مسئول برگزاری بیست و چهارمین سمینار فیزیوتراپی تخصصی ستون فقرات:
لزوم راه اندازی و توسعه رشته دکترای حرفه ای فیزیوتراپی
مسئول برگزاری بیست و چهارمین سمینار فیزیوتراپی تخصصی ستون فقرات گفت: دکترای حرفه ای فیزیوتراپی سبب خروج نخبگان و خروج ارز از کشور می شود.
به گزارش خبرنگار وبدای دانشگاه، دکتر نورالدین کریمی مسئول برگزاری بیست و چهارمین سمینار فیزیوتراپی تخصصی ستون فقرات در افتتاحیه این رویداد علمی ( امروز پنج شنبه 17 اسفند) در دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی گفت: فیزیوتراپی وابسته به تجهیزات است و عمدتاً این تجهیزات وارداتی هستند و تغییرات ارزی بر روند فعالیت شرکتها، فیزیوتراپیستها و خدمات گیرندهها را در ارائه خدمات ارزشمند فیزیوتراپی که ضروریست با مشکلاتی مواجه کند ، حمایت نظام سلامت کشور، امکان تولید داخلی را محقق می کند و با تولید عمده تجهیزات داخل کشور از خروج ارز جلوگیری می شود.
دانشیار دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی توجه به برنامه های آموزشی این رشته توسط مسئولین نظام سلامت کشور را ضروری دانست و افزود: رشته فیزیوتراپی از نظر دانش ارتقاء پیدا کرده و طبیعتا" دانش فیزیوتراپی در حد پایه بالینی در ۴ سال نمیگنجد و در کشورهای پیشرفته به گونه ای است که رشته فیزیوتراپی از بدو آموزش در سطح دانشگاه به دکتری عمومی یا دکتری حرفه ای اصطلاحا ارتقاء داده شده است و طبیعی است که در ایران هم این نیاز بمنظور گسترش در علم فیزیوتراپی احساس می شود، خوشبختانه ایران از آهنگ تغییرات جهانی عقب نیست اما هر تعللی باعث عقب ماندگی میشود و سالیانه شاهد داوطلبان فیزیوتراپی برای دکترای حرفهای در خارج از کشور هستیم و دانشگاههای خصوصی خارج از کشور ، جوانان ما را به شکل گروهی دعوت و جذب میکنند و این مهم، بیانگر ضرورت تحقق دکترای حرفهای فیزیوتراپی است .
دانشیار دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی گفت: برای فیزیوتراپی و آینده و شرایط موجود آن باید بدانیم که نیاز به خدمات فیزیوتراپی به جهت ورود تکنولوژی ها و فضای مجازی، افزایش نیاز به خدمات فیزیوتراپی همچنان مشهود هست و نه تنها رشته فیزیوتراپی در آینده و با توسعه عصر دیجیتال، حذف نخواهد شد بلکه به زودی، نیاز به این خدمات به دلیل تغییر الگوی بیماری های عفونی و مسری به بیماری هایی غیرواگیر، افزایش بیماری های اسکلتی عضلانی مثل بیماری های سالمندی و آمار روبه رشد سالمندی، بیماری های ناشی از کار، بیماری های ناشی از ورزش، مشکلات زندگی مدرن و صنعتی و فضای مجازی و همینطور گوشی های هوشمند، تصادفات جاده ای ، حوادث و بلایا و جنگ ها و بروز یک سری بیماری های عضلانی اسکلتی عضلانی، بالا خواهد بود .
وی در ادامه افزایش قابلیت رشته فیزیوتراپی در پیشگیری از آسیب های اولیه و آسیب های ثانویه ، به عنوان مثال پیشگیری از آسیب های شغلی بر اساس تقویت و توانایی های فردی و شرایط کار و برنامه کار توسط متخصصین فیزیوتراپی را برجسته عنوان کرد ونقش این رشته در پیشگیری از آسیب های ناشی از سالمندی از طریق پیشگیری از آسیب های ثانویه را موثر دانست.
کریمی گفت: امیدواریم در بیست و چهارمین سمینار فیزیوتراپی تخصصی ستون فقرات شاهد بهره مندی حداکثری مخاطبان از کارگاه ها، پنل ها و نشست های تخصصی باشیم.
ستون فقرات موضوعی بین رشته و چند تخصصی است
دکتر محمدتقی جغتایی مشاور عالی ستاد علوم و فناوریهای شناختی در بیست و چهارمین سمینار فیزیوتراپی تخصصی ستون فقرات گفت: توان انجمن علمی فیزیوتراپی و بورد فیزیوتراپی در وزارت بهداشت، نمایانگر حرکت رو به رشد این رشته و ارتقا جایگاه آن است .
وی در ادامه حضور فیزیوتراپیستها در شورای عالی، نظام پزشکی و همچنین هیئت مدیره انجمنهای علمی را بیانگر نقش آفرینی و تاثیرفیزیوتراپیستها درپعرصههای گوناگون دانست و افزود: امیدواریم فیزیوتراپی با توجه به وسعت کار در سطح بینالمللی نیز نقش آفرینی کند که خوشبختانه شاهد تغییراتی در این عرصه هستیم .
جغتایی گفت: فیزیوتراپی به دلیل فضای کار حرفهای رشته از دامنه کار و زمینه کار در عرصه بیماریهای مختلف، سبک زندگی ، سلامت و غیره برخوردار است و این رویداد علمی نوعی فعالیت علمی بین رشتهای است و باید به سمت کارهای بین رشته و گروهی نیز سوق پیدا کند.
دکتر جغتایی افزود: تخصصهای مختلف در کنار فیزیوتراپی میتواند با کار بین رشتهای در تداوم و استمرار این قلمرو بین رشتهای مثمر ثمر واقع شوند و نباید فراموش کنیم که ستون فقرات موضوعی بین رشته و چند تخصصی است و با نگاهی جامع و بین رشتهای میتوانیم شاهد تاثیرات شگرف آن باشیم.
گفتنی است بیست و چهارمین سمینار فیزیوتراپی تخصصی ستون فقرات، طی روزهای 17 و 18 اسفندماه در دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی برگزار می شود.
انتهای پیام/
گلرخ