدای دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی، وی با اشاره ای به فعالیت انجمن " حمایت از بیماران اسکیزوفرنیا (احبا) " در حمایت از بیماران و خانواده های آنان، گفت: هر روز شاهد بهبود بیمارانی هستیم که می توانند به زندگی عادی برگردند و بطور مستقل در اجتماع به کاری مشغول باشند، اما مسایل حقوقی و مشکلاتی که در اداره امور خود دارند، سبب می شود که به دادگاه ها مراجعه داشته باشند ولی قوانین لازم برای حمایت از آنان وجود ندارد.


    رئیس کنگره ملی " چالش های حقوقی و قضایی بیماران روانپزشکی " افزود: با برگزاری این کنگره درصددیم تا زبان مشترکی میان ارگانهای حقوقی جامعه با افرادی که در ارتباط با سلامت روان این بیماران فعالیت می کنند، ایجاد کرده و گامی در جهت رفع مشکلات بیماران روانپزشکی و خانواده هایشان برداریم.


    وی تاکید کرد: قرار است که همه بخش های مرتبط با بیماران روانپزشکی در کنار یکدیگر و با همکاری هم، نسبت به شناسایی مشکلات، دستیابی به راهکارهای مربوط به آنها و افزایش حساسیت در جامعه، اقدام کرده و سیاستگذاران نیز گام های لازم را برداشته و خلاء های قانونی و اجتماعی مورد نیاز بیماران برطرف شود.


    دکتر فروغان در پاسخ به سئوال یکی از خبرنگاران مبنی بر اینکه چه امیدواری برای اجرای راهکارهای حل مسایل بیماران روانی وجود دارد؟، اظهارداشت: بعد از این کنگره، ستادی و یا دبیرخانه ای با مشارکت نهادها و ارگان های دغدغه مند در خصوص مسایل و مشکلات بیماران روانی ایجاد خواهد شد تا نتیجه کنگره و راهکارهای ارائه شده توسط متخصصان، پیگیری شود و مطمئنا حاصل این تلاش نیز در کنگره سال آینده مورد بررسی قرار می گیرد.


******


    "طیبه ده باشی زاده" مدیرعامل انجمن احبا (انجمن حمایت از بیماران اسکیزوفرنیا) و دبیر اجرایی نخستین کنگره ملی "چالش های حقوقی و قضایی بیماران روانپزشکی"  نیز در بخش دیگری از این نشست خبری، با اشاره به فعالیت 20 ساله انجمن احبا  در زمینه سلامت روان بیماران اسکیزوفرنیا که جزو بیماران مزمن روانپزشکی محسوب می شوند، گفت: طی فعالیتم در تیم روانپزشکی به عنوان "مددکار اجتماعی "، همواره شاهد بودم که هرچند بیمار و خانواده او روند بهبود بیماری را طی می کنند اما نیاز است تا نگاه جامعه نسبت به آنان تغییر کند تا بیمار از یک حقوق نسبی برخوردار شده و امکان حضور بیشتر در جامعه را داشته باشد.


   وی به عنوان مثال، مساله صدور حکم محجوریت و داشتن قیم برای بیمار را مطرح کرد (کسی که اهلیت قانونی برای اجرای حقوق نداشته و از تصرف در اموال و حقوق مالی خود ممنوع باشد) و افزود: ضمن آنکه قیم فرد باید آگاهی لازم را داشته باشد تا بتواند از حقوق انسانی فرد بیمار حمایت کند، از سویی بیمارانی که بهبودی برایشان حاصل شده و می توانند خودشان و خانواده خود را اداره کنند، طبق قانون همچنان قیم دارند و قیم باید در انجام برخی از امور، همچنان دخالت داشته باشد.


    ده باشی زاده تاکید کرد که با برگزاری کنگره ملی چالش های حقوقی و قضایی بیماران روانپزشکی، قصد داریم تا به فصل مشترک و زبان مشترک با افراد حقوقدان در زمینه حل مشکلات بیماران برسیم.


    وی افزود: خوشبختانه با آغاز فعالیت برای برگزاری این کنگره ملی، انجمن های علمی بسیاری اعلام آمادگی کردند که در این خصوص مشارکت کنند و این نشان می دهد که جامعه،  نیازمند راهکارهای لازم در حل مشکلات حقوقی این بیماران است و آمادگی پرداختن به آن در جامعه وجود دارد.


    بگفته دبیر اجرایی این رویداد ملی، کنگره "چالش های حقوقی و قضایی بیماران روانپزشکی"  طی سه روز کار خود، شش سمپوزیوم تخصصی و سه کارگاه تخصصی با شرکت مددکاران اجتماعی، روانشناسان، روانپزشکان، پزشکان قانونی، پرستاران و متخصصان حوزه های توانبخشی و حقوقی، برگزار می کند و  23 مقاله بصورت سخنرانی و 16 مقاله بشکل پوستر، به شرکت کنندگان ارائه می دهد.


   ده باشی زاده افزود: این کنگره کشوری که با حضور قائم مقام وزارت بهداشت و یکی از اعضای کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس شورای اسلامی گشایش می یابد، برای شرکت کنندگان خود در تمامی گروه های تخصصی مرتبط با موضوع (روانپزشکان، پزشکان عمومی، پزشکان قانونی، روانشناسان، مددکاران اجتماعی، متخصصان حوزه توانبخشی، سالمندی، وکلا، قضات و...)، امتیاز بازآموزی از 4/5 تا 14 امتیاز را در نظر  می گیرد.


   گفتنی است، نخستین کنگره ملی "چالش های حقوقی و قضایی بیماران روانپزشکی" ، از سوی ده ها ارگان و نهاد دولتی و غیردولتی مورد حمایت قرار گرفته است که دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی، دانشکده حقوق دانشگاه علامه طباطبایی، معاونت اجتماعی دانشگاه علوم پزشکی ایران، سازمان پزشکی قانونی، سازمان بهزیستی کشور،  اتحادیه سراسری کانون های وکلای دادگستری ایران، موسسه تحقیقات جرم شناسی دانشگاه تهران، مرکز تحقیقات سایکوز دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی، شبکه تحقیقات سلامت روان ایران و چندین انجمن  علمی و حمایتی مرتبط با بیماران روانپزشکی، از آن جمله اند.


   در این نشست خبری، دکتر " مهدی نصر اصفهانی " عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران و دبیر علمی کنگره، دکتر " فرنگیس کاظمی " عضو هیات علمی دانشگاه علامه طباطبایی و عضو کمیته علمی کنگره و دکتر " تهمورث بشیریه " عضو هیات علمی دانشگاه علامه طباطبایی، مدیرعامل انجمن حقوق شناسی و عضو کمیته علمی کنگره نیز به ارائه مطالبی در ارتباط با کنگره و پاسخ به سئوالات خبرنگاران پرداختند که متعاقبا اطلاع رسانی می شود.


انتهای پیام/


تهیه و تنظیم خبر: نعیمی پور

  • گروه خبری : اخبار
  • کد خبر : 14659
کلمات کلیدی
عبارت خود را درج و جهت جستجو

تغییر اندازه فونت:

تغییر فاصله بین کلمات:

تغییر فاصله بین خطوط:

تغییر نوع موس:

تغییر نوع موس:

تغییر رنگ ها:

رنگ اصلی:

رنگ دوم:

رنگ سوم: