به گزارش پایگاه خبری و اطلاع رسانی روابط عمومی؛
وضعیت منابع مالی مورد نیاز حوزه تغذیه دانشگاههای علوم پزشکی کشور مورد بررسی قرار گرفت
سیزدهمین اجلاس معاونان فرهنگی و دانشجویی دانشگاههای علوم پزشکی کشور، که روز چهارشنبه به صورت ویدئو کنفرانس برگزار شد، وضعیت منابع مالی مورد نیاز حوزه تغذیه دانشگاههای علوم پزشکی کشور را مورد بررسی قرار داد.
سیزدهمین اجلاس معاونان فرهنگی و دانشجویی دانشگاههای علوم پزشکی کشور، که روز چهارشنبه به صورت ویدئو کنفرانس برگزار شد، وضعیت منابع مالی مورد نیاز حوزه تغذیه دانشگاههای علوم پزشکی کشور را مورد بررسی قرار داد.
به گزارش وبدای دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی به نقل از مفدا، این اجلاس با حضور دکتر محمدرضا فراهانی معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت و دیگر مسؤولان این معاونت با هدف بررسی وضعیت تغذیه دانشجویان و بررسی محدودیتهای بودجهای در این حوزه برگزار شد.
دکتر محمد رضا فراهانی در این نشست با اشاره به محدودیتهای بودجهای در حوزه تغذیه دانشجویان در سال گذشته گفت: با توجه به شرایط اقتصادی کشور، سال گذشته شاهد محدودیتهای بودجهای در حوزه تغذیه دانشجویان بودیم که البته در سال جاری این محدودیتها طبیعتأ بیشتر شده که باید جهت غلبه بر این مشکلات تبادل نظر کنیم.
معاون وزیر بهداشت، شرایط امروز کشور را همانند یک جنگ تمام عیار اقتصادی توصیف کرد و افزود: براساس آماری که از منابع و بودجه دانشگاههای علوم پزشکی در سال ۹۸ به دست آمده و بر اساس سرجمع کل بودجه دانشگاهها، امسال فقط شاهد افزایش ۷ درصدی بودجه دانشگاههای علوم پزشکی هستیم که رقم محدودی است. البته بودجه خیلی از دانشگاهها نسبت به سال گذشته کاهش یافته و برخی از دانشگاهها، بودجههایشان نسبت به سال قبل افزایش یافته است. و در مجموع این افزایش ۷ درصدی بودجه دانشگاههای علوم پزشکی رقم قابل توجهی نیست.
فراهانی خطاب به معاونان فرهنگی و دانشجویی دانشگاههای علوم پزشکی گفت: برغم افزایش حجم برنامههای ستادی وزارت بهداشت از جمله برگزاری دو المپیاد ورزشهای همگانی برای دانشجویان پسر و دختر که امسال برای نخستین بار، محقق شد، اقداماتی که شما معاونان دانشگاهها در حوزه فرهنگی، دانشجویی، رفاهی، ورزشی و... در سال گذشته در سطح دانشگاههای خود داشتید با توجه به محدودیت بودجهای، ستودنی است.
وی همچنین افزود: برغم همه مشکلاتی که شما معاونان فرهنگی و دانشجویی در سال گذشته داشتید و اینکه وضعیت بودجه و منابع مالی امسال از سالهای قبل، بدتر بود، اما همت والای همه شما در تحقق برنامههای دانشگاهها، قابل تحسین است و من به سهم خود از همه شما معاونان، صمیمانه تشکر میکنم.
وی با اشاره به افزایش چشمگیر قیمت اقلام خوراکی و مواد غذایی گفت: این افزایش قیمتها، مشکلاتی در حوزه تغذیه برای دانشگاههای علوم پزشکی ایجاد میکند که باید با اتخاذ تدابیر ویژه و تبادل نظر، این بحران را پشت سر بگذاریم.
معاون وزیر بهداشت اظهارداشت: سال گذشته قیمت برخی از اقلام مهم غذایی از جمله پروتئینها، گوشت قرمز و سفید افزایش زیادی داشت و وقتی امسال به یکباره افزایش قیمتها تشدید میشود، قطعا مشکلاتی در حوزه تعذیه برای دانشگاهها ایجاد میشود که فقط با مشارکت و همدلی میتوان بر این مشکلات و بحرانها، فائق آمد.
معاون فرهنگی و دانشجویی وزیر بهداشت، افزود: سال گذشته ما پیش بینی افزایش اقلام و مواد غذایی را داشتیم و در نتیجه سهمیههایی برای دانشگاههای علوم پزشکی گرفتیم اما در مقطعی به دلایلی این سهمیهها دچار مشکل شد اما با نامه نگاریهایی که با معاون اول رئیس جمهوری انجام شد، تلاش کردیم این سهمیهها را مجددا جاری و احیا کنیم. وقفهای در دریافت سهمیهها ایجاد شد اما اکثر دانشگاههای علوم پزشکی سال گذشته و فروردین ماه امسال براساس گزارشهای رسیده، این سهمیهها را گرفتند.
فراهانی با اشاره به اینکه دولت، دیگر نمیخواهد با ارز ۴۲۰۰ تومانی پروتئین و مواد دیگر را خریداری کند بلکه با ارز نیمایی میخواهد این اقلام را در اختیار سازمانها و نهادها قرار دهد، گفت: این مسأله، هزینههای دانشگاهها را در تهیه اقلام و مواد غذایی بالا میبرد و برای آنها مشکلاتی ایجاد میکند.
وی افزود: برای حل این مشکل و خروج از این بحران، دانشگاهها باید کمبود بودجه و منابع خود در حوزه تغذیه دانشجویی را به صورت عدد و رقم روی کاغذ بیاورند و طی نامهای برای ما ارسال کنند. به طور مثال دانشگاهها با شفافسازی تعداد دانشجویان و سرانه دانشجویی خود، اعلام کنند که دانشگاه به لحاظ بودجهای در حوزه تغذیه با توجه به تورم ایجاد شده از میانگین تعیین شده، چقدر کسری دارد.
معاون وزیر بهداشت ادامه داد: قطعأ با بررسیها و جمعبندیهای انجام شده، به وزیر بهداشت اعلام خواهیم کرد که مثلا فلان دانشگاه با این لیست، این مقدار کسری بودجه دارد. به هرحال باید فکری به حال تغذیه دانشجویی و خلاء کمبود منابع بودجهای در این حوزه کنیم.
وی با تأکید بر اینکه ما نمیتوانیم افزایش نرخ شدید قراردادهای طبخ غذای دانشجویی دانشگاهها را از دانشجویان دریافت کنیم، تصریح کرد: یک دانشجو باید با همان نرخ متعارف غذای خود را تهیه کند و تنها سالانه ۲۰ درصد قیمت غذایی دانشجویی افزایش یابد. بنابراین باید دنبال راه حلهای دیگری جهت تأمین منابع مالی حوزه تغذیه دانشجویان باشیم.
در ادامه سخنان معاون وزیر بهداشت، معاونان فرهنگی و دانشجویی دانشگاههای علوم پزشکی از جمله علوم بهزیستی و توانبخشی، شهرکرد، یزد، کاشان و ... ضمن اعلام آماری از تعداد دانشجویان، سرانه دانشجویی و سرانه تغذیهای دانشگاه های خود، درخصوص مساله تغذیه دانشجویی و مشکلات دانشگاهها در زمینه محدودیت منابع مالی، سخنانی ایراد کرده و پیشنهادهایی در این حوزه ارائه دادند.
لازم به ذکر است، دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی با ۲۲ گروه آموزشی و هشت مرکز تحقیقات در رشته های تخصصی سه حوزه سلامت ( رفاه و سلامت اجتماعی، سلامت روانی و توانبخشی )، به تعلیم و تربیت بیش از یک هزار و ۸۰۰ نیروی متخصص، می پردازد.
انتهای خبر/
تهیه خبر: طیبی