• 1397/08/26 - 16:33
  • - تعداد بازدید: 5971
  • - تعداد بازدیدکننده: 69
  • زمان مطالعه : 6 دقیقه
مدیر اطلاع رسانی پزشکی و انتشارات دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی به مناسبت هفته کتاب:

کتابخوانی برای کودک، باید از سن نوزادی آغاز شود

دکتر " گیتا موللی " عضو هیات علمی و مدیر اطلاع رسانی پزشکی و انتشارات دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی به مناسبت هفته کتاب (از 24 آبان ماه) ، گفت: کتابخوانی برای کودک ، باید از سن نوزادی آغاز شود چون پرورش کودک با کتاب، در تمام حوزه های یادگیری او موثر است.


    دکتر " گیتا موللی " عضو هیات علمی و مدیر اطلاع رسانی پزشکی و انتشارات دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی امروز (شنبه) به مناسبت هفته کتاب (از 24 آبان ماه) ، گفت: کتابخوانی برای کودک ، باید از سن نوزادی آغاز شود چون پرورش کودک با کتاب، در تمام حوزه های یادگیری او موثر است.


    وی بعنوان محقق و متخصص روانشناسی کودکان استثنایی به خبرنگار وبدای دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی افزود: کتابخوانی برای کودک ، در ارتقای سلامت کودک و بر تکامل زبان ، گفتار ، تفکر ، خلاقیت و توانایی او تاثیرگذار است و از او ، یک فرد علاقه مند به کتاب و کتابخوانی می سازد.


    وی اظهارداشت: باید کتاب در دسترس کودک باشد و مرتب برای او، خوانده شود تا مهارت های پایه ای کتابخوانی از همان سنین نوزادی در کودک شکل بگیرد و حتی دست گرفتن ، ورق زدن ، نگاه کردن به شکل ها و حروف در کتاب ، نوزاد را با کتابخوانی آشنا می کند.


   دکتر موللی با تاکید بر اینکه کتاب باید مانند وسایل اسباب بازی ، درکنار و در دسترس کودک باشد، افزود: کودک تا پیش از یک سالگی ممکن است کتاب را در دهان ببرد و یا پاره کند، لذا باید در این سنین ، از کتاب های خاص غیرکاغذی و قابل شستشو  برای او استفاده کرد.


   این محقق حوزه سلامت کودکان، افزود: کتابخوانی برای کودکان باید با شعر، بازی ، حرکت و فعالیت های دلخواه کودک همراه باشد.


   وی با تاکید بر اینکه ورود کودکان به دوره ابتدایی ، نباید آنان را از کتاب های غیردرسی دور کند، گفت: کودکان از سنین دبستان نیز می توانند به کتابخوانی علاقه مند شوند و اگر کودکان ما کتابخوانی را بیاموزند و با عشق به کتاب، بزرگ شده و پرورش یابند، در آینده جوانان کتابخوانی خواهیم داشت.


   دکتر موللی به والدین توصیه کرد: برای آشنایی با چگونگی انتخاب کتاب مناسب برای فرزند خود و چگونگی کتابخوانی جذاب برای کودک ، از مطالب آموزشی و تخصصی "موسسه پژوهشی ادبیات کودک " استفاده کرده و روی مطالب آموزشی تامل کرده و تمرین کنند.


******


   این عضو هیات علمی دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی، در بخش دیگری از این گفت وگو ، با یادآوری شعار امسال هفته کتاب (حال خوش خواندن ) ، گفت: رویکرد شعار امسال ، تشویق ، ترغیب و انگیزه دادن به مردم برای کتابخوانی است.


   وی افزود: سرانه کتابخوانی در کشورمان پائین است و متاسفانه در میان دانشجویان و اساتید نیز آمار رضایت بخش نیست ، و باید به دنبال علت این مشکل بود که چرا دانشجویان فقط برای کسب نمره پایان ترم ، به مطالب درسی می پردازند و آن هم، به  چکیده و جزوه ای از مطالب درسی اکتفا می کنند.


    دکتر موللی ادامه داد: درصورتی که جوانان ما در بهار عمرشان و در سنینی که اندیشه و تفکر در حال شکوفایی است ، باید از کتابخوانی در جهت رشد و گسترش تفکر و پویایی خود استفاده کنند و بیشتر وقت خود را در کتابخانه ها و به کتابخوانی بگذرانند.


     وی تصریح کرد: اما شاید کتابخانه های ما جذابیت لازم را برای دانشجویان و جوانان ندارند که وقت خود را بیشتر در کتابخانه ها بگذرانند و لازم باشد با مشارکت آنان ، به شرایط مطلوب برای جذب مخاطب بیشتر به سمت کتابخانه ها برسیم.


     وی در پاسخ به این سئوال که آیا این بی علاقه گی به کتابخوانی ، به هزینه و قیمت کتاب هم مربوط می شود؟، گفت: بنظر من، هزینه کتاب نمی تواند علت این بی انگیزگی باشد، چرا که جوانان هزینه هایی را در جاهای دیگر و برای مسایل غیرضروری صرف می کنند که قابل مقایسه با قیمت کتاب نیست.


     وی همچنین به این سئوال که آیا دنیای مجازی، جذابیت کتابخوانی را از جوانان گرفته ؟ ، پاسخ داد: شاید در زمانی که کتاب در دسترس نباشد، اینترنت و امکانات دنیای مجازی بتواند تا حدودی پاسخگو باشد، اما حس دست گرفتن کتاب، و ارتباطی که فرد با کتاب برقرار می کند، در دنیای مجازی وجود ندارد.


******


     دکتر موللی در بخش سوم  این گفت وگو، بعنوان مدیر اطلاع رسانی پزشکی و انتشارات دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی،  از اقدامات اخیر برای کتابخانه مرکزی این دانشگاه گفت که با حمایت ریاست دانشگاه ، هزینه زیادی طی تابستان گذشته برای تغییر و تحول در کتابخانه بلحاظ مناسب سازی فضای فیزیکی و تکمیل ساختار کتابخانه مرکزی صرف شد تا زیرساخت های لازم برای ایجاد فضایی مناسب و امکانات لازم جهت پاسخگویی به تمامی دانشجویان ، اعضای هیات علمی ، محققان و کارشناسان کشور در سه حوزه سلامت (توانبخشی ، سلامت اجتماعی و سلامت روان )  فراهم شود.


    وی با اشاره به اینکه  کتابخانه مرکزی دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی،" کتابخانه جامع توانبخشی کشور و منطقه خاورمیانه " است ، افزود: هم اکنون ، این کتابخانه دارای  ۹ هزار و ۳۰۰ عنوان کتاب به زبان فارسی، ۱۲ هزار عنوان کتاب به زبان لاتین و دو هزار و ۷۰۰ پایان نامه در سه حوزه سلامت (توانبخشی ، سلامت اجتماعی و سلامت روان )  می باشد.


     وی همچنین اظهارداشت: چهار هزار و ۷۰۰ عنوان کتاب لاتین و ۱۵۰ عنوان کتاب فارسی بصورت الکترونیک در کتابخانه مرکزی دانشگاه علوم بهزیستی موجود ، و قابل دسترسی برای تمامی دانشگاهیان حوزه های توانبخشی ، رفاه و سلامت اجتماعی و سلامت روان است.


    دکتر موللی افزود:  بیش از 300 عنوان کتاب در انتشارات این دانشگاه به چاپ رسیده است و هشت عنوان در دست چاپ دارد، ضمن آنکه ، سه عنوان کتاب در دست داوری انتشارات دانشگاه می باشد.


   وی در مورد مجلات علمی – تخصصی دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی نیز گفت: هفت فصلنامه با همکاری اعضای هیات علمی این دانشگاه  بطور مرتب تهیه و منتشر می شود که دو فصلنامه  در پایگاه بین المللی اطلاع رسانی ISI  و یک فصلنامه نیز در اسکوپوس نمایه شده است.


    وی در پایان این گفت وگو به برنامه های هفته کتاب امسال در این دانشگاه نیز اشاره کرد و افزود: اهدای کتاب با تیراژ بالا در میان دانشجویان و همچنین برقراری تخفیف خرید از فروشگاه کتاب دانشگاه برای دانشجویان ، از جمله برنامه های هفته کتاب در دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی است.



   لازم به ذکر است ، دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی با 22 گروه آموزشی تخصصی و هشت مرکز تحقیقات، تحت نظارت وزارت بهداشت به تعلیم و تربیت بیش از یک هزار و 800 نیروی متخصص در رشته های خاص سه حوزه سلامت  ( توانبخشی ، رفاه و سلامت اجتماعی، سلامت روانی) می پردازد، که 60 درصد آنان در مقاطع تحصیلات تکمیلی اشتغال دارند ، چرا که دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی در برخی از  رشته ها به عنوان تنها برگزارکننده دوره های تحصیلات تکمیلی، و یا نخستین مجری این دوره ها در کشور و حتی کشورهای منطقه شناخته شده است.


انتهای پیام /


تهیه و تنظیم خبر: نعیمی پور

  • گروه خبری : اخبار
  • کد خبر : 13058
کلمات کلیدی
عبارت خود را درج و جهت جستجو

تغییر اندازه فونت:

تغییر فاصله بین کلمات:

تغییر فاصله بین خطوط:

تغییر نوع موس:

تغییر نوع موس:

تغییر رنگ ها:

رنگ اصلی:

رنگ دوم:

رنگ سوم: