• 1396/01/21 - 15:58
  • - تعداد بازدید: 3328
  • - تعداد بازدیدکننده: 57
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه
به گزارش پایگاه خبری - اطلاع رسانی روابط عمومی:

اولین کلاس " ارگونومیک " کشور، در دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی طراحی و اجرا شد

اولین کلاس " ارگونومیک " کشور، به همت گروه آموزشی ارگونومی دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی و با توجه به اصول بین المللی ارگونومی طراحی ، و در یکی از کلاس های آموزشی دانشجویان تحصیلات تکمیلی این دانشگاه اجرا شد.



    اولین کلاس " ارگونومیک " کشور، به همت گروه آموزشی ارگونومی دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی و با توجه به اصول بین المللی ارگونومی طراحی ، و در یکی از کلاس های آموزشی دانشجویان تحصیلات تکمیلی این دانشگاه اجرا شد.


   به گزارش خبرنگار وبدای دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی ، بازطراحی این کلاس درس ، براساس اصول ارگونومی در قالب طرح پژوهشی توسط یکی از دانشجویان مقطع کارشناسی ارشد رشته ارگونومی به نام " حسین غریب زاده " ارائه شد که با پشتیبانی مستقیم و حمایت ویژه ریاست دانشگاه علوم بهزیستی و گروه ارگونومی این دانشگاه اجرا شد.


   دکتر "سیدفرهاد طباطبایی قمشه " مدیرگروه آموزشی ارگونومی دانشگاه علوم بهزیستی در این باره به خبرنگار وبدای دانشگاه گفت: کلیت این پروژه که با همکاری و حمایت معاونت های توسعه و آموزش دانشگاه به سرانجام رسید، روی تعامل بین استاد و دانشجو در کلاس و فرآیند یاددهی و یادگیری استوار است و چند فاکتور در این طرح مورد توجه قرار گرفته است .


   وی ، " راندمان ، راحتی و دسترسی ، کاربرد و زیبایی شناختی " را از جمله فاکتورهای مهم مورد توجه در طراحی این کلاس معرفی کرد و افزود: به عبارتی ، شرایط و ایتم های موجود در محیط (کلاس درس) براساس قابلیت ها و نیازها، توانایی و محدودیت های افرادی که در آن حضور خواهند داشت، طراحی شد.


   دکتر طباطبایی توضیح داد که کف پوش کلاس با نوع و رنگ مناسب ، میزهای اختصاصی طراحی شده مناسب آموزش برای مقاطع تحصیلات تکمیلی و صندلی های مناسب با توجه به ابعاد بدنی افراد کاربر (آنتروپومتری ) و همچنین ، نصب لامپ های SMD با جانمایی مناسب ، تخته های خاص (با استفاده از شیشه سکوریت دو جداره ) جهت جلوگیری از خستگی دیداری دانشجویان و نصب LCD در جای مناسب برای استفاده بهینه استاد و دانشجو و نصب پانل برای نمایش اسلاید توسط استاد بدون نیاز به کامپیوتر شخصی ، نصب تهویه مطبوع و پنجره های دوجداره برای جلوگیری از اتلاف انرژی ، از جمله اقدامات انجام شده در این کلاس است .


   وی با اشاره به اینکه در تمامی این اقدامات ، عامل زیباشناسی مورد توجه قرار گرفته است، افزود: " نور، صدا و هوا " نیز سه پارامتر تاثیرگذار در حیطه  فیزیولوژی می باشند که برای سلامت جسمی ، روانی و ارتقای راندمان آموزش ، در این کلاس لحاظ شده اند.


   وی ، با تاکید بر حفظ و ارتقای مشارکت دانشجویان در کلاس های درس بویژه کلاس های مقاطع تحصیلات تکمیلی ، اظهارداشت: سکوی جلوی تخته کلاس که مورد استفاده اساتید است ، در این کلاس برداشته شد و استاد همسطح با دانشجویان قرار گرفت تا با این تغییر، حس مشارکت را در دانشجویان تقویت کرده ، ضمن آنکه دید و توجه مناسب را به دانشجویان  بدهد.    


   مدیر گروه ارگونومی دانشگاه علوم بهزیستی ، افزود: اثربخشی اجرای این طرح ، بعنوان یک پروژه تحقیقاتی کاربردی ، مورد ارزیابی قرار گرفته است ، و طرح با نتایج تحقیقات آن ، سال گذشته به جشنواره رازی ، ارائه شد.


   بگفته دکتر طباطبایی قمشه، در ارزیابی اثربخشی این مداخله ، " میزان تمرکز ، راحتی ، تمایل به کار گروهی ، راندمان یادگیری و یاددهی " قبل از اجرای طرح و بعد از آن ، مورد سنجش و مطالعه علمی قرار گرفته ، و خوشبختانه ، نتایج ارزشمندی در پی داشته است.


******


متخصصان ارگونومی دانشگاه علوم بهزیستی ، خدمات آموزشی ، پژوهشی و مشاوره ارگونومی ارائه می دهد


   مهندس " رضا اسکویی زاده " عضو کادر علمی گروه ارگونومی دانشگاه علوم بهزیستی و مدیر مرکز رشد این دانشگاه نیز در خصوص کارآیی رشته ارگونومی در سلامتی جسمی ، روانی و بهداشت محیط و حرفه جامعه ، گفت : اصلاح محیط های آموزشی ، کار و فعالیت افراد در ادارات و صنعت ، با استفاده از اصول ارگونومی ، از انواع عوارض حسی و حرکتی ، بویژه بیماری های اسکلتی – عضلانی در کاربران جلوگیری می کند.


   وی افزود: ارگونومی ، در کار گروهی شکل می گیرد و قابلیت ایجاد همکاری های بین رشته ای را دارد و متخصصان گروه ارگونومی دانشگاه علوم بهزیستی تاکنون خدمات آموزشی ، پژوهشی و مشاوره تخصصی متنوعی را به سازمان ها و صنایع ارائه داده اند.


   مهندس اسکویی زاده که مسئولیت نایب رئیسی دبیرخانه تخصصی کمیته فنی ارگونومی سازمان استاندارد بین المللی ایزو در ایران را نیز به عهده دارد، گفت: استقرار این دبیرخانه در دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی و به ریاست رئیس دانشگاه ، نشان می دهد که این دانشگاه به استانداردهای لازم در حیطه ارگونومی اشراف داشته و از ارتباطات خوبی با همکاران در سطح بین الملل استفاده می کند.


    وی که از جمله اساتید همراه و پشتیبان طرح تحقیقاتی و کاربردی " کلاس ارگونومیک " است ، افزود: نتایج اثربخشی اجرای این طرح ، و نمود ظاهری از رفت و آمد دانشجویان به این کلاس  و استفاده بیشتر از آن نسبت به دیگر کلاس های دانشگاه ، نشان می دهد که نقش اصول ارگونومی در ارتقای کیفیت محیط های آموزشی ، کار و فعالیت افراد جامعه و در نهایت راندمان کار و فعالیت کاربران ، بسیار حائز اهمیت است.


   گفتنی است ، بهره برداری از کلاس 203 دانشجویان مقاطع تحصیلات تکمیلی دانشگاه علوم بهزیستی که با توجه به اصول بین المللی ارگونومی ، طراحی و تغییر یافته است ، طی مراسمی با حضور دکتر " خرم خورشید " ریاست این دانشگاه ، مدیر و اعضای هیات علمی گروه آموزشی ارگونومی و چند تن از دانشجویان تحصیلات تکمیلی این رشته ، آغاز شد.


 




انتهای پیام /


تهیه و تنظیم خبر: نعیمی پور


تهیه عکس : دخیلی

  • گروه خبری : اخبار
  • کد خبر : 10015
کلمات کلیدی
عبارت خود را درج و جهت جستجو

تغییر اندازه فونت:

تغییر فاصله بین کلمات:

تغییر فاصله بین خطوط:

تغییر نوع موس:

تغییر نوع موس:

تغییر رنگ ها:

رنگ اصلی:

رنگ دوم:

رنگ سوم: