• 1400/10/22 - 11:50
  • - تعداد بازدید: 1670
  • - تعداد بازدیدکننده: 100
  • زمان مطالعه : 5 دقیقه
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی؛

کسب رتبه درجه یک اعتباربخشی بیمارستان توانبخشی رفیده / تقدیر از کارکنان فعال در این فرایند

با دستیابی بیمارستان توانبخشی رفیده به گواهینامه درجه یک اعتباربخشی وزارت بهداشت، رئیس دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی و مجموعه مدیران این بیمارستان طی مراسمی از کارکنان فعال در فرایند اعتباربخشی تقدیر کردند.

   با دستیابی بیمارستان توانبخشی رفیده به گواهینامه درجه یک اعتباربخشی وزارت بهداشت، رئیس دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی و مجموعه مدیران این بیمارستان طی مراسمی از کارکنان فعال در فرایند اعتباربخشی تقدیر کردند.


    به گزارش وبدای دانشگاه بنقل از روابط عمومی بیمارستان توانبخشی رفیده، فرایند اعتباربخشی (راستی آزمایی)، طبق استانداردهای مشخص وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، با هدف ارزیابی سیستماتیک از نحوه ارائه خدمات سلامت و سطح کیفی آنها، اجرا می‌شود و محورهای اصلی آن "رهبری و مدیریت"، "مراقبت و درمان" و "حمایت از گیرنده خدمت" می باشد که بیمارستان توانبخشی رفیده برای چندمین سال متوالی، موفق به کسب رتبه درجه یک اعتباربخشی شده است.


   دکتر حمیدرضا خانکه رئیس دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی در مراسمی که بمنظور تقدیر از تلاش کارکنان بیمارستان رفیده در دستیابی به این موفقیت برگزار شد، خطاب به آنان ابراز کرد: بیمارستان توانبخشی رفیده با ریاست دکتر لایقی و تلاش‌های شما در مسیر دستیابی به اهداف به خوبی پیش ‌می‌رود و جایگاه خود را در سطح کشور پیدا کرده است.


    وی در ادامه به شاخص‌های ارزیابی اشاره کرد و گفت: اگر بیمارستان رفیده طبق استانداردهای بین المللی بیمارستان‌های توانبخشی ارزیابی می‌شد، قطعا نمره بالاتری کسب می‌کرد، «هر چند که به نظر بنده اصل کار با مردم، باید برای رضایت خدا باشد و اگر این مهم را در نظر بگیریم قطعا موفقیت هم به دنبال دارد، چون در این بیمارستان هم با این نیت کار شده است، نتایج بسیار خوبی را به دنبال داشته و ما همیشه شاهد رضایت بالای بیماران هستیم».  


   خانکه ضمن اشاره به اهمیت و جایگاه خدمات توانبخشی در جامعه افزود: با توجه به رسالت متفاوت دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی از سایر دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور، دغدغه مسائل حوزه توانبخشی کمتر مورد توجه است، اما باید در نظر بگیریم با پیش رفتن جامعه به سوی سالمندی، سبک زندگی افراد و عدم رعایت ارگونومی در محیط کار، نیاز به خدمات توانبخشی و سالمندی بیشتر می‌شود، بنابراین باید برای این حوزه اهمیت بیشتری قائل شد.


پیشنهاد ادغام خدمات توانبخشی را در نظام شبکه داده‌ایم


   خانکه در ادامه به مشکلات حوزه توانبخشی در کشور اشاره کرد و گفت: با توجه به اینکه خدمات توانبخشی در اولویت نیست، متولی در وزارتخانه ندارد، مسیر ورود افراد به نظام سلامت تا خروج شان مسیر مشخصی نیست، خدمات توانبخشی گران است، در دسترس نیست، استانداردهای خاصی در موردشان رعایت نمی‌شود، نظارتی بر روی این خدمات وجود ندارد و به نوعی یک بازار سیاه هم در کنار آن وجود دارد.


    وی افزود: به معاون بهداشتی وزارت بهداشت پیشنهاد کردم که خدمات توانبخشی را در نظام شبکه ادغام کنیم تا بتوانیم غربالگری داشته باشیم، خدمات را در دسترس عموم مردم قرار دهیم تا مردم به راحتی بتوانند وارد این چرخه بشوند.


    رئیس دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی تصریح کرد: در مبحث تولی گری نیز مجوز استقرار دفتر در وزارت بهداشت اخذ شده است و ما تلاش می‌کنیم این دفتر مستقیم، زیر نظر وزیر فعالیت داشته باشد تا راحت‌تر بتوانیم در مسیر دستیابی به اهداف مد نظر گام برداریم.


*****


    دکتر فریدون لایقی رئیس بیمارستان توانبخشی رفیده نیز در ادامه مراسم ضمن تشکر از خدمات کارکنان در فرایند اعتباربخشی گفت: امسال با تلاش‌های شما توانستیم با کسب رتبه 82 و با فاصله بسیار اندک نسبت به سطح عالی (85)، امتیاز درجه یک را به دست آوریم و امیدوارم با پشتکار روز افزون شما و حل موانع موجود بتوانیم به امتیاز سطح عالی برسیم.


بیمارستان توانبخشی رفیده باید طبق استانداردهای بین المللی بیمارستان‌های توانبخشی ارزیابی شود


    لایقی افزود: متاسفانه فرایند اعتباربخشی بیمارستان توانبخشی رفیده که تنها بیمارستان دانشگاهی تخصصی توانبخشی در سطح کشور است، مانند بیمارستان‌های عمومی ارزیابی می‌شود و این ارزیابی یکسان، باعث شده تا امتیاز بیمارستان رفیده کم شود، در صورتی که « اگر این بیمارستان، طبق استانداردهای جهانی و در چارچوب بیمارستان های توانبخشی ارزیابی می‌شد، قطعا نمره بسیار بالاتر و سطح عالی را کسب میکرد».


   دکتر لایقی توضیح داد: «عدم وجود سنجه‌های مختص توانبخشی در فرآیند اعتباربخشی وزارت بهداشت، سبب می‌شود، بیمارستان رفیده نیز طبق سایر بیمارستان‌های عمومی ارزیابی شود و در برخی زمینه حداقل امتیاز را کسب کند»، برای مثال، در اعتباربخشی بیمارستان‌های عمومی، به بخش اورژانس اهمیت زیادی داده می‌شود، در حالی که در بیمارستان‌های توانبخشی، اغلب با بیمارانی مواجه هستیم که در شرایط اورژانسی نیستند و بنابراین با توجه به ماهیت و اهداف بیمارستان‌های عمومی و توانبخشی باید سنجه‌های متفاوتی برای هر کدام از آنها در نظر گرفته شود.


   وی اضافه کرد: در فرایند اعتباربخشی، برخی از بخش‌های توانبخشی بیمارستان رفیده مثل کاردرمانی و گفتاردرمانی، حتی مورد ارزیابی قرار نمی‌گیرند و بخش فیزیوتراپی نیز که از استانداردهای لازم در بیمارستان های توانبخشی برخوردار است، مانند بخش‌های فیزیوتراپی در بیمارستان‌های عمومی ارزیابی می‌شود.


به دلیل رعایت بیمار محوری از سوی کارکنان به آنها افتخار می‌کنم


   وی افزود: در بیمارستان توانبخشی رفیده، به بیمار مانند یک مهمان نگاه می شود که باید بهترین خدمات را به او ارائه داد و تلاش شده تا این نگاه، به یک فرهنگ تبدیل شود و الگوهای رفتاری پرسنل نیز طبق آن تعیین گردد، چنانچه این سیاست، به صورت مستمر در بیمارستان اجرا می‌شود و من به دلیل رعایت این اصل از سوی کارکنان به آنها افتخار می‌کنم.


    وی در پایان این مراسم، از حمایت‌های بی‌دریغ و پشتیبانی رئیس دانشگاه، کمال تشکر و قدردانی را کرد و افزود: حقیقت این است که در فرآیند اعتبار بخشی همه پرسنل زحمت کشیدند، اما در این میان برخی از افراد بیشتر با آن درگیر بودند، به همین دلیل به عنوان نمونه خواستیم از خدمات آنان تشکر ویژه داشته باشیم.


    لازم به ذکر است، وزارت بهداشت امسال در فرایند اعتباربخشی از 880 بیمارستان کشور، فقط به شش بیمارستان که امتیاز 85 دریافت کردند، درجه عالی را اعطا کرد و  بیمارستان توانبخشی رفیده با کسب امتیاز 82، فاصله چندانی با سطح عالی کشوری نداشت.


   بیمارستان توانبخشی "رفیده "، تنها بیمارستان توانبخشی کشور است که تحت پوشش دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی، انواع خدمات تخصصی توانبخشی را در دو فاز سرپایی و بستری، به بیماران و توانخواهان ارائه می‌دهد.





تهیه و تنظیم خبر: شاهی – نعیمی پور


  • گروه خبری : اخبار
  • کد خبر : 21549
کلمات کلیدی
عبارت خود را درج و جهت جستجو

تغییر اندازه فونت:

تغییر فاصله بین کلمات:

تغییر فاصله بین خطوط:

تغییر نوع موس:

تغییر نوع موس:

تغییر رنگ ها:

رنگ اصلی:

رنگ دوم:

رنگ سوم: