رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی گفت:
با تببین جامع طرح کشوری contingent-NIPT ، می توان کار فرهنگی در جامعه انجام داد
رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی امروز صبح (یکشنبه) در گردهمایی تحلیل داده های طرح کشوری contingent-NIPT ، گفت: این طرح کشوری که جایگاه استفاده از آزمایش غیر تهاجمی NIPT در غربالگری ناهنجاری های کروموزومی در سه ماهه اول بارداری را تعیین می کند، یک کار بزرگ است که با تببین جامع آن، می توان کار فرهنگی در جامعه انجام داد.
رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی امروز صبح (یکشنبه) در گردهمایی تحلیل داده های طرح کشوری contingent-NIPT ، گفت: این طرح کشوری که جایگاه استفاده از آزمایش غیر تهاجمی NIPT در غربالگری ناهنجاری های کروموزومی در سه ماهه اول بارداری را تعیین می کند، یک کار بزرگ است که با تببین جامع آن، می توان کار فرهنگی در جامعه انجام داد.
به گزارش خبرنگار وبدای دانشگاه، دکتر حسینعلی شهریاری رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی افزود: زمانی که قانون سقط درمانی مبنی بر تشخیص قطعی سه پزشک متخصص و تأیید پزشکی قانونی مبنی بر بیماری جنین که به علت عقب افتادگی یا ناقصالخلقه بودن موجب حرج مادر است و یا بیماری مادر که با تهدید جانی مادر توأم باشد قبل از ولوج روح (چهار ماه) با رضایت زن مجاز می باشد و مجازات و مسئولیتی متوجه پزشک مباشر نخواهد بود، مطرح شد که در آن مقطع از نظرات ۸ نفر از مراجع تقلید که نظر مقام معظم رهبری نیز در این گروه بود بهره مند شدیم و مجوز گرفتیم .
دکتر شهریاری گفت: قانون سقط جنین زیر ۴ ماه با پیوست ها و ملاحظات شرعی و درمانی و قانونی آن در مجلس شورای اسلامی تصویب شده که در دنیا بی نظیر است و در هیچ جای دنیا نیست، در کشور ما که کشور اسلامی است، از نظرات مراجع تقلید و ۸ مرجع تخصصی بهره مند شدیم.
وی افزود: کارهای متعددی در بحث حمایت از خانواده و جوانی جمعیت انجام شده، اما متاسفانه برخی مواقع در قانونگذاری دچار افراط و تفریط می شویم، برخی مواقع آرزوها را به قانون تبدیل میکنیم و به چگونگی تحقق آن نمی اندیشیم.
رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: در ابتدا سخت گیری هایی داشتیم و برخی ها دلایل زیادی نظیر اختلالات پیش آمده قبلی و هزینه های بالایی که به والدین تحمیل می شد، می آوردند و با صحبت های زیادی که انجام شد، پذیرفتند که با نظر متخصص زنان و زایمان و تمایل خود بیمار، غربالگری انجام شود.
رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی، ضمن تشکر از دکتر ملک زاده معاون تحقیقات و فناوری سابق وزارت بهداشت که همواره پیشقدم در مسائل تحقیقاتی هستند و همچنین تشکر از تیم محققان مجری طرح کشوری، گفت: باید تبیین کامل مزایا، نتیجه بخشی، عوارض طرح و همچنین بررسی هزینه های خانواده ها، هزینه های طرح، مقایسه با روش های قبل و غیره انجام شود تا بتوان از آن حمایت و دفاع نمود.
وی در ادامه تصریح کرد: با تببین جامع این طرح می توان کار فرهنگی در جامعه انجام داد، با فرهنگ سازی در جامعه می توان شاهد تاثیرات مثبت بود و در قانون جوانی جمعیت، این اختیار را به مادر دادیم که خودش می تواند درخواست غربالگری داشته باشد، چرا که قبلا گفته می شد در خانه بهداشت غربالگری اجباری باشد که هزینه هایی را برای خانواده ها در پی داشت.
دکتر شهریاری افزود: با تبیین طرح و کار فرهنگی می توان در جامعه مباحثی را پیش برد و می توانیم با تبیین کامل این طرح، شاهد حمایت آن باشیم.
وی در پایان سخنانش ادامه داد: اکنون تدوین قانون برنامه هفتم توسعه در جریان است و طبق گفته رئیس مجلس، ابتدا باید قانون برنامه نوشته شود و بعد قانون بودجه را لحاظ کنیم تا تخصیص داشته باشیم.
گفتنی است، طرح کشوری " تعیین جایگاه استفاده از آزمایش NIPT در غربالگری ناهنجاری های کروموزومی در سه ماهه اول بارداری براساس پروتکل Contingent-NIPT با استفاده از روش Reflexed DNA Testing " به اهتمام مرکز تحقیقات ژنتیک دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی و با همکاری محققان و مسئولان موسسه پزشکی نسل امید، دانشگاه های علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران و اصفهان ، و با حمایت معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت طی سال های 1399 تا 1401 در 8 استان کشور به صورت همزمان اجرا شد.
گردهمایی تحلیل داده های این طرح کشوری امروز با حضور دکتر شهریاری رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس، دکتر روح الامین و دکتر محسنی بندپی اعضای کمیسیون بهداشت و درمان مجلس، دکتر ملک زاده معاون وقت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، محققان موسسه نسل امید، محققان برجسته دانشگاه های علوم پزشکی، مسئولان سازمان ها و نهادهای ذیربط در وزارت بهداشت و سازمان های پزشکی قانونی و نظام پزشکی، رئیس و اعضای هیات علمی مرکز تحقیقات ژنتیک دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی و انجمن های علمی متخصصان رشته های مربوط برگزار، و نتایج ارزشمند آن منتشر شد.
انتهای پیام/
تهیه و تنظیم خبر: گلرخ – نعیمی پور