• 1397/09/06 - 14:01
  • - تعداد بازدید: 5000
  • - تعداد بازدیدکننده: 74
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه
به گزارش پایگاه خبری - اطلاع رسانی روابط عمومی:

نشست تخصصی " توانبخشی در نظام سلامت " در دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی برگزار شد

نشست تخصصی " توانبخشی در نظام سلامت " با همکاری واحد ترجمان دانش دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی و مرکز تحقیقات عوامل اجتماعی موثر بر سلامت این دانشگاه در سالن شاملو برگزار شد.


    نشست تخصصی " توانبخشی در نظام سلامت " با همکاری واحد ترجمان دانش دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی و مرکز تحقیقات عوامل اجتماعی موثر بر سلامت این دانشگاه در سالن شاملو  برگزار شد.


    به گزارش وبدای دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی ، این نشست در راستای سلسله نشست‌های واحد ترجمان دانش دانشگاه ، با هدف پیوند و ارتباط بیشتر حوزه علمی با حوزه اجرایی ، و با حضور جمعی از اعضای هیات علمی، مسئولان سازمانهای مرتبط، دبیران انجمنهای توانبخشی، نمایندگان افراد دارای کم‌توانی، و دانشجویان برگزار شد.


   دکتر " مرضیه شیرازی خواه " عضو هیات علمی مرکز تحقیقات عوامل اجتماعی موثر بر سلامت دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی در مورد " جایگاه توانبخشی در نظام سلامت " سخن گفت.


    وی با ارائه تعریف سازمان جهانی بهداشت در مورد نظام سلامت گفت : نظام سلامت شامل همه سازمانهای دولتی ، غیر دولتی ، مردم نهاد و حتی افرادی  و فعالیتهایی است که  هدف اصلی آنها ارتقاء (promote)، بازگردانیدن (restore ) یا حفظ (maintain ) سلامت است .


    وی در مورد شاخص های پوشش خدمات  افزود:  طبق گزارشهای سازمان بهداشت جهانی افراد دارای ناتوانی در دریافت خدمات بهداشتی ، درمانی و توانبخشی با نابرابری های متعددی از جمله: " 1-در دسترسی به امکانات بهداشتی درمانی دو برابر با مشکل مواجه هستند.  2- چهار برابر بد درمان می شوند 3-سه برابر احتمال دارد نادیده گرفته شوند. 4-نیمی از افراد دارای ناتوانی ، ناتوان در تامین هزینه های سلامتی هستند.  5- این افراد 50 % بیشتر از افراد سالم  دچار هزینه های  بهداشتی درمانی فاجعه بار "، مواجه هستند.


   بگفته دکتر شیرازی خواه ، از بین بردن این شرایط ناعادلانه وظیفه اصلی نظام سلامت و جزء اصلی تعهد حکومتهاست و جهت افزایش پاسخگویی نظام سلامت و توزیع عادلانه خدمات، پوشش همگانی خدمات توانبخشی برای افراد دارای ناتوانی از جایگاه ویژه ای برخوردار است.


   وی در مورد موجودیت خدمات توانبخشی نیز گفت: برای ارائه خدمات سلامت می بایست همه منابع مرتبط (امکانات، برنامه ها، منابع انسانی، تجهیزات) و مورد نیاز جهت پاسخگویی به نیازهای جمعیت هدف ، به میزان کافی موجود باشد .


   این استاد دانشگاه در بیان دلایل اندازه گیری موجودیت نیز اظهارداشت: " تقاضای روز افزون برای مشخص شدن پاسخگویی در سطح  کشوری و جهانی ، بدست آوردن اطلاعات مورد نیاز برای کنترل ورودی ها و خروجی های سیستم سلامت ، نیاز به وجود سیستم قوی نظارت کشوری در خصوص امکانات لازم برای ارائه خدمات در بخش های دولتی و خصوصی ، نیاز به شاخص های مرکزی و اخذ استراتژی های لازم جهت  اندازه گیری و  تولید داده های مورد نیاز در طول زمان، و اینکه بررسی موجودیت خدمات کلیدی برای دستیابی به اهداف توسعه هزاره ، تولید شاخصهای لازم برای پاسخگویی در برابر نیازهای جامعه هدف،  برنامه ریزی و مدیریت سیستم بهداشت و هدایت سیاستهای کشوری (تصمیم گیری مبتنی بر شواهد) را سبب می شود.


    دکتر شیرازی خواه ، زیر ساختها (Infrastructureتراکم نیروی انسانی(health worker density ،  بهره مندی از خدمات (service utilization) و  بهره مندی از منابع مالی را به عنوان شاخص های اندازه گیری موجودیت خدمات برشمرد.


    وی همچنین حقایقی را در مورد توانبخشی مطرح کرد که " توانبخشی ابعاد مختلفی دارد از جمله پزشکی ، اجتماعی ، آموزشی و حرفه ای دارد ، توانبخشی باید در تمامی سطوح نظام سلامت ادغام شود، توانبخشی یک امر بین بخشی است که هم اکنون توسط وزارتخانه های بهداشت درمان و آموزش پزشکی ، وزارت وزارت تعاون کارو رفاه اجتماعی ، سازمان بهزیستی ، جمعیت هلال احمر، بنياد شهيد و امور ايثارگران و سازمانهای دولتی و غیر دولتی مرتیط خدمات مورد نیاز را به جامعه هدف ارائه می نماید" از جمله آنهاست.


    وی افزود: ماهیت توانبخشی ایجاب می کند که خدمات به صورت جامع و با کمک تیم توانبخشی ارائه گردد و خدمات فردی اثر گذاری لازم را ندارد ، افراد نیازمند به خدمات توانبخشی می بایست بتوانند به زنجیره خدمات ازجمله بستری ،سرپایی ، جامعه محور و اقامتی دسترسی لازم و به موقع را داشته باشند.


   دکتر شیرازی خواه با اشاره به اینکه سالانه  پرداخت هزینه های سلامت از جیب بیماران در دنیا ، 100 میلیون نفر را به سوی فقر سوق می دهد، گفت: می بایست ساز و کارهای لازم از جمله گسترش بیمه ها ، افزایش خدمات حمایتی جهت کاهش پرداخت از جیب افراد نیاز مند ، ایجاد شود.


    وی همچنین توسعه تکنولوژی های کمکی را لازم دانست و افزود: می بایست این مهم در دستور کار سیاستگذاران و جامعه علمی و شرکتهای دانش بنیان و تولید کننده های وسایل توانبخشی قرار گیرد و بخش تحقیقات حوزه توانبخشی نیز شواهد علمی لازم و متناسب با نیاز سیاستگذاران و جامعه هدف را تولید کند.


    در ادامه، نشست با پرسش و پاسخ شرکت کنندگان، به تبادل نظر پیرامون جایگاه توانبخشی در نظام سلامت رسید.


     گفتنی است، در این جلسه ، نمایندگانی از انجمن علمی شنوایی شناسی کشور، واحد توانبخشی سازمان آموزش پرورش استثنایی ، شورای سلامت صدا و سیما، پژوهشکده مهندسی و علوم پزشکی جانباز و مرکز حمایت از معلولین ضاعات نخاعی ایران نیز حضور داشتند.


      لازم به ذکر است که سلسله نشست‌های تخصصی واحد ترجمان دانش هر ماه و با همکاری مراکز تحقیقاتی و گروههای پژوهشی دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی و با هدف تبادل و نشر آثار علمی دانشگاه برگزار می شود.




انتهای پیام /


تهیه خبر: کاظمی


 

  • گروه خبری : اخبار
  • کد خبر : 13137
کلمات کلیدی
عبارت خود را درج و جهت جستجو

تغییر اندازه فونت:

تغییر فاصله بین کلمات:

تغییر فاصله بین خطوط:

تغییر نوع موس:

تغییر نوع موس:

تغییر رنگ ها:

رنگ اصلی:

رنگ دوم:

رنگ سوم: