• 1397/07/30 - 17:55
  • - تعداد بازدید: 6876
  • - تعداد بازدیدکننده: 91
  • زمان مطالعه : 5 دقیقه
به گزارش پایگاه خبری و اطلاع رسانی روابط عمومی ؛

اعلام آمادگی وزارت بهداشت برای اجرای پایان نامه دانشجوی دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی در بیمارستان ها

رئیس اداره سلامت نوزادان وزارت بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی با حضور در جلسه دفاعیه پایان نامه یکی از دانشجویان دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی، آمادگی وزارت بهداشت برای حمایت و اجرای این طرح پژوهشی را که روشی برای بهبود تغذیه نوزادان نارس در بخش های مراقبت های ویژه نوزادان در بیمارستان ها است، اعلام کرد.


  رئیس اداره سلامت نوزادان وزارت بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی با حضور در جلسه دفاعیه پایان نامه یکی از دانشجویان دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی، آمادگی وزارت بهداشت برای حمایت و اجرای این طرح پژوهشی را که روشی برای بهبود تغذیه نوزادان نارس در بخش های مراقبت های ویژه نوزادان در بیمارستان ها است، اعلام کرد.


    به گزارش خبرنگار وبدای دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی، " حدیثه قمی " دانشجوی مقطع کارشناسی ارشد رشته گفتاردرمانی دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی با اجرای طرح پژوهشی " بررسی اثربخشی پروتکل مداخله حرکتی دهانی نوزادان نارس (PIOMI) بر پیشرفت تغذیه دهانی در نوزادان نارس با سن جنینی ۲۶ تا ۲۹ هفته " به عنوان پایان نامه خود، سبب بهبودی در بلع و تغذیه نوزادان نارس در بخش های مراقبت های ویژه نوزادان (NICU) بیمارستان های اکبرآبادی و آرش تهران و کاهش مدت بستری این نوزادان تا حدود ده روز در این بخش شد.


    دکتر" حیدرزاده " رئیس اداره سلامت نوزادان وزارت بهداشت در جلسه دفاعیه این پایان نامه و پس از ارائه نتایج طرح ، در جمع اساتید راهنما، مشاور و داوران شرکت کننده در این جلسه ، گفت: اداره سلامت نوزادان وزارت بهداشت آمادگی دارد تا با همکاری محققان و متخصصان دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی ، پروتکل و دستورالعمل لازم برای اجرای روش و پروتکل بین المللی " مداخله حرکتی دهانی نوزادان نارس (PIOMI) " را برای اجرا در بخش های مراقبت های ویژه نوزادان (NICU) بیمارستان ها و زایشگاه های کشور ، تدوین کند و همچنین ، حمایت های لازم از برگزاری کارگاه های آموزشی  برای مجریان این روش همچون گفتاردرمانگران یا پرستاران بخش های مراقبت های ویژه نوزادان و حتی مادران نوزادان نارس داشته باشد.


   وی همچنین در گفت وگو با خبرنگار وبدای دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی تاکید کرد: اجرای این روش مداخلاتی ، با توجه به حساس بودن شرایط  نوزادان نارس و نقش تغذیه در بهبود شرایط ، رشد و تکامل این نوزادان ، بسیار موثر است و مهمترین حسن اجرای این تحقیق، بهبود تغذیه نوزادان نارس است که پس از تولد قادر به مکیدن و شیرخوردن نیستند و با توجه به اینکه بیش از 60 درصد غذای سالم صرف رشد و تکامل مغز نوزادان می شود، اجرای این طرح پژوهشی کاربردی ، بسیار حائز اهمیت است.


    وی با اشاره به اینکه برخی از نوزادان نارس فقط بخاطر شرایط حساس و عدم توانایی در مکیدن، در بخش مراقبت های ویژه نوزادان بیمارستان ها بستری می شوند، افزود: با اجرای روش و پروتکل مداخله حرکتی دهانی نوزادان نارس (PIOMI) ، در درجه اول ، مشکل بلغ در این نوزادان بهبود یافته و در نتیجه ، مدت زمان بستری این نوزادان در بخش های مراقبت های ویژه بیمارستان ها تا میزان قابل توجهی کاهش می یابد که این موضوع نیز بنفع نوزاد می باشد.


    دکتر حیدرزاده درعین حال تاکید کرد: با توجه به حساس بودن شرایط  نوزادان نارس، ضروری است گفتاردرمانگرانی که با این نوزادان کار می کنند، حتما دوره آموزشی خاص اجرای این طرح را در قالب کارگاه یکی دو روزه بگذرانند تا با آموزش و کسب مهارت لازم ، هدف و تاثیرگذاری لازم حاصل شود.


******


    " حدیثه قمی " محقق این طرح پژوهشی نیز در گفت وگو با خبرنگار وبدای دانشگاه گفت: با توجه به این که شیوع تولد و میزان زنده ماندن نوزادان نارس با سن جنینی کمتر از ۳۰ هفته در کشور افزایش یافته است، این مطالعه با هدف " بررسی اثربخشی پروتکل مداخله حرکتی دهانی نوزادان نارس (PIOMI) بر پیشرفت تغذیه دهانی در نوزادان نارس با سن جنینی ۲۶ تا ۲۹ هفته " انجام گرفت.


    وی با اشاره به اینکه مطالعه  حاضر با همکاری مشترک گروه آموزشی گفتاردرمانی و مرکز تحقیقات توانبخشی اعصاب اطفال دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی و با استفاده از پروتکل بین المللی پیومی (PIOMI) انجام شده، افزود: نتیجه این مطالعه نشان داد که مداخلات دهانی حرکتی زودهنگام در نوزادان نارس با سن جنینی زیر ۳۰ هفته و وزن پایین ، می تواند کاهش مدت زمان انتقال تغذیه نوزاد از طریق گاواژ به تغذیه دهانی را سبب شود و در پی آن ، کاهش معنی دار و چشمگیری در طول مدت بستری این نوزادان در بیمارستان ایجاد کند، بطوری که نوزادان دارای مداخلات دهانی حرکتی، 9/53 روز زودتر از نوزادان نارس دیگر از بیمارستان ترخیص شدند.


    وی ، جامعه مورد مطالعه را نوزادان نارس با سن جنینی ۲۶ تا ۲۹ هفته بستری در بخش های مراقبت­های ویژه بیمارستان­های اکبرآبادی و آرش معرفی کرد و گفت: نوزادان مورد مطالعه بصورت تصادفی در دو گروه ۱۵ نفری " مداخله" و " مشاهده " قرار گرفتند و به گروه مداخله ، تحریکات دهانی PIOMI طی ده روز ارائه شد و نوزادان گروه مشاهده، فقط از خدمات روتین پرستاری، استفاده ­کردند. سپس شرایط نوزادان از نظر سن جنینی ، وزن در زمان دستیابی به یک، چهار و هشت مرتبه تغذیه دهانی و زمان ترخیص از بیمارستان ، مورد بررسی قرار گرفت.


    وی افزود: براساس یافته ­های این پژوهش ، مداخله با استفاده از پروتکل PIOMI برای این گروه سنی کاملا قابل تحمل می­باشد. نتایج نشان می­دهد که مداخله منجر به دستیابی سریع­تر به تغذیه دهانی مستقل شد ، بطوری که گروه مداخله ، 13/47 روز زودتر از گروه نوزادان مشاهده ، به تغذیه کاملا دهانی دست یافت و در نتیجه ، سبب ترخیص زودتر گروه مداخله نسبت به نوزادان گروه مشاهده بمیزان 9/53  روز از بیمارستان شد.


   لازم به ذکر است، دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی با 22 گروه آموزشی تخصصی و هشت مرکز تحقیقات، به تعلیم و تربیت بیش از یک هزار و 800 نیروی متخصص در رشته های خاص سه حوزه سلامت  ( رفاه و سلامت اجتماعی، سلامت روانی و توانبخشی ) مانند رشته های " گفتاردرمانی، کاردرمانی، ارتوپدی فنی، ارگونومی، فیزیوتراپی، مددکاری اجتماعی ، روانشناسی ، مشاوره خانواده، سالمند شناسی و همچنین روانپزشکی ، روانشناسی بالینی و پرستاری توانبخشی " می پردازد، که در برخی از  این رشته ها به عنوان تنها برگزارکننده دوره های تحصیلات تکمیلی و PHd، و یا نخستین مجری این دوره ها در کشور و حتی کشورهای منطقه شناخته شده است.


   دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی ، تحت نظارت وزارت بهداشت و از طریق دو بیمارستان فوق تخصصی و دو مرکز تخصصی ، انواع خدمات پزشکی – توانبخشی را به بیماران و نیازمندان ارائه می دهد.


انتهای پیام /


تهیه و تنظیم خبر: نعیمی پور


 

  • گروه خبری : اخبار
  • کد خبر : 12883
کلمات کلیدی
عبارت خود را درج و جهت جستجو

تغییر اندازه فونت:

تغییر فاصله بین کلمات:

تغییر فاصله بین خطوط:

تغییر نوع موس:

تغییر نوع موس:

تغییر رنگ ها:

رنگ اصلی:

رنگ دوم:

رنگ سوم: