به گزارش پایگاه خبری - اطلاع رسانی روابط عمومی:
اولین مرکز اقامتی "مدل طبی زنان و زنان باردار مصرف کننده مواد " افتتاح شد
اولین مرکز اقامتی " مدل طبی زنان و زنان باردار مصرف کننده مواد " امروز (چهارشنبه) طی مراسمی در دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی و با حضور مسئولان حوزه کودک ، زنان و اعتیاد بخش های دولتی و غیردولتی افتتاح شد.
اولین مرکز اقامتی " مدل طبی زنان و زنان باردار مصرف کننده مواد " امروز (چهارشنبه) طی مراسمی در دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی و با حضور مسئولان حوزه کودک ، زنان و اعتیاد بخش های دولتی و غیردولتی افتتاح شد.
به گزارش خبرنگار وبدای دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی ، این مرکز در دو بخش بستری و اقامتی با 21 تخت ، با هدف حمایت های اجتماعی و درمانی ، به همت تشکل غیردولتی "جمعیت خیریه تولد دوباره " و حمایت و پشتیبانی ستاد مبارزه با مواد مخدر، وزارت بهداشت ، دانشگاه علوم پزشکی ایران ، دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی ، شهرداری تهران و ... راه اندازی شده است.
دکتر " علی مویدی " قائم مقام ستاد مبارزه با موادمخدر در مراسم افتتاح این مرکز منحصربفرد ، گفت : خداوند نعمتهای زیادی به انسان داده و از میان آنها دو نعمت " امنیت " و " سلامت " از جمله نعمتهای مهمی هستند که بندرت اتفاق می افتد که همزمان از دست ما خارج شوند ولی متاسفانه پدیده شوم اعتیاد ، مرموزانه سبب می شود که سنگرهای بشریت از انسان گرفته شود و در ابتدا، " امنیت " ، و بعد " سلامت " را از انسان می گیرد.
وی افزود: افتتاح این مرکز ، نشان می دهد که اگر روزی ، مردی به دور از چشم خانواده و بصورت انفرادی ، مواد مصرف می کرد، الان ، اعتیاد به درون خانواده نفوذ کرده و به ستون خانواده ، آسیب زده است ، و این آسیب ، به نوزادی که هنوز بدنیا نیامده است ، می رسد .
قائم مقام ستاد مبارزه با مواد مخدر ادامه داد: این وضعیت ، نشان می دهد که طی سالهای گذشته غفلت کردیم و راهکارهای لازم را برای جلوگیری از تهدید خانواده ها بوسیله اعتیاد ارائه ندادیم و سبب شد تا با سرعت زیاد و بشکل فریبنده ، اساس زندگی انسان به خطر بیافتد.
دکتر مویدی ، با اشاره به بازدیدی که از مرکز تازه تاسیس " مدل طبی زنان و زنان باردار مصرف کننده مواد " داشت ، اظهارداشت: رویکرد امروز نظام بر این اساس است که پدیده اعتیاد را بشناسیم و راهکارهای مقابله با آن ، که شامل راه پیشگیری ، راه درمان و صیانت است ، ارائه بدهیم .
وی افزود: ما هم اکنون شاهد کاهش آسیب در سطح جهان هستیم و ستاد مبارزه با مواد مخدر نیز معتقد است که باید با توجه به شرایط جسمی و روانی خانم ها ، رشد آسیب پذیری در میان قشر زنان را که رو به افزایش است ، کاهش دهیم.
وی ادامه داد: ضمن آنکه با رویکرد اجتماعی شدن مبارزه با مواد مخدر و نهادینه کردن در ستونهای مختلف اجتماعی و مشارکت همه ، تلاش دولت در مبارزه با مواد مخدر مضاعف شود.
قائم مقام ستاد مبارزه با مواد مخدر با اشاره به همکاری بیش از 200 تشکل غیر دولتی و NGO با ستاد مبارزه با مواد مخدر، گفت: امیدواریم بتوانیم از ظرفیت ها و قابلیت های تشکل های مردمی بخصوص در بحث درمان ، بهره مند شویم.
*****
پیش از سخنان قائم مقام ستاد مبارزه با مواد مخدر، دکتر " بابک دیلمی زاده " مدیرعامل جمعیت خیریه تولد دوباره ، با بیان چگونگی تشکیل این جمعیت از 15 سال پیش که از یک چادر در دره پونک آغاز شد، گفت: این تشکل خیلی سریع رشد کرد و به صد مرکز افزایش یافت . اولین سرپناه زنان در ایران در محله مولوی تهران ، و نخستین سرپناه مردان نیز در محله پامنار تهران ایجاد شد.
وی افزود: با رشد فعالیت ها ، همزمان ، کار کاهش آسیب و پرهیزمدار ، در کنار یکدیگر ، بعنوان مدلی در این زمینه مطرح شد و هم اکنون نیز ، مدل جدید طبی درمان و نگهدارنده اجرا می شود.
دکتر دیلمی زاده با اشاره به اینکه در سال 1384 ، اولین مرکز TC زنان تاسیس شد ، اظهارداشت: از صد مرکزی که جمعیت تولد دوباره ، تاسیس کرد، حدود ده مرکز را برای انجام کارهای تخصصی نگه داشتیم و مابقی را به دیگر تشکل های غیردولتی واگذار کردیم .
وی همچنین برگزاری دوره های آموزش مددیاران را از دیگر فعالیت های جمعیت تولد دوباره ذکر کرد و افزود: اولین دوره با حدود هزار مددیار برگزار شد که همان افراد ، هم اکنون بعنوان مسئولان مراکز و تشکل ها فعالیت می کنند.
مدیرعامل جمعیت خیریه تولد دوباره سپس به راه اندازی مرکز اقامتی " مدل طبی زنان و زنان باردار مصرف کننده مواد " اشاره کرد و گفت: این مرکز ، برای تحقق این آرزو ایجاد شده است که " هیچ نوزادی ، معتاد به دنیا نیاید " .
وی ، ایده اصلی آن را متعلق به دکتر "علیرضا نوروزی " رییس ادارهی پیشگیری و درمان اعتیاد وزارت بهداشت عنوان کرد و اظهارداشت: پروتکل و برنامه های این طرح نیز توسط وزارت بهداشت تدوین شد.
دکتر دیلمی زاده افزود: دانشگاه علوم پزشکی ایران نیز تلاش بسیاری در کسب مجوز فعالیت این مرکز داشت که جای تقدیر و تشکر دارد.
وی ضمن تشکر از سازمانها و نهادهای دولتی پشتیبان راه اندازی این مرکز اقامتی منحصربفرد ، گفت: اجرای این طرح ارزشمند ، به دلیل بسترسازی دولت از طریق ستاد مبارزه با مواد مخدر و ایجاد فضای همکاری با سازمانهای غیردولتی انجام شد. ضمن آنکه از سازمان بهزیستی به عنوان یکی از حامیان و ستونهای حمایتی جمعیت تولد دوباره، و معاونت زنان ریاست جمهوری تشکر می کنم و امیدوارم با نقد فعالیت این مرکز ، ما را در پیشبرد اهداف مرکز یاری کند.
وی همچنین اظهارداشت: این مرکز با سه پزشک و 12 کادر درمانی و نگهداری ، به افراد بی بضاعت نیز خدمات می دهد ، اما نیاز به کمک مالی برای تامین حداقل هزینه ها داریم .
*****
در ادامه این مراسم ، که دکتر ایازی معاون اجتماعی و مشارکت های مردمی وزارت بهداشت و دکتر نژادی معاون برنامه ریزی و هماهنگی معاونت زنان و خانواده ریاست جمهوری نیز سخنرانی کردند ، جشن " امضاء " به عنوان یادبودی به مناسبت راه اندازی مرکز اقامتی با حضور اساتید و نمایندگان ارگانها و سازمانها ی همکار در این حرکت اجتماعی برگزار شد و این نمایندگان ، لوح یادبود را امضاء کردند.
لازم به ذکر است ، اولین مرکز اقامتی " مدل طبی زنان و زنان باردار مصرف کننده مواد " در دو بخش بستری (جهت درمان با حضور پزشک و پرستار ) و اقامتی ( با امکانات خانه های مسکونی) و مهدکودک برای نگهداری کودکان در ساعاتی از روز ، تاسیس شده است.
" توجه و تاکید بر نیازهای ویژه زنان ، توجه به اصل فردیت در درمان اعتیاد ، برنامه مادر و کودک ، برنامه درمانی برای زنان باردار مصرف کننده مواد ، پیگیری بیماران پس از ترخیص ، تاکید بر اهمیت حمایت های روانی – اجتماعی در درمان روانشناختی و ارتباط ارگانیک با برنامه های بازتوانی " از جمله ویژگی های این مرکز می باشد.
انتهای پیام /
تهیه و تنظیم خبر: نعیمی پور