به گزارش پایگاه خبری - اطلاع رسانی روابط عمومی:
استادیار پژوهشگاه تربیت بدنی: از ورزش می توان برای ارتقای سلامتی افراد با اختلال ذهنی استفاده کرد
استادیار پژوهشگاه تربیت بدنی و علوم ورزشی و مسئول بخش آموزش المپیک ویژه ایران در اولین همایش " داوطلبان المپیک ویژه ایران " گفت : افراد با اختلال ذهنی و هوشی (ID ) این قابلیت را دارند که از طریق حرکات ورزشی بتوان سلامتی جسمی و روانی آنان را ارتقاء داد.
استادیار پژوهشگاه تربیت بدنی و علوم ورزشی و مسئول بخش آموزش المپیک ویژه ایران در اولین همایش " داوطلبان المپیک ویژه ایران " گفت : افراد با اختلال ذهنی و هوشی (ID ) این قابلیت را دارند که از طریق حرکات ورزشی بتوان سلامتی جسمی و روانی آنان را ارتقاء داد.
به گزارش خبرنگار وبدای دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی، دکتر " علی کاشی " طی سخنانی در این همایش ، افزود: یکی از اهداف همایش داوطلبان المپیک ویژه ، آشنا کردن خانواده ها و داوطلبان خدمت به قشر کم توان ذهنی و هوشی جامعه ، نسبت به المپیک ویژه ، تاثیرات فعالیت این المپیک بر سلامتی جسمی و روانی این قشر و خانواده های آنان و آشنایی هرچه بیشتر متخصصان علوم ورزشی با نیازهای افراد کم توان ذهنی با هر اختلال ، است .
دکتر کاشی ادامه داد: در کشورهای پیشرفته دنیا ، مربیان ورزشی ، قوانین المپیک ویژه را یاد می گیرند و با ترکیب اصول ورزشی و آگاهی از نیازهای افراد کم توان ذهنی با هر اختلال ، می توانند آنان را آموزش بدهند.
وی از داوطلبان شرکت کننده در همایش داوطلبان المپیک ویژه ، خواست تا در دوره های آموزشی المپیک ویژه ایران شرکت کنند و با کسب دانش مربوطه ، بتوانند به این قشر از جامعه خدمت کنند.
مسئول آموزش المپیک ویژه همچنین تاکید کرد که المپیک ویژه ، فقط ورزش نیست بلکه الگوی اخلاقی و شخصیتی نیز به افراد دارای اختلالات ذهنی و هوشی (ID) ارائه می دهد .
وی یادآور شد که در المپیک ویژه ، قهرمانی چندان اهمیتی ندارد بلکه می خواهیم این افراد بتوانند در کنار دیگر افراد جامعه ورزش کنند ، و با ارتقای سلامتی جسمی و روانی ، به شاد زیستن آنان کمک کرده باشیم.
دکتر کاشی گفت که برای مربیگری المپیک ویژه ، در ابتدا، المپیک ویژه را خوب بشناسید ، سپس ، در کارگاهها و دوره های آموزشی آن شرکت کنید ، دانش خود را در ارتباط با کم توانان ذهنی ارتقاء دهید و در ترویج فرهنگ و باور جامعه نسبت به توانایی های این قشر از جامعه تلاش کنید.
وی خطاب به داوطلبان شرکت کننده در این همایش ، افزود : المپیک ویژه جهانی مرتبا اطلاعات خود را با کشورهای عضو از جمله ایران ، به مشارکت می گذارد و تمامی منابع و اطلاعات مورد نیاز در زمینه المپیک ویژه و مسایل آموزشی مربوطه ، در وب سایت " المپیک ویژه ایران " در اختیار همگان است.
دکتر کمالی: با فعالیت تشکل های غیردولتی و مشارکت متخصصان و خانواده ها، می توان نگرش جامعه را نسبت به افراد با اختلال ذهنی و هوشی تغییر داد
در ادامه این همایش ، دکتر " محمد کمالی " استاد دانشگاه علوم پزشکی ایران و پیشکسوت حوزه توانبخشی در کشور، طی سخنانی ، گفت: با فعالیت تشکل های غیردولتی مانند المپیک ویژه ، و مشارکت متخصصان و خانواده های افراد دارای اختلالات ذهنی و هوشی ، می توان نگرش جامعه به این افراد را تغییر داد .
وی افزود: در کشور های پیشرفته دنیا، مشارکت خانواده ها در برگزاری برنامه های مربوط به این افراد، بسیار جدی گرفته می شود ، چنانچه در پارالمپیک و المپیک ویژه ، خانواده ها نیز به عنوان " داوطلب " شرکت می کنند.
وی در پایان سخنانش ابراز امیدواری کرد: خانواده ها و داوطلبان ، همیشه داوطلب باقی بمانند و از طریق المپیک ویژه ، شرایط مناسبی را برای افراد با اختلالات هوشی و ذهنی ، در جامعه فراهم کنند.
رئیس المپیک ویژه ایران: المپیک ویژه در پی تغییر نگرش جامعه نسبت به افراد با اختلال ذهنی و هوشی است
در ادامه این همایش، رییس المپیک ویژه ایران تاکید کرد: المپیک ویژه در قالب برنامه های ورزشی و غیرورزشی ، در جهت ارتقای سلامت جسمی و روانی افراد با اختلالات هوشی و ذهنی ، مهارت آموزی و مشارکت فعال آنان در جامعه فعالیت می کند تا نگاه ناتوانی ، ترحم و دلسوزی ، به نگاه قادر بودن ، قهرمان بودن و قدرتمند بودن تبدیل شده و این قشر نیز بتواند زندگی شاد و پرنشاط همانند دیگر افراد جامعه داشته باشد.
دکتر " اصغر دادخواه " عضو هیات علمی دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی ، داوطلبان شرکت کننده در این همایش را با " المپیک ویژه " آشنا کرد و بطور خلاصه به تاریخچه این المپیک در جهان و ایران پرداخت .
وی گفت که المپیک ویژه هشت سال بعد از پارالمپیک ، در سال 1968 میلادی در واشنگتن تاسیس شد و هم اکنون 197 کشور عضو، برنامه های آن را (ورزشی و غیرورزشی ) در قالب المپیک ویژه تابستانی و زمستانی ، هر دو سال یکبار در منطقه جغرافیایی خود و هر چهارسال یکبار، بصورت جهانی برگزار می کنند.
به گفته دکتر دادخواه، المپیک ویژه که در 197 کشور دنیا و با 221 برنامه برگزار می شود ، می خواهد بیش از چهار و نیم تا پنج میلیون از افراد جهان با اختلالات هوشی و ذهنی (ID ) ، سندروم داون ، بیش فعال و اوتیستیک که IQ زیر 75 دارند، حضور فعالی در جامعه داشته و جامعه نیز با آنان برخوردی همانند دیگران داشته باشد و به توانایی این افراد توجه کند.
وی با اشاره به اینکه المپیک ویژه، در سال 1378 در ایران تاسیس شده است، افزود: هم اکنون ، هفت هزار و 250 کم توان ذهنی (ID) از سن هشت ساله به بالا، تحت پوشش المپیک ویژه ایران هستند.
وی ، شرکت جمهوری اسلامی ایران همچون 31 کشور منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا در المپیک ویژه منطقه ای (منا ) و همچنین در المپیک جهانی و کسب مدالهای رنگارنگ توسط اعضای تیم های مختلف را یادآور شد .
دکتر دادخواه تاکید کرد که فقط یک برنامه از المپیک ویژه ، جنبه ورزشی دارد و 11 برنامه آن ، غیرورزشی بوده و جنبه توانبخشی جسمی و روانی افراد عضو با اختلال هوشی و ذهنی (ID) را دربر دارد.
وی به فعالیت 17 مرکز و نمایندگی المپیک ویژه در هشت مرکز استان کشور ( تهران با هشت مرکز، سمنان با سه مرکز و البرز ، قزوین ، گیلان ، مازندران ، گلستان و خراسان رضوی ، با یک مرکز ) اشاره کرد و افزود: علاقه مندان و داوطلبان به خدمت در المپیک ویژه و پشتیبانی از افراد کم توان هوشی و ذهنی (ID ) می توانند به این مراکز و نمایندگی ها مراجعه کنند.
انتهای پیام /
تهیه و تنظیم خبر: نعیمی پور