• 1400/10/21 - 13:52
  • - تعداد بازدید: 1328
  • - تعداد بازدیدکننده: 130
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
مدیر دپارتمان روانپزشکی دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی اعلام کرد:

کرونا، حجم استرس های حاد را افزایش داد

دکتر محمدرضا خدایی اردکانی مدیر دپارتمان روانپزشکی دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی، در اولین کنگره ملی « رصد اجتماعی پاندمی کووید 19 » گفت: کرونا، حجم استرس های حاد را در جامعه افزایش داد.

   دکتر محمدرضا خدایی مدیر دپارتمان روانپزشکی دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی، در اولین کنگره ملی « رصد اجتماعی پاندمی کووید 19 » گفت: کرونا، حجم استرس های حاد را در جامعه افزایش داد.


    به گزارش خبرنگار وبدای دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی، وی به عنوان عضو پنل تخصصی " چالش های سلامت روانی – اجتماعی در پاندمی کووید 19 " با بیان توضیحاتی در خصوص استرس، کیفیت و میزان آن، گفت: هر چه استرس و کیفیت آن نامشخص تر باشد، دفاع بدن ضعیف تر و بیماری زایی آغاز می شود.


    دکتر خدایی افزود: در ابتدای دوران کرونا، حجم استرس بیشتر بود و الان کمتر شده است، اما هر چه بگذرد، استرس های حاد بیشتر می شود.


   این متخصص حوزه سلامت روان، اظهار داشت: کرونا، یک بیماری ویروسی تنها نیست، بلکه با ورود ویروس به بدن، آبشار التهابی شکل می گیرد و مانند اختلالات خود ایمنی، عوارض خاص خود را ایجاد می کند و همه سیستم بدن را درگیر می کند. و هرچه سیستم اعصاب مرکزی را بیشتر درگیر کند، اختلالات روانی بیشتر ایجاد می شود.


    دکتر خدایی افزود: اثرات مستقیم کرونا مانند اختلال خواب، کاهش حس بویایی، سردرد، و کمردردهای شدید، ناشی از التهابات است، ضمن آنکه اختلالات روانپزشکی در این افراد بیشتر بوده است.


    وی همچنین گفت: حملات عصبی باعث می شود که حافظه کاهش یابد و سرگیجه، اختلالات رفتاری، اختلالات خواب و افسردگی ها بیشتر شوند.


   این متخصص روانپزشکی افزود: اضطراب ابهام نیز از عوارض بیماری کروناست، ابهام در ابتلا، ابهام و یا اضطراب از بابت آینده و زندگی خود، آینده شغلی و چگونگی درمان و بهبودی از کرونا ، و یکی دیگر از عوارض روانی کرونا، ترس و اختلالات ثانویه روانپزشکی است که به دلیل تداخلات دارویی، تغییر در پروتکل های دارویی و ایجاد شک و تردید در تاثیرگذاری داروهای مختلف ایجاد می شود.


   دکتر خدایی در عین حال، در بخشی از سخنان خود، توصیه کرد که همیشه نباید به مشکلات و نکات منفی کرونا توجه کنیم، بلکه کرونا نکات مثبتی هم داشت که از ترددهای غیرضرور، تجمعات و تشریفات بی مورد جلوگیری کرد و شکل دیگری از ارتباطات اجتماعی و روابط فامیلی و خانوادگی را نشان داد که در عمل، ساده تر و سریعتر به نتیجه می رسد.


   گفتنی است، اولین کنگره ملی « رصد اجتماعی کووید 19 »، از روز یکشنبه، با شش پنل علمی تحت عناوین « چالش های سیاست کنترل پاندمی کووید 19، پیامدهای پاندمی کووید 19 در جمعیت آسیب پذیر، نابرابری ها در پاندمی کووید 19 و چالش ها و موانع پذیرش واکسیناسیون، چالش های سلامت روانی اجتماعی در پاندمی کووید 19 و چالش های سلامت اجتماعی در پاندمی کووید 19 » طی دو روز توسط متخصصان و محققان دانشگاه های علوم پزشکی کشور و دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی، در این دانشگاه برگزار شد.


انتهای پیام/


تهیه و تنظیم خبر: نعیمی پور


  • گروه خبری : اخبار
  • کد خبر : 21510
کلمات کلیدی
عبارت خود را درج و جهت جستجو

تغییر اندازه فونت:

تغییر فاصله بین کلمات:

تغییر فاصله بین خطوط:

تغییر نوع موس:

تغییر نوع موس:

تغییر رنگ ها:

رنگ اصلی:

رنگ دوم:

رنگ سوم: