• 1400/04/15 - 08:30
  • - تعداد بازدید: 1424
  • - تعداد بازدیدکننده: 120
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی؛

وزارت بهداشت، اعتباربخشی بیمارستان توانبخشی رفیده را نزدیک به درجه عالی ارزیابی کرد

بیمارستان توانبخشی رفیده در فرایند اعتباربخشی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، با دریافت امتیاز 82 و با فاصله اندک نسبت به امتیاز سطح عالی (85)، درجه یک اعتباربخشی را کسب کرد.

   بیمارستان توانبخشی رفیده در فرایند اعتباربخشی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، با دریافت امتیاز 82 و با فاصله اندک نسبت به امتیاز سطح عالی (85)، درجه یک اعتباربخشی را کسب کرد.


   دکتر فریدون لایقی رئیس بیمارستان توانبخشی رفیده، در خصوص نتیجه بدست آمده از فرایند اعتباربخشی این بیمارستان گفت: وزارت بهداشت امسال در فرایند اعتباربخشی از 880 بیمارستان کشور، فقط به شش بیمارستان که امتیاز 85 دریافت کردند، درجه عالی را اعطا کرد و  بیمارستان توانبخشی رفیده با کسب امتیاز 82، فاصله چندانی با سطح عالی کشوری نداشت.


   به گزارش وبدای دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی بنقل از روابط عمومی بیمارستان رفیده، دکتر لایقی افزود: بیمارستان هایی که در فرایند اعتباربخشی وزارت بهداشت، امتیاز 65 به بالا کسب کنند، درجه یک اعتباربخشی دریافت می کنند و بیمارستان توانبخشی رفیده در سال گذشته با کسب امتیاز 71، و امسال نیز با امتیاز 82، طی دو سال متوالی، درجه یک اعتباربخشی را دریافت کرده است.


    وی در عین حال تصریح کرد: متاسفانه فرایند اعتباربخشی بیمارستان توانبخشی رفیده که تنها بیمارستان دانشگاهی تخصصی توانبخشی در سطح کشور است، مانند بیمارستان‌های عمومی ارزیابی می‌شود و این ارزیابی یکسان، باعث شده تا امتیاز بیمارستان رفیده کم شود، در صورتی که اگر این بیمارستان، طبق استانداردهای جهانی و در چارچوب بیمارستان های توانبخشی ارزیابی می شد، قطعا نمره بسیار بالاتری را کسب می کرد.


   دکتر لایقی توضیح داد: برای مثال، در اعتباربخشی بیمارستان‌های عمومی، به بخش اورژانس اهمیت زیادی داده می‌شود، اما ماهیت و اهداف متفاوت بیمارستان های توانبخشی مانند رفیده، سبب می شود که پذیرش بیمار و اقدامات انجام شده در این بخش نیز با بیمارستان های عمومی متفاوت باشد، درصورتی که وزارت بهداشت در فرایند اعتباربخشی از این دو دسته بیمارستان، به ماهیت و شرایط متفاوت آنها توجهی نمی کند و با ارزیابی یکسان از این بیمارستان ها، حداقل امتیاز را به بیمارستان توانبخشی رفیده می دهد.


   وی اضافه کرد: برخی از بخش‌های توانبخشی بیمارستان رفیده مثل کاردرمانی و گفتاردرمانی، حتی مورد ارزیابی قرار نگرفتند و بخش فیزیوتراپی بیمارستان رفیده نیز که از استانداردهای لازم در بیمارستان های توانبخشی برخوردار است، مانند بخش‌های فیزیوتراپی در بیمارستان‌های عمومی ارزیابی شد.


   دکتر لایقی برای حل این مشکل پیشنهاد کرد: یک دفتر توانبخشی در وزارت بهداشت تشکیل شود تا کار هماهنگی، شناساندن و معرفی خدمات توانبخشی را عهده دار باشد و با جا افتادن حوزه توانبخشی و مفاهیم آن، استانداردهای جهانی توانبخشی در ارزبابی ها به کار گرفته شوند.


   رئیس بیمارستان توانبخشی رفیده در بخش دیگری از این گفت وگو، به ویژگی‌های این بیمارستان اشاره کرد و گفت: سعی شده تا بهترین الگوهای موجود جهانی در زمینه توانبخشی، در بیمارستان رفیده پیاده شود و هدف اصلی در این بیمارستان، ارائه خدمات بهتر و ایجاد شرایط ایمن برای بیماران است.


   وی افزود: در بیمارستان توانبخشی رفیده، به بیمار مانند یک مهمان نگاه می شود که باید بهترین خدمات را به او ارائه داد و تلاش شده تا این نگاه، به یک فرهنگ تبدیل شود و الگوهای رفتاری پرسنل نیز طبق آن تعیین گردد، چنانچه این سیاست، به صورت مستمر در بیمارستان اجرا می‌شود.


   دکتر لایقی همچنین به برنامه‌های آتی بیمارستان رفیده اشاره کرد و گفت: یکی از اهداف این بیمارستان، استفاده هر چه بیشتر از خدمات الکترونیکی و ارتقای کیفیت این خدمات به جای استفاده از کاغذ و نسخه نویسی است، تا به بیمارستان سبز تبدیل شود.


   وی همچنین اضافه کرد: قبل از همه گیری ویروس کووید 19 ، برنامه هایی برای ارتقای کیفیت خدمات با همکاری یک شرکت خصوصی طراحی شد که اکنون در حال انطباق آن برنامه‌ها با شرایط روز هستیم.


   وی در پایان این گفت وگو، از تلاش و همکاری همه پرسنل، بویژه چهار تن از متخصصان همکار در این بیمارستان که تجربیات خود در زمینه اجرای فرایند اعتباربخشی را در اختیار مسئولان بیمارستان گذاشتند، تشکر کرد و گفت: فرآیند اعتبار بخشی یک آزمون دشوار است و گرفتن امتیاز بالا، حاصل تلاش و زحمات همه پرسنل می باشد.


   گفتنی است؛ فرایند اعتباربخشی (راستی آزمایی)، با هدف ارزیابی سیستماتیک از نحوه ارائه خدمات سلامت و سطح کیفی آنها ، طبق استانداردهای مشخص وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اجرا می‌شود و محورهای اصلی آن "رهبری و مدیریت"، "مراقبت و درمان" و "حمایت از گیرنده خدمت" است.


   در فرایند اﻋﺘﺒﺎربخشی بیمارستان ها که هر سال اجرا می شود، ارزیابان وزارت بهداشت نحوه ارائه خدمات بهداشتی و درمانی و سطح کیفی خدمات بیمارستان ها را براساس استانداردهای مشخص این وزارت ارزیابی می‌کنند و با توجه به نتایج ارزیابی ها، گواهینامه مربوطه برای ادامه فعالیت هر بیمارستان صادر می شود.


   بیمارستان "رفیده "، تنها بیمارستان توانبخشی کشور است که تحت پوشش دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی، انواع خدمات تخصصی توانبخشی را در دو فاز سرپایی و بستری، به بیماران و توانخواهان ارائه می‌دهد.


انتهای پیام/


تهیه و تنظیم خبر: شاهی – نعیمی پور


  • گروه خبری : اخبار
  • کد خبر : 19612
کلمات کلیدی
عبارت خود را درج و جهت جستجو

تغییر اندازه فونت:

تغییر فاصله بین کلمات:

تغییر فاصله بین خطوط:

تغییر نوع موس:

تغییر نوع موس:

تغییر رنگ ها:

رنگ اصلی:

رنگ دوم:

رنگ سوم: