• 1395/03/12 - 12:41
  • - تعداد بازدید: 2626
  • - تعداد بازدیدکننده: 73
  • زمان مطالعه : 6 دقیقه
به گزارش پایگاه خبری و اطلاع رسانی روابط عمومی ؛

اولین دوره آموزش توانمندسازی مدیران فرهنگی دانشگاههای علوم پزشکی کشور به کار خود پایان داد

اولین دوره آموزش توانمندسازی فرهنگی مسئولان فرهنگی دانشگاههای علوم پزشکی کشور با شرکت 110 تن از مدیران و کارشناسان فرهنگی 58 دانشکده و دانشگاه علوم پزشکی و با حضور معاون فرهنگی ، دانشجویی و مجلس وزارت بهداشت و رییس دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی ، در این دانشگاه به پایان رسید.


  اولین دوره آموزش توانمندسازی فرهنگی مسئولان فرهنگی دانشگاههای علوم پزشکی کشور با شرکت 110 تن از مدیران و کارشناسان فرهنگی 58 دانشکده و دانشگاه علوم پزشکی و با حضور معاون فرهنگی ، دانشجویی و مجلس وزارت بهداشت و رییس دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی ، در این دانشگاه به پایان رسید.


   به گزارش خبرنگار وبدای دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی، این گردهمایی در قالب کارگاه آموزش تخصصی توانمندسازی فرهنگی ،  طی دو روز (10 و 11 خردادماه) توسط اساتید و صاحبنظران بنام حوزه فرهنگی کشور در سالن اجتماعات دکتر شاملو دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی برگزار شد.


     دکتر " حمیدرضا خرم خورشید " رییس دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی در این مراسم گفت : شاکر و مفتخرم که دانشگاه علوم بهزیستی میزبان متولیان امور فرهنگی دانشگاههای علوم پزشکی کشور بود و امیدوارم که مشکلات مطرح شده و راهکارهای لازم اندیشیده شده باشد.


    وی با اشاره به سختی کار حوزه فرهنگی و ارتقای سطح فرهنگی دانشجویان و دانشگاهیان ، افزود: خوشبختانه ، دانشجویان دانشگاه علوم بهزیستی با وجود تنوع قومیت ها ، فرهنگ ها و زبانهای مختلف ، بلحاظ اخلاقی و معرفتی وضعیت خوبی دارند ولی بهرحال بفکر راهکارهایی برای ارتقای فرهنگی آنان هستیم .


   وی ادامه داد: به عقیده اینجانب ، شاید اگر اساتید در این بخش نیز ورود کنند و توصیه ها از طریق اعضای هیات علمی به دانشجویان منتقل شود ، موثرتر خواهد بود و نتیجه مطلوبتری بدست می آید.


   دکتر خرم خورشید با اشاره به توقع دانشجویان از دانشگاه و جامعه که روزبه روز بیشتر می شود، اظهارداشت: در عین حال ، دانشجویان باید بدانند که در مقابل آنچه کشور در اختیار آنان می گذارد که خیلی بیشتر از کشورهای دیگر است ، آنان نیز در مقابل جامعه ، وظیفه ای دارند و باید همیشه خود را مدیون نظام ، ملت و مردم بدانند.


     وی در پایان سخنانش ، برای شرکت کنندگان در این گردهمایی، آرزوی موفقیت در انجام وظیفه خطیری که به آنان سپرده شده ، و بکاربردن ثمره این گردهمایی در دانشگاهها را کرد.


    *****


   در ادامه این نشست ، دکتر" محمدرضا فراهانی " معاون فرهنگی- دانشجویی و مجلس وزارت بهداشت ، پیش از آغاز سخنرانی ، از مدیران و کارشناسان فرهنگی دانشگاههای علوم پزشکی خواست که با توجه به محور سخنانش که " آسیب های فرهنگی و موانع کار فرهنگی " می باشد ، مسایل و نقطه نظرات خود را مطرح کنند.


   شرکت کنندگان نیز مسایلی همچون " کمبود بودجه ، کمبود نیروی متخصص و کارآمد ، ابهامات در برخی از دستورالعمل های ابلاغی " را با معاون فرهنگی وزیر بهداشت در میان گذاشتند.


   دکتر فراهانی در پاسخ به مسایل و مشکلات مطرح شده ، گفت : من می دانم که کار کردن در حوزه فرهنگی مانند کارکردن در میدان مین است و از شغلهای سخت محسوب می شود و دانشگاههای علوم پزشکی موفق اصفهان ، کاشان ، گلستان ، اهواز ، مشهد ، گناباد و تبریز، قطعا مجاهدت کردند.


   وی با اشاره به اینکه مولفه های بسیاری در انجام فعالیت های فرهنگی و تاثیرگذاری آن دخالت دارند، افزود: مولفه های قومی ، بومی ، فضای سیاسی استان ، نماینده استان ، رئیس دانشگاه ، کارآمدی حوزه سلامت ، گردش مالی دانشگاه ، از جمله مولفه هایی هستند که در موفقیت دانشگاه در تحقق اهداف فرهنگی اش نقش دارند.


   وی ضمن آنکه اقدامات این معاونت در تامین بودجه فرهنگی دانشگاهها را مطرح کرد، با توجه به بخشی از مطالبات مدیران فرهنگی در ارتباط با حقوق و مزایا، از مدیرکل فرهنگی وزارت بهداشت خواست تا کمیته ای از میان مدیران فرهنگی دانشگاههای علوم پزشکی تشکیل بدهد و به بررسی و پیگیری خواسته های کارکنان امور فرهنگی دانشگاهها ، بپردازد.


   معاون فرهنگی وزارت بهداشت با طرح این سئوال که اهداف حوزه فرهنگی چیست؟ گفت : برای مشخص شدن بخش اعظم انتظارات نظام از بخش فرهنگی دانشگاهها و آنچه در اهداف این حوزه مورد نظر است ، " سند دانشگاه اسلامی " را در اختیار داریم و با بازنگری آن که به تازگی انجام شده ، سند خوبی در دست داریم.


   دکتر فراهانی با اشاره به اینکه ، این سند را برای تمامی مدیران فرهنگی دانشگاههای علوم پزشکی ارسال می کنیم ، افزود: در این سند ، اهداف ، مشخص ، و اقدامات نیز مشخص است و در برنامه ریزی عملیاتی به این سند توجه کردیم .


   وی اظهارداشت: چون در حوزه فرهنگی ، با انسان سروکار داریم ، کار بسیار پیچیده است و شاید فعالیت ها در حوزه های دیگر قابل ارزیابی و اندازه گیری باشد ولی در حوزه فرهنگی ، چگونه می توان این موضوع را ارزیابی کرد ، ضمن آنکه عوامل تاثیرگذار بر آن نیز آنقدر گسترده است که یک بردار و یک مولفه آن ، مدیران فرهنگی و فعالیت های آنها در معاونت فرهنگی دانشگاههاست.


   وی افزود: اما آنچه که مطالعه انجام شده در سطح دانشگاههای تحت پوشش وزارت علوم نشان می دهد ، 93 تا 94 درصد جمعیت 37 هزار نفری از دانشجویان کشور، دارای باور دینی هستند ، حدود 80 درصد این گروه ، نماز می خوانند و 87 درصد افرادی که نماز می خوانند، نماز خواندن را در موفقیتشان تاثیرگذار می دانند.


   دکتر فراهانی نتیجه گیری کرد ، برخلاف آنچه که فکر می کنیم ، وجدان پاک و رفتار و ایمان و باور خوبی در میان جوانان ما وجود دارد و نباید با ناامیدی به این نسل نگاه کنیم .


   وی تاکید کرد که هرچه دانشجویان خردورزی داشته باشند ، رشد فرهنگی آنان بیشتر ، و دچار آسیب های فرهنگی کمتری خواهند شد.


   وی ، ارتباط خوب و موثر با دانشجویان را از وظایف بخش های فرهنگی دانشگاهها عنوان کرد  افزود: ابزار بسیاری را برای ایجاد این ارتباط خوب و سازنده و ایجاد مسیر مطالعاتی برای دانشجویان ، در اختیار دارید ، که تشکیل مناظره و شرکت دانشجویان در بحث های آزاد ، از جمله آنهاست.


   وی با اشاره به اینکه با نیروی کم هم می توان کارهای بزرگ فرهنگی کرد، تصریح کرد: اما این نیروهای اندک باید حتما " متخصص " باشند ، که می توان با تشکیل کمیته دیگری برای این مهم فکری کرد. البته با توجه به کمبود نیرو در تخصص مدیریت فرهنگی ، می توان از متخصصانی که با این حوزه مرتبط هستند، استفاده کرد و یا دوره های آموزشی بلندمدت برای نیروهایی که هم اکنون در بخش های فرهنگی شاغل هستند، طراحی و اجرا کرد.


   معاون فرهنگی وزارت بهداشت در عین حال ، عشق و علاقه به کارفرهنگی را در پیشبرد اهداف فرهنگی و موفقیت مدیران این حوزه ، بسیار موثر دانست و گفت: چون کارهای فرهنگی ، باید سبب تغییر در انسانها بشود ، لذا بدون عشق نمی توان کار فرهنگی کرد و بدون توجه به این مساله ، در مقابل آینده جامعه ، مسئولیم.


   وی در پایان سخنانش، خطاب به مدیران فرهنگی دانشگاهها چند نکته را متذکر شد، و افزود: برای پیشگیری از بروز مشکلات ، هیچگاه فعالیت فرهنگی را تعطیل نکنید ، به مسایل فرهنگی ، نگاه سیاسی نداشته باشید و فضایی را باز کنید تا همه دانشجویان تفکرات خود را بیان کنند ، ضمن آنکه باید بدانیم اگر رفتار و عمل کارکنان فرهنگی ، فردی را از زیر چتر انقلاب و نظام ، خارج کند، باید در آخرت، پاسخگو باشیم.


   گفتنی است که در مراسم اختتامیه اولین دوره آموزش تخصصی توانمندسازی مدیران و کارشناسان فرهنگی دانشگاههای علوم پزشکی کشور ، ازسوی ریاست دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی، تابلوی معرق کاری شده و حاصل کار دست بیماران مرکز آموزشی – درمانی روانپزشکی رازی ، و همچنین تندیس دانشگاه علوم بهزیستی  به معاون فرهنگی – دانشجویی وزارت بهداشت هدیه شد.




انتهای پیام /


تهیه و تنظیم خبر: نعیمی پور

  • گروه خبری : اخبار
  • کد خبر : 8585

تصاویر

کلمات کلیدی
عبارت خود را درج و جهت جستجو

تغییر اندازه فونت:

تغییر فاصله بین کلمات:

تغییر فاصله بین خطوط:

تغییر نوع موس:

تغییر نوع موس:

تغییر رنگ ها:

رنگ اصلی:

رنگ دوم:

رنگ سوم: