• 1397/08/20 - 15:20
  • - تعداد بازدید: 6339
  • - تعداد بازدیدکننده: 67
  • زمان مطالعه : 5 دقیقه
به گزارش پایگاه خبری - اطلاع رسانی روابط عمومی:

کتابداران برگزیده دانشگاه های علوم پزشکی سراسر کشور مورد تقدیر قرار می گیرند

کتابداران برگزیده حوزه های آموزشی، پژوهشی و بالینی علوم پزشکی کشور، روز 24 آبان ماه جاری در دومین همایش ملی " کتابداری پزشکی و اطلاعات سلامت " مورد تقدیر قرار می گیرند.


    کتابداران برگزیده حوزه های آموزشی، پژوهشی و بالینی علوم پزشکی کشور، روز 24 آبان ماه جاری در دومین همایش ملی " کتابداری پزشکی و اطلاعات سلامت " مورد تقدیر قرار می گیرند.


     به گزارش خبرنگار وبدای دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی، دکتر " فرزانه فضلی " معاون مرکز توسعه و هماهنگی اطلاعات و انتشارات علمی وزارت بهداشت امروز (یکشنبه) در جمع خبرنگاران با اعلام این خبر، گفت:  همایش ملی " کتابداری پزشکی و اطلاعات سلامت " همزمان با سالروز " کتاب ، کتابخوانی و کتابدار "، با هدف تقدیر از کتابداران برگزیده و کارکنان کتابخانه های مرکزی با توجه به نقش های مختلف آنان در حوزه های گوناگون، با همکاری و میزبانی دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی برگزار می شود.


    وی اظهارداشت: برای تحقق هدف این همایش، از روسای 65  دانشگاه علوم پزشکی سراسر کشور خواسته شد تا کتابداران نمونه و پرتلاش بخش های مختلف خود را معرفی کنند و با توجه به حیطه فعالیت آنان ، کتابداران معرفی شده در سه رده " آموزشی ، پژوهشی و بالینی " تقسیم بندی شده و براساس شاخص های وزارت بهداشت، افرادی که بالاترین امتیاز را کسب کردند، برگزیده و در همایش کتابداران معرفی می شوند.


    دکتر فضلی افزود: کتابخانه های مرکزی دانشگاه های علوم پزشکی سراسر کشور نیز بلحاظ کیفیت خدمات ، وسعت و زیرساخت های آنها مورد ارزیابی قرار گرفته و سه کتابخانه مرکزی از کل کشور، برگزیده و معرفی می شوند.


    معاون مرکز توسعه و هماهنگی اطلاعات و انتشارات علمی وزارت بهداشت تصریح کرد: در مجموع ، از سه کتابدار آموزشی ، سه کتابدار پژوهشی و دو کتابدار بالینی ، دو پیشکسوت کتابداری ، دو تن از کارکنان کتابخانه های زیرمجموعه وزارت بهداشت در مناطق محروم کشور و مسئولان سه کتابخانه مرکزی که بالاترین امتیاز در ارزیابی های انجام شده را کسب کردند، در دومین همایش کتابداران تقدیر خواهد شد.


    دکتر فضلی در پاسخ به سئوالی در ارتباط با شاخص های تعیین شده در این ارتباط ، گفت: شاخص ها براساس حوزه فعالیت کتابداران ، تعیین شده است بطوری که میزان تسلط کتابداران به منابع پزشکی و بالینی ، میزان کارگاه های برگزار شده در مراکز درمانی و بیمارستان ها از جمله شاخص های ملاک عمل برای انتخاب کتابداران بالینی ، میزان توانمندی پژوهشی و نقش کتابدار در کنار پژوهشگران دانشگاه های علوم پزشکی بعنوان مشاور اطلاعاتی نیز از ملاک های انتخاب کتابداران پژوهشی ، و میزان تعامل کتابداران با دانشجویان و هیات علمی ، دسترسی به منابع چاپی و الکترونیک و ارتقای سواد حرفه ای ، زیرساخت های لازم براساس انتظارات روز کاربران ، از شاخص های مربوط به کتابداران آموزشی است.


    وی افزود: بخشی از همایش ملی کتابداران نیز به ارائه آخرین یافته ها و نقطه نظرهای اساتید حوزه کتاب و کتابداری اختصاص دارد که سه تن از متخصصان و صاحبنظران به ایراد سخنرانی می پردازند و آخرین یافته های علمی و مباحث مربوط به تحول در رشته کتابداری را مطرح می کنند.


    به گفته وی، این همایش یک روزه با شرکت حدود 300 تن از کتابداران ، مسئولان کتابخانه های مرکزی ، اساتید و پیشکسوتان حوزه کتابداری و مسئولان بخش های مرتبط  برگزار می شود.


******


    معاون مرکز توسعه و هماهنگی اطلاعات و انتشارات علمی وزارت بهداشت در بخش دیگری از سخنانش ،  به فعالیت ارزشمند دانشگاه های علوم پزشکی و وزارت بهداشت طی سالهای اخیر در حوزه خدمات نوین کتابداری و اطلاع رسانی پزشکی اشاره کرد و گفت: تلاش شده تا خدمات تحت وب به کاربران در دانشگاه های علوم پزشکی سراسر کشور ارائه شود تا آنان بتوانند از راه دور، با سرعت و کیفیت مناسب، بسهولت به منابع اطلاعاتی دسترسی داشته باشند.


   دکتر فضلی در تحقق این هدف ، سامانه " نظام نوین اطلاعات پزشکی (نوپا) " وزارت بهداشت را معرفی کرد و افزود : این سامانه  شامل مجموعه ای از  12 سامانه همچون " پایان نامه ها ، طرح های پژوهشی ، مقالات ، منبع یاب ، علم سنجی هیات علمی و ... " می شود و در اختیار تمامی کاربران در دانشگاه های علوم پزشکی سراسر کشور قرار دارد.


   وی همچنین اظهارداشت: 411  نشریه علمی و پژوهشی  دانشگاه های علوم پزشکی سراسر کشور که رتبه علمی و پژوهشی خود را از کمیسیون نشریات وزارت بهداشت دریافت کردند، نیز از طریق یک سامانه  تحت پوشش سامانه اصلی " نظام نوین اطلاعات پزشکی (نوپا) "  در دسترس تمامی دانشگاهیان قرار دارد.


    وی تاکید کرد: این سامانه یک سیستم یکپارچه جهت دسترسی به این مجلات و ارزیابی آنها بصورت جامع و کشوری است.


******


    دکتر فضلی در مورد جدیدترین منابع خارجی و پرکاربرد دنیا و چگونگی دسترسی دانشگاه های علوم پزشکی کشورمان به این منابع نیز گفت: " کتابخانه ملی الکترونیک  " وزارت بهداشت ، در برگیرنده تمامی منابع روز دنیا است که وزارت بهداشت کشورمان این منابع را مانند دیگر کشورهای جهان ، خریداری و از طریق این کتابخانه ، در اختیار تمامی دانشگاه های علوم پزشکی سراسر کشور قرار داده است.


    وی گفت: هم اکنون ، دانشگاه های علوم پزشکی سراسر کشور از طریق کتابخانه ملی الکترونیک  وزارت بهداشت ، به 49 هزار و 9 عنوان مجله و 39 هزار و 300 عنوان کتاب از جدیدترین منابع حوزه علوم پزشکی دنیا و همچنین 343 راهنمای بالینی از سراسر جهان ، دسترسی دارند.


   دکتر فضلی افزود: همچنین با توجه به اینکه وزارت بهداشت با بسیاری از ناشران بین المللی مستقیما ارتباط  دارد، بیش از 50 عنوان کتاب جدید که هنوز  وارد کشور نشده از طریق پایگاه اطلاعاتی وزارت بهداشت دریافت ، و به کاربران دانشگاه های علوم پزشکی سراسر کشور ارائه شده است.


******


    در ادامه این نشست خبری، " مرضیه گلچین"  کارشناس مسئول بانک های اطلاعاتی و علم سنجی مدیریت اطلاع رسانی پزشکی و انتشارات دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی و دبیر علمی دومین همایش کتابداران ، گفت که مستندات رسیده به دبیرخانه همایش نشان می دهد که بسیاری از کتابداران دانشگاه های علوم پزشکی کشور از دانش روز دنیا برخوردارند و با پیشرفت علم در این حوزه ، خود را تطبیق داده و پیشرفت کرده اند.



   وی افزود: با دریافت اطلاعات مربوط به شرایط و فعالیت کتابداران 65 دانشگاه علوم پزشکی کشور، و تکمیل فرم های مربوط به انتخاب برترین ها از سوی کتابداران دانشگاه های علوم پزشکی سراسر کشور ، بررسی مستندات مربوط به آنها با نظارت وزارت بهداشت و انطباق آن با شاخص های استاندارد این وزارت  انجام شده، و افرادی که بیشترین امتیاز را کسب کرده اند، بعنوان برگزیدگان این حوزه معرفی و مورد تقدیر قرار می گیرند.


انتهای پیام /


تهیه و تنظیم خبر: نعیمی پور 

  • گروه خبری : اخبار
  • کد خبر : 13015
کلمات کلیدی
عبارت خود را درج و جهت جستجو

تغییر اندازه فونت:

تغییر فاصله بین کلمات:

تغییر فاصله بین خطوط:

تغییر نوع موس:

تغییر نوع موس:

تغییر رنگ ها:

رنگ اصلی:

رنگ دوم:

رنگ سوم: