• 1399/07/24 - 11:20
  • - تعداد بازدید: 2463
  • - تعداد بازدیدکننده: 121
  • زمان مطالعه : 8 دقیقه
به گزارش پایگاه خبری و اطلاع رسانی روابط عمومی؛

گزارش فعالیت دانشگاه طی دو سال اخیر ارائه شد

دکتر امیرمسعود عرب رئیس سابق دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی روز چهارشنبه در مراسم معارفه سرپرست این دانشگاه، گزارش فعالیت معاونت های مختلف دانشگاه طی دو سال اخیر را ارائه داد.


   دکتر امیرمسعود عرب رئیس سابق دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی روز چهارشنبه در مراسم معارفه سرپرست این دانشگاه، گزارش فعالیت های معاونت های مختلف دانشگاه طی دو سال اخیر را ارائه داد.



    به گزارش خبرنگار وبدای دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی، دکتر عرب در ابتدای سخنانش ضمن تشکر از معاون آموزشی وزارت بهداشت، دکتر محسنی بندپی نماینده مجلس شورای اسلامی، اعضای هیات امناء، روسای پیشین دانشگاه، اساتید و مدیران بخش های مختلف که در این مراسم شرکت کردند و با سلام و درود به دانشجویان که سرمایه های این دانشگاه هستند، نسبت به مدافعان سلامت که طی ماه های اخیر از جان خود در مقابل درمان بیماران گذشتند، ادای احترام کرد.


   وی افزود: از دکتر هاشمی و دکتر نمکی وزرای پیشین و فعلی بهداشت که به بنده اعتماد کردند، تشکر می کنم و امیدوارم از این مسئولیت سربلند بیرون آمده باشم.


   دکتر عرب اظهارداشت: از زمان قبول مسئولیت دانشگاه تا به امروز، دو سال و دو ماه و 22 روز می گذرد و به عنوان سربازی در خدمت دانشگاه بودم و سعی کردم تمام تلاشم را در کمال آرامش برای پیشبرد اهداف دانشگاه بکار بگیرم.


   وی افزود: برنامه های دانشگاه در سه حوزه و در ابعاد آموزشی، درمانی، پژوهشی و دانشجویی – فرهنگی از دو جنبه سخت افزاری و نرم افزاری تدوین شد که گزارش فعالیت های انجام شده طی این مدت خدمتتان ارائه می شود.


   وی در بیان بخش سخت افزاری فعالیت ها، رو در رویی با مشکل سند مالکیت در شهریورماه سال 97 و نگرانی از بابت ادامه فعالیت دانشگاه در آن زمان را مطرح کرد و گفت: برای حل این مشکل و صدور سند قطعی به نام دانشگاه، باید بدهی دانشگاه به آستان قدس رضوی ، و آستان به دولت پرداخت می شد که با لطف خداوند، همکاری معاونان دانشگاه و مسئولان وزارت بهداشت و تخفیفی که آستان قدس برای دانشگاه قائل شد، این مشکل مرتفع ، و سند قطعی دریافت شد.


   وی در ادامه، با تشریح وضعیت خوابگاه پسران در جنوب شرقی تهران بلحاظ قدمت ساختمان، فرسودگی تاسیسات و موقعیت نامناسب آن ، که دغدغه بیش از یک دهه دانشجویان و مسئولان دانشگاه بود، از خرید خوابگاه جدید دانشجویی (با 1800 مترمربع زیربنای مفید و مشاعات) و جایگزینی آن با این خوابگاه قدیمی گفت.


   « تقویت اسکلت سازه ای مرکز رشد و نوآوری توانبخشی و ساخت آزمایشگاه جامع توانبخشی، راه اندازی، تجهیز و بهره برداری از ساختمان موقوفه نظام مافی در مرکز روانپزشکی رازی با 150 تخت روانپزشکی که سانتر آموزشی ایده آلی برای رزیدنت ها محسوب می شود»، از دیگر برنامه های اجرا شده دانشگاه طی دو سال اخیر بود.


   دکتر عرب با اشاره به کمبود تخت توانبخشی نسبت به جمعیت کشور که فاصله زیادی با تعداد تخت توانبخشی در دیگر کشورها حتی همسایگان ایران دارد، برنامه های ساخت بخش ایثار در مرکز روانپزشکی رازی، بیمارستان توانبخشی اخوان و کلینیک ویژه یافت آباد را در راستای توسعه حوزه توانبخشی و گسترش تخت های توانبخشی در کشور ذکر کرد.


   بگفته وی، پیشرفت  ۹۰ درصدی دو‌ پروژه ایثار و کلینیک یافت آباد به عنوان اولین کلینیک ویژه تخصصی توانبخشی کشور ، طی ماه های اخیر حاصل شد که پیش بینی می شود، پروژه ایثار با حمایت خیر سازنده پروژه و وزارت بهداشت، تا پایان سالجاری به اتمام کامل و بهره برداری برسد.


   وی همچنین از اقدامات انجام شده برای راه اندازی سالن تشریح (آناتومی) و پیش بینی برای بهره برداری از آن طی چند ماه آینده ، بازسازی و نوسازی سلف دانشگاه و فضای دانشگاه، تجهیز کتابخانه ، کلاس های آموزشی و مرکز آزمون الکترونیک ، بعنوان بخش دیگری از فعالیت ها در بخش سخت افزاری گفت که در مجموع 30 هزار مترمربع به زیرساخت های دانشگاه اضافه خواهد کرد و زمینه فعالیت های نرم افزاری را فراهم می کند.


   وی در بخش نرم افزاری حوزه آموزش، به  « تدوین آیین نامه و عملیاتی کردن فرآیند وابستگی دوگانه جهت همکاری بیشتر اعضای هیات علمی بین گروه‌های آموزشی و مراکز تحقیقاتی، انعقاد تفاهم نامه های عملیاتی با دانشگاه های علوم پزشکی ارتش، شهید بهشتی و تهران و شرکت نفت برای استفاده از امکانات آنها جهت کارورزی دانشجویان، راه اندازی فیلد توانبخشی بخش فارابی بیمارستان روانپزشکی رازی، ارتقای کیفی خدمات درمانی، خریداری تجهیزات skill lab گروه های توانبخشی »  اشاره کرد.


   وی افزود: برای اولین بار، کسب رتبه اول چهار دانشجوی مقطع کارشناسی ارشد حوزه توانبخشی دانشگاه علوم بهزیستی در کشور و انتخاب آنان بعنوان دانشجوی نمونه، از دیگر افتخارات دانشگاه بود که هدایای آنان تهیه و آماده شده است.


    دکتر عرب همچنین به بخش نرم افزاری حوزه تحقیقات و فعالیت های انجام شده در این حوزه پرداخت و گفت که کسب رتبه 17 دانشگاه در بررسی ها و گزارش فدراسیون سرآمدان علمی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، از افتخارات دانشگاه در این مدت بود.


    " تولید شواهد مورد نیاز سیاستگزاری حوزه توانبخشی جهت شناسایی، تحقیق جامع رصد آسیب های اجتماعی و همچنین در تحقیقات کاربردی، بررسی ژنوم کرونا ویروس جدید به روش توالی یابی نسل جدید و تعیین سهم توانبخشی از تولید ناخالص ملی کشور (GDP)از جمله فعالیت های برجسته تحقیقاتی در دست اجراست که توسط دکتر عرب بیان شد.


   وی همچنین، در ادامه بیان فعالیت های انجام شده، از طرح های تحقیقاتی تحت عنوان « اجرای کوهورت سالمندی، راه اندازی سایکوز با همکاری دانشگاه تبریز، بررسی اثرات کرونا بر تامین رفاه کودکان با همکاری موسسه پژوهش تامین اجتماعی و بررسی تجارب سازمان های اجتماعی جامعه مدنی در مقابله با بحران همه گیری کرونا در جهان » نام برد.


   رئیس سابق دانشگاه از فعالیت های تحقیقاتی در حوزه سلامت اجتماعی، به رصد آسیب های اجتماعی کشور، ارزیابی وضعیت اعتیاد کشور، تدوین طرح رصد معلولیت ها و مصدومیت های کشور ، تدوین طرح رصد تعیین کننده های اجتماعی سلامت و تدوین طرح خانه خورشید با همکاری شهرداری تهران، اشاره کرد.


   انعقاد تفاهم نامه و برقراری ارتباطات علمی و فناوری با دانشگاه صنعتی شریف و شرکت شناسا (بانک پاسارگاد) ، راه اندازی دفتر همکاری با کانون پتنت ایران و موافقت کانون برای  حمایت   90 درصدی، تصویب دو طرح کلان ملی " سیستم اعلام سقوط سالمندان " و " طراحی و ساخت کالسکه مخصوص افراد فلج مغزی " ، ارتقای 15 رتبه ای دانشگاه بلحاظ فناوری در میان دانشگاه های علوم پزشکی کشور، رشد قابل توجه جذب گرانت های پژوهشی، کسب جایزه استاندارد برای پروژه ساخت ویلچر ارگونومیک با همکاری یک شرکت آلمانی، از دیگر مواردی بود که در این گزارش بیان شد.


   دکتر عرب همچنین افزود: " برگزاری استارت آپ تریگر «به توان فناوری»، ثبت دو پتنت در امریکا (US Patent) و  هدف گذاری و دستیابی صددر صدی به محصولات فناورانه در حوزه های "توانبخشی از راه دور" ، "واقعیت مجازی" و  " ارتزها "  از دیگر فعالیت های دو سال اخیر بخش فناوری دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی است.


   وی در این گزارش به انجام سه طرح کلان به سفارش وزارت بهداشت در حوزه سیاستگذاری توانبخشی، برگزاری 30 کارگاه آموزشی ، 9 طرح فناورانه و انجام فاز اولیه پروژه   Soft Robot، نیز اشاره کرد.


   وی در حوزه نرم افزاری انتشارات و کتابخانه دانشگاه، از " تدوین کتب مرجع، نمایه شدن مجلات توانبخشی و سالمندی در پایگاه های معتبر اطلاع رسانی مانند اسکوپوس، افزودن حداقل 3800 کتاب دیجیتال و 2125 جلد کتاب فارسی و لاتین به مجموعه کتابخانه و تجهیز کتابخانه مرکز روانپزشکی رازی با 730 جلد کتاب ارزشمند، گفت.


    وی سپس به فعالیت های انجام شده بخش نرم افزاری در حوزه درمان پرداخت و اظهارداشت: چارت معاونت درمان در ساختار دانشگاه با موافقت مسئولان وزارت بهداشت اصلاح شد و ضمن برگزاری اجلاس معاونان درمان دانشگاه های علوم پزشکی سراسر کشور در دانشگاه ما، برای اولین بار حوزه توانبخشی ، محور کار این اجلاس بود و مورد تبادل نظر معاونان درمان دانشگاه ها قرار گرفت.


   وی همچنین « حذف ارائه خدمات توانبخشی بستری (تخت های توانبخشی) از سطح بندی تخت های درمانی و کسب مجوز ارائه خدمات درمانی جهت مرکز اسماء، کسب موافقت اصولی برای 8 گرایش در مرکز روانپزشکی رازی که سبب کاهش ارجاعات به خارج از مرکز خواهد شد، همکاری گسترده با هیات امنای ارزی وزارتخانه برای نوسازی، ایجاد و خرید تجهیزات آزمایشگاه، سونوگرافی، سیستم پیشرفته اکوکاردیوگرافی، رادیوگرافی و دندانپزشکی » را در گزارش فعالیت های مدیریت خود طی دو سال اخیر ذکر کرد.


    « تهیه گایدلاین ها و تدوین 10 استاندارد خدمات در حوزه درمان که توسط وزارت بهداشت ابلاغ شده و راه اندازی سیستم توانبخشی از راه دور و Tele medicine  در مرکز رازی » از دیگر فعالیت های بخش درمان طی مدیریت دکتر عرب بود که در این گزارش عنوان شد.


   وی همچنین به بیان اقدامات انجام شده برای راه اندازی اولین مرکز خدمات توانبخشی اتیسم در کلینیک اسماء نیز پرداخت .


   دکتر عرب در بخش نرم افزاری معاونت فرهنگی و دانشجویی نیز به توسعه فعالیت کانون ها و انجمن های علمی زیر نظر این معاونت اشاره کرد که بیش از 300 روز کار کانون خیریه دانشجویی در دوره کرونا برای کمک به نیازمندان جنوب تهران و تشکیل تیم دانشجویی سیار ویزیت در منزل توانخواهان ضایعه نخاعی در اسلامشهر ، از جمله آنهاست.


    دکتر عرب درباره فعالیت های انجام شده در بخش IT دانشگاه نیز به راه اندازی سیستم ادبی کانکت، برگزاری کلاسهای مجازی، تجهیز کلیه سیستم های کامپیوتری کتابخانه دانشگاه ، یکپارچه سازی، راه اندازی نوبت دهی اینترنتی در بیمارستان توانبخشی رفیده و راه اندازی درگاه های الکترونیک ، اشاره کرد.


    وی در پایان این گزارش نیز به اقدامات در دست اجرا نیز پرداخت که « ادغام سه حوزه سلامت روان، سلامت اجتماعی و توانبخشی بصورت ادغام توانبخشی در جامعه CBR ، ادغام توانبخشی با سلامت روان Psycho Rehab، و ادغام سلامت اجتماعی با سلامت روان  Community Mental Health   و ادغام خدمات توانبخشی در شبکه سلامت کشور با بررسی راهکارها و ارزیابی ظرفیت های شبکه »،  از مهمترین آنها بشمار می رود.


انتهای پیام/


تهیه و تنظیم خبر: نعیمی پور


  • گروه خبری : اخبار
  • کد خبر : 17493
کلمات کلیدی
عبارت خود را درج و جهت جستجو

تغییر اندازه فونت:

تغییر فاصله بین کلمات:

تغییر فاصله بین خطوط:

تغییر نوع موس:

تغییر نوع موس:

تغییر رنگ ها:

رنگ اصلی:

رنگ دوم:

رنگ سوم: