• 1395/12/15 - 15:00
  • - تعداد بازدید: 3322
  • - تعداد بازدیدکننده: 80
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
به مناسبت روز جهانی شنوایی ؛

اصوات خطرساز ، تهديدی برای شنوايی

شنیدن اصوات بلند می توانند سبب بروز کم شنوایی دائمی و غیر قابل برگشت در فرد شوند. اما از آنجا که نشانه های آن تدریجی و در طول سالیان ایجاد می شود غالباً متوجه آن نمی شویم.



    شنیدن اصوات بلند می توانند سبب بروز کم شنوایی دائمی و غیر قابل برگشت در فرد شوند. اما از آنجا که نشانه های آن تدریجی و در طول سالیان ایجاد می شود غالباً متوجه آن نمی شویم.


    به طور کلی اصوات بلندتر از 80 دسی بل بالقوه خطرساز در نظر گرفته می شوند. (صحبت عادی درحدود 60 دسی بل است)هم میزان صدا و هم طول زمان قرارگیری در معرض آن تعیین کننده میزان صدمه وارده هستند.


گوشهای خود را در مقابل کم شنوایی ناشی از اصوات بلند محافظت کنید:


    نکته کلیدی پیشگیری از این نوع کم شنوایی است . زمانی که می توانیم باید اصوات ناخواسته را حذف کنیم. زمانی که امکان حذف این اصوات میسر نیست باید تا حد ممکن از میزان آن بکاهیم. در اینجا به چند نکته اشاره می کنیم:


-         زمانی که در معرض اصوات بلند و بالقوه خطرناک قرار می گیرند از محافظ های گوشی استفاده کنید. قرار دادن پنبه در گوشها تاثیری ندارد. این محافظها را می توانید از دراگ استورها تهیه فرمائید.


-         زمان قرارگیری در معرض اصوات را تا حد ممکن کوتاه کنید. در کنسرت ها ، اجتماعات و سخنرانی ها کنار سخنران ننشینید. اگر موسیقی می نوازید حتماً از محافظهای گوشی استفاده کنید. مسئولیت سلامت شنوایی خود را خودتان به عهده بگیرید.


-         ولوم ضبط را کم کنید. زمانی که موسیقی گوش می کنید- مثلاً در ماشین یا با واکمن – صدای آن را کم کنید. کمروئی نکنید از دیگران هم بخواهید صدای موسیقی را کم کنند.


-         آگاهی خود را در مورد اثرات زیانبار اصوات بلند و راههای پیشگیری از آن افرایش دهید.


-         دیگران را از این اثرات سوء آگاه سازید.


-         به هنگام خرید اسباب بازی های کودکان و وسایل خانگی دقت کنید زیاد صدادار نباشند . به خاطر داشته باشید کودکان دوست دارند اسباب بازی ها را کنار گوش خود بگیرند و این امر خود خطر بالقوه آسیب شنوایی را شدت می بخشد.


-         گوش خود را نزد پزشک متخصص گوش و حلق و بینی معاینه کنید و جهت ارزیابی شنوایی به شنوایی شناس مراجعه فرمائید.


-         از سروصداهای محیط زندگی خود آگاه باشید و در صورت امکان آنها را کنترل کنید.


-         به خاطر داشته باشید همه با همکاری هم باید این مسائل را تا حد امکان به دیگران یادآور شویم و در کنترل آن بکوشیم.


 چگونه می توانم اطلاعات بیشتری در این مورد کسب کنم؟


   شما می توانید با مراجعه به مراکز سنجش شنوایی کلیه مراکز درمانی، بیمارستانی و بهزیستی همچنین دپارتمان های شنوایی دانشکده های توانبخشی تهران، ایران ، شهید بهشتی و دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی  اطلاعات بیشتری در این مورد کسب کنید.


  


انتهای پیام /

  • گروه خبری : اخبار
  • کد خبر : 9950
کلمات کلیدی
عبارت خود را درج و جهت جستجو

تغییر اندازه فونت:

تغییر فاصله بین کلمات:

تغییر فاصله بین خطوط:

تغییر نوع موس:

تغییر نوع موس:

تغییر رنگ ها:

رنگ اصلی:

رنگ دوم:

رنگ سوم: