به گزارش پایگاه خبری - اطلاع رسانی روابط عمومی:
کارگاه آموزشی " راهکارهای ارتقای بهره وری کارکنان " در دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی برگزار شد
کارگاه آموزشی "راهکارهای ارتقای بهره وری کارکنان، رضایتمندی دانشجویان و تسهیل امور اجرایی" امروز (دوشنبه) به همت روابط عمومی دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی و با شرکت معاونان، مدیران ادارات و مدیران گروه های آموزشی و مراکز تحقیقاتی این دانشگاه برگزار شد.
کارگاه آموزشی "راهکارهای ارتقای بهره وری کارکنان، رضایتمندی دانشجویان و تسهیل امور اجرایی" امروز (دوشنبه) به همت روابط عمومی دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی و با شرکت معاونان، مدیران ادارات و مدیران گروه های آموزشی و مراکز تحقیقاتی این دانشگاه برگزار شد.
به گزارش خبرنگار وبدای دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی، این کارگاه آموزشی که در سالن حوزه ریاست دانشگاه برگزار شد، راهکارهای افزایش بهره وری با رویکردهای نوین را توسط دکتر " اسماعیلی " استاد دانشگاه تهران، به شرکت کنندگان ارائه داد.
دکتر اسماعیلی، با نمایش مستندی از جایگاه کره زمین در کیهان و پیچیدگی خلقت موجودات (مانند گیاهان)، تبدیل استعداد بالقوه به بالفعل تمامی انسان ها را مورد تاکید قرار داد و " مدیریت " را به عنوان عاملی برای ایجاد این تغییر، تعریف کرد.
وی گفت که مدیریت، ترکیبی از علم و هنر است که البته علم آن فقط شامل " دانش " نمی شود بلکه دانش و مهارت، اگر با هنر ترکیب شود، مدیریت را شامل خواهد شد، مدیریتی که دارای ریسک پذیری است، بنابراین مدیران دو دسته " ریسک پذیر و ریسک گریز " را تشکیل می دهند.
وی افزود: هنر یک مدیر، در چگونه بکارگیری آدم هاست، افرادی که با نژادها، فرهنگ ها، تفکرات و ایده های مختلف باید هم راستا با اهداف مدیر بشوند و مدیران برای اینکه بتوانند مدیریت داشته باشند، باید الگو و استراتژیک داشته و سازمان یافته، هدفمند و تهاجمی، عمل کنند.
این استاد دانشگاه با اشاره به اینکه مدیران برای افزایش بهروری و کارآیی، چهار وظیفه " برنامه ریزی، سازماندهی، داشتن استراتژیک و نظارت و کنترل " دارند، گفت که بهروری، یک بینش فکری است که سعی دارد بطور پیوسته آنچه را که بوده و هست بهبود بخشد و تحت چنین بینش و ذهنیتی، فرد به این اعتقاد و باور می رسد که می تواند امروز کارهایش را بهتر از دیروز، و فردا، بهتر از امروز انجام دهد.
وی افزود: بعبارتی، بهره وری، از بدست آوردن حداکثر سود ممکن از نیروی کار، توان، استعداد و مهارت نیروی انسانی، زمین، ماشین، پول، تجهیزات، زمان و مکان برای ارتقای سطح رفاه جامعه حاصل می شود و این امر، مگر در سایه اعمال مدیریت ممکن شود.
وی همچنین در تعریف " کارآیی " که با " اثربخشی "، ایجاد بهره وری می کند، اظهارداشت: نسبت بازده واقعی به دست آمده به بازدهی استاندارد و تعیین شده (مورد انتظار)، کارآیی یا راندمان است، و " اثربخشی " نیز نشان می دهد که با چه میزان از تلاش های انجام شده، نتایج مورد نظر کسب شده، درحالی که نحوه استفاده و بهره وری از منابع برای نیل به نتایج، مربوط به کارآیی می شود.
بگفته وی، بهره وری، کار هوشمندانه است یعنی با صرف چه منابعی، چه خدماتی را می توان ارائه داد و در واقع، هوشمندانه مصرف کردن منابع است.
دکتر اسماعیلی با طرح این سئوال که چرا بهروری لازم داریم ؟ پاسخ داد: چون منابع محدود است و نیازهای هر سازمان، نامحدود می باشد، توجه به بهره وری لازم است و با توجه به تغییر ذائقه مصرف کنندگان، منابع کم شده، رقابت زیاد، افزایش جمعیت، توسعه علوم و فنون و افزایش درآمد کشورهای صنعتی، باید بهره وری را افزایش بدهیم.
وی افزود: در مدیریت استراتژیک بهره وری، "هدف نهایی، آرمان مشترک، آموزش و توانمندسازی نیروی انسانی " مدنظر قرار می گیرد.
وی با اشاره به آمار بالای مصرف انرژی و مواد غذایی اصلی مانند نان، آب و... در ایران و مقایسه آن با کشورهای پیشرفته دنیا که درآمدی چند برابر ایران دارند، گفت: متاسفانه در کشورهایی مانند ایران، رابطه معکوس بین درآمد و مصرف وجود دارد، یعنی در عین حال که درآمد کم است، اما مصرف زیاد است و لذا ضروری است تا به بهره وری که " درست مصرف کردن، کار اثربخش و موثر، روش زندگی معقول، وجود دانش، بینش، باور، فرهنگ و رفتار، پرهیز از کارهای بیهوده و استفاده از تمام منابع ممکن " می باشد، توجه کرد.
وی افزود: " کاهش ضایعات، بیشترین استفاده از منابع، ایجاد تعهد در بین کارکنان، رفع نیازهای کارکنان، حفظ کارمند متعهد، غنی سازی شوق (قدردانی از کارمند خوب)، استفاده از محرک های مالی " از جمله عوامل مهم در دستیابی به بهره وری است.
وی همچنین ادامه داد: عواملی نیز مانند " مهارت آموزی، استفاده از تمامی استعدادهای کارکنان (فردی و اجتماعی)، ایجاد انگیزه (صرفا پول نیست بلکه احساس تعلق به سازمان، انگیزه ایجاد می کند)، و توجه به تغییر (از طریق مهارت آموزی) " در دستیابی به بهره وری موثر هستند.
انتهای پیام/
تهیه و تنظیم خبر: نعیمی پور