• 1396/11/07 - 14:37
  • - تعداد بازدید: 4708
  • - تعداد بازدیدکننده: 59
  • زمان مطالعه : 5 دقیقه
به گزارش پایگاه خبری - اطلاع رسانی روابط عمومی:

اولین جلسه عملیاتی کوهورت " از میانسالی تا سالمندی ایران " در دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی برگزار شد

اولین جلسه عملیاتی کوهورت " از میانسالی تا سالمندی ایران " امروز (شنبه) با حضور مسئولان و نمایندگان اداره سلامت شهرداری تهران و پژوهشکده بنیاد جانبازان و امور ایثارگران ، ریاست دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی ، معاونان تحقیقات و درمان و اعضای هیات علمی گروه و مرکز سالمندی این دانشگاه، در سالن اجتماعات حوزه ریاست برگزار شد.



   اولین جلسه عملیاتی کوهورت " از میانسالی تا سالمندی ایران "  امروز (شنبه) با حضور مسئولان و نمایندگان اداره سلامت شهرداری تهران و پژوهشکده بنیاد جانبازان و امور ایثارگران ، ریاست دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی ، معاونان تحقیقات و درمان و اعضای هیات علمی گروه و مرکز سالمندی این دانشگاه، در سالن اجتماعات حوزه ریاست برگزار شد.


    به گزارش خبرنگار وبدای دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی، دکتر " احمد دلبری " رئیس مرکز تحقیقات سالمندی این دانشگاه در ابتدای نشست توضیح داد که سابقه شکل گیری این کوهورت از سه سال پیش آغاز شد و در نهایت ، با توجه به توانایی علمی دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی ، اجرای این پروژه بزرگ ملی ، به این دانشگاه سپرده شد.


    وی گفت که تاکنون جلسات متعدد با مسئولان شهرداری تهران ، پژوهشکده بنیاد جانبازان و امور ایثارگران ، شهرداری منطقه سه تهران ( بدلیل سکونت بیشترین سالمند در این منطقه ) ، سازمان بازنشستگی ، کانون های سالمندی سازمان ها و موسسات مختلف ، مسئولان شهرستان های استان تهران بویژه فرماندار شمیرانات و سازمان تامین اجتماعی ، برای تعیین جمعیت هدف و چگونگی استفاده از امکانات سازمانها و نهادهای مختلف جهت اجرای دقیق و سریع این تحقیق ملی داشته است.


   دکتر دلبری با اشاره به اعلام آمادگی مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی برای انعقاد تفاهم نامه با دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی جهت استفاده از ظرفیت پنج میلیون و 400 هزار  نفری مستمری بگیر این سازمان در اجرای این طرح ، افزود: خوشبختانه امکان استفاده از ظرفیت سازمان تامین اجتماعی ، پژوهشکده بنیاد جانبازان و شهرداری منطقه سه وجود دارد.


   وی اظهارداشت : هم اکنون طرح ها و پرسشنامه های آن آماده شده است و امیدواریم مراکز تحقیقاتی و گروه های آموزشی در تمامی دانشگاه های علوم پزشکی در اجرای این کوهورت مشارکت داشته باشند تا با جمع آوری اطلاعات ، تمامی مراکز علمی کل کشور بتوانند از آن بهره مند شوند.


    وی با اشاره به بررسی کوهورت های انجام شده در کشورهای مختلف دنیا، افزود: از میان تحقیقات انجام شده، کهورت میانسالی تا سالمندی کشور کانادا بعنوان نمونه انتخاب شد که البته حجم زیادی از اطلاعات مربوط به پرسشنامه آن کشور، بومی سازی شد و مطابق با فرهنگ و شرایط زندگی ما ایرانیان ، تغییر کرد.


    در ادامه دکتر دلبری رئیس مرکز تحقیقات سالمندی دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی با ارائه گزارشی از وضعیت سالمندان در ایران و طرح تدوین شده برای کوهورت " از میانسالی تا سالمندی " ، به تحولات جمعیتی در ایران اشاره کرد و روند افزایش جمعیت سالمندی در ایران را بسیار سریع خواند.


    وی افزود: هم اکنون 30 درصد کل سالمندان کشور ، تقریبا تنها زندگی می کنند که 49 درصد آنان را زنان سالمند تشکیل می دهند.  14 هزار  نفز از سالمندان  در مراکز سازمان بهزیستی کشور نگهداری می شوند و 70 هزار سالمند نیز از طریق کانون های سالمندی شهرداری ها ، مشغول فعالیت می باشند.


   دکتر دلبری ، از اهداف اختصاصی ، پیامدهای مورد انتظار از اجرای طرح کهورت میانسالی تا سالمندی ، روش اجرای طرح ، شاخص های ورود به طرح ، عوامل اجرایی در مرکز کوهورت میانسالی تا سالمندی ایران در منطقه سه شهرداری تهران گفت و تاکید کرد: این طرح صرفا تحقیقاتی نخواهد بود و مراجعان خود را رها نمی کند ، بر وضعیت آنان نظارت خواهد داشت و راهنمایی های لازم برای حفظ و ارتقای سلامتی این افراد را ارائه می دهد.


   ******


معاون پژوهشی دانشگاه: این معاونت به عنوان تسهیل کننده فرآیندها، در خدمت مجریات کهورت میانسالی تا سالمندی است


    معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی در ادامه این نشست ، با اشاره به ضرورت اجرای این طرح ملی بلحاظ نیازمندیهای این قشر از جامعه که روند افزایش جمعیتی را طی می کند، گفت: موضوع " سالمندی " برای این طرح تحقیقاتی ، چه از بابت بررسی مسایل جسمی و روانی و همچنین ، از نظر دیدگاه حوزه فناوری و تامین ابزار و تجهیزات مورد نیاز سالمندان توسط بخش فناوری دانشگاه، با اهداف معاونت تحقیقات دانشگاه مطابقت دارد و این معاونت تسهیل کننده فرآیندهای مربوط به آن می باشد.


    وی با یادآوری زمان بر بودن کهورت ، ابراز امیدواری کرد: این پروژه ملی با مشارکت و همکاری همه ارگانها، سازمانها و نهادهای ذیربط به سرانجام برسد.


******


مدیر گروه سالمندی دانشگاه: از ظرفیت دانشجویان این گروه و مرکز تحقیقات سالمندی در اجرای کهورت استفاده شود


    دکتر " فدای وطن "  با ارزشمند خواندن این پروژه ملی و کار تیمی که بین بخشی و با همکاری شهرداری و وزارت بهداشت انجام خواهد شد ، گفت: 120 دانشجوی رشته سالمندی در مقاطع مختلف داریم که می توان از ظرفیت آنان برای اجرای این کهورت استفاده کرد.


    وی افزود: می توان هر بخش را به گروهی از دانشجویان علاقه مند سپرد و نتایج آن ها را بصورت یکپارچه ، مورد استفاده قرار داد.


******


اعلام آمادگی اداره کل سلامت شهرداری تهران برای مشارکت در اجرای کهورت " از میانسالی تا سالمندی ایران "


    مهندس " مهدی امیری " معاون اداره کل سلامت شهرداری تهران نیز که در این نشست حضور داشت ، آمادگی این اداره کل در همکاری با مجریان کهورت " از میانسالی تا سالمندی ایران " و مشارکت در اجرای این پروژه ملی را اعلام کرد.


   وی گفت که بخشی از فعالیت های اجتماع محور شهرداری تهران ، مربوط به سالمندان می باشد و برای اجرای این کهورت ، می توان علاوه بر شهرداری منطقه سه تهران ، از کانون های سالمندان در تمامی محله های شهر تهران نیز کمک گرفت.


   ******


   در ادامه این نشست ، اعضای هیات علمی گروه و مرکز تحقیقات سالمندی که در این جلسه حضور داشتند، به ارائه نقطه نظرها و پیشنهادهای خود در زمینه کهورت " از میانسالی تا سالمندی ایران " پرداختند.


    پیش از بیان نظرها و پیشنهادهای اعضای هیات علمی ، دکتر " محمد کمالی " رئیس دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی ، نقطه نظرهای خود در ارتباط با اجرای این کهورت را بیان داشت که متعاقبا اطلاع رسانی می شود.


 



انتهای پیام /


تهیه و تنظیم خبر: نعیمی پور

  • گروه خبری : اخبار
  • کد خبر : 11312
کلمات کلیدی
عبارت خود را درج و جهت جستجو

تغییر اندازه فونت:

تغییر فاصله بین کلمات:

تغییر فاصله بین خطوط:

تغییر نوع موس:

تغییر نوع موس:

تغییر رنگ ها:

رنگ اصلی:

رنگ دوم:

رنگ سوم: